Feltámadt a Thief-film

Két éve halottunk utoljára a Thief filmadaptációjáról, s most végre úgy néz ki, sínen van a projekt. A Square Enix lopakodós játékából a Straight Up Films készíthet mozifilmet. Reméljük, a Hitman: Agent 47-nél csak jobb lesz.

Ugyan már 2014-ben is beszéltek a Thief filmadaptációjáról, ám a The Hollywood Reporter szerint végre zöld utat kapott a projekt. Mindenki kedvenc mestertolvajának sötét kalandjából a Straight Up Films készíthet mozifilmet.

A producerek Roy Lee (A tégla) és Adrian Askarieh (Hitman: Agent 47) lesznek, utóbbi szakember már a Twitteren is megerősítette a hírt.

A forgatókönyvet Adam Mason és Simon Boyes (Misconduct, Not Safe for Work) veti papírra, ami roppant biztató, és a történet sem tér el nagyon a játékok sztorijától. Egy sötét dark fantasy világban játszódik a film, ahol Garrett egy mágikus hatalmaknak parancsoló zsarnokot próbál meg eltenni a láb alól.

A produkció még kezdeti fázisban jár, így még nem tudjuk a rendező nevét, ahogyan a premier dátumáról sincs szó. Ami a játékokat illeti, a frencsájzt 2014-ben rebootolták, több-kevesebb sikerrel.

7 komment - szólj hozzá!