Bezárt a Lionhead Studios, törölve lett az új Fable

  • Írta: Shifty
  • 2016. március 7.
  • Gyászhír
Link másolása
Mint derült égből villámcsapás, úgy ért minket a hír, miszerint a Microsoft bezárta a legendás Lionhead Studiost, így a csapat éppen készülő játéka, a Fable Legends se készül már el.

Ma a kaszás volt a vendég a Microsoft stúdióinál, ugyanis a redmondiak két csapatot is utcára küldtek. Egyrészt bezárt a Max and the Curse of Brotherhoodot és a Kalimbát is jegyző Press Play, másrészt a Fable-sorozatot készítő Lionhead Studios is lehúzta a rolót. Valószínűleg utóbbi az, ami érdekesebb, hiszen a csapat legújabb játéka, a Fable Legends épp készülőben volt, és nem igazán voltak arra utaló jelek, hogy komoly gondok lennének vele.

Ennek ellenére a Microsoft egy blogbejegyzésben most megerősítette, hogy olyan projektekre szeretnének összpontosítani, amelyek tényleg érdeklik a rajongókat, és úgy néz ki, ezek közé sem a Press Play, sem a Lionhead legújabb játékai nem tartoztak. A Press Play a Project Knoxville nevű címen dolgozott.

Éppen ezért a hangsúly most olyan játékokra helyeződik, mint a Rare fejlesztette Sea of Thieves, az áprilisban boltokba kerülő Quantum Break, vagy a hamarosan bővített kiadással jelentkező Ori and the Blind Forest.

48.
48.
Tommy74
Érdekes, én még tegnap játszottam vele a zárt bétában, és frissített is...
47.
47.
adamsfamily
Szerintem ott rontja el manapság a legtöbb kiadó,hogy erőltetni próbálja a multit olyan játékok folytatásaiban,amik alapvetően történet centrikusak voltak.
A Fable szériában volt lehetőség.Az első rész klasszikussá nőtte ki magát az rpg játékok között,ahogy a 2. rész is egy méltó folytatás volt.A 3. rész fejlesztésénél viszont annyira felesleges dolgokba öltek energiát(inventory lecserélése a menedékhelyre,karakterek hurcolása kézenfogva,stb.),hogy alig érződött rajta,hogy egy új játékkal volt dolgunk,tartalmilag sem volt méltó utód és rengeteget kellett várni rá végül pedig nagyobb lett a füstje,mint a lángja.
Ha a Microsoft megszerzi a jogokat és esetleg egy méltóbb folytatásról is gondoskodnak,akkor ez nem feltétlenül rossz hír.
45.
45.
kastorhun
Kár èrte nem tűnt rossznak.
Tuti siker lett volna ha a fable 2 megjelenik pcre, ès nagyon szomorú vagyok, a the moviest imádom, a fable the lost chapters a kedvenc játèkom a fable 3 pedig egy nagyon jó játèk, kiadhatták volna, pènzt biztos hozott volna be. De nem èrtem hogy mièrt nem csináltak inkább egy igazi fablet, remèlem hogy lesz a jövőben mèg fable.
44.
44.
Csoki80
Hangulatos volt a kinézete, bár egy efféle multi játék nekem nem lett volna elég tartalmas.
43.
43.
Heldengeist
#40: Az nem akadály, ha nem az MS-nél vannak a jogok. Nem viselheti a nevet és nem árulhatják hivatalos folytatásként. Azért az Infinity Ward is kijött a Call of Dutyval, miután a Medal of Honor jogai (ugyanúgy) az EA-nél maradtak.
42.
42.
McDuff
Fasza,az MS kinyírta még egy exkluzív címét,mert így nem tudom ki fogja vinni a Fable sorozatot (most hirtelen azt se hogy a jogok kinél vannak).
Ellene voltam az MMO-s Fable Legendsnek,de attól függetlenül mint játék,jónak tűnt és úgy tűnt nem soká kész is van,nem értem hogy hogy kaszálhatta el az MS,nekik már csak presztízsből is ki kellett volna adniuk! mennyi plakáton reklámozták együtt a Halo-val és a Tomb Raider-rel? Beletették a cross-playinget is, fűzték hozzá a nagy terveiket,erre most ez? ez sztem kurva ciki. kurva ciki,mert egy first party cím volt, és azokat nem sűrűn szokták kaszálgatni "a megjelenés előtt", mert hát azért mégis csak Fable ha csak a nevében is.
Én a játékot lelőttem volna,(persze nem a célegyenesben) de csak azért mert ha kijön, évekig bővítették volna és addig tuti nem lett volna egyjátékos Fable. így viszont ez a legrosszabb, mert lehet már soha nem lesz.
41.
41.
Azadojat
Pont a napokban gondoltam rá, h miért ilyen nagy a csend a Fable körül... Hát ezért :( Remélem azért egy másik stúdió befejezi a projektet.
40.
40.
veghzol
Sajnos a beta alapján nem kár érte, egy-két órát szenvedtem vele, de a címét leszámítva semmit sem hozott a régi Fable hangulatból. Sokan emlegetik a Black and Whiteot (aminek az első része zseniális a második egy egyszerűsített tamagocsi volt) aminek a jogai nem a studionál, hanem az akkori kiadónál az EA-nél vannak. De anno a B&W sem lett akkora siker hiszen Molyneux a töredékét sem váltotta be annak, amit a játékkal kapcsopatban ígért. Hiába volt még így is zseniális az első rész sokak elégedetlenek voltak, mert nem azt kapták amire számítottak. Kár a studioért de ha megnézitek a játékaikat mindegyik egy be nem váltott ígéret volt, és a remek kezdés után (Fable 1) rohamosan csökkent a munkáik minősége. Molyneux lelépett és olyan projekteket indított, amik szintén buknak minden téren. Régen minden jobb volt:)
39.
39.
Thor Vath
A Fable Legends tényleg nem lett valami nagy eresztés (a béta alapján), de azért ez elég durva húzás. Ez nagyon nem jó. Nem tartom valószínűtlennek, hogy az év végéig átugrom ONE-ról PS4-re... Belátom, hogy eleve azt kellett volna venni inkább :-S
38.
38.
kamgecam
37.
37.
Dercsi
Sajnálom hogy vége a stúdiónak, a Fable: The lost chapter volt az első játék, amit egyszerűen nem tudtam abbahagyni :(
36.
36.
delphijos
#35: Hát, azért ő már régen elment ( 2012-ben ) . Persze lehet más lenne a szitu, de azért ezt már nem az ő távozása indíotta el. Ahhoz már jó sok idő eltelt.
35.
35.
felegyi
Van egy olyan érzésem hogy P. Molyneux távja indította el ezt, legalábbis ha nem lépett volna le biztos hogy más eseménysorokról olvashatnánk... na nem mintha a vége fele rakott volna le valamit az asztalra de azért...
34.
34.
Yanez
#31: Na meg a ND is lehúzhatná már a rolót! :)
33.
33.
PaprikaJancsi
#31: Igen vannak ott jó címek, Resident Evil, DMC...stb. Csak az a baj, hogy inkább kiadják a régebbi címeket felújítva, ahelyett, hogy új részeket csinálnának.
32.
32.
Extol
Csak sajnálatos, A Lionhead idén volt 20 éves
31.
31.
kamgecam
#4: Capcom?Nehogy már, asszonnyal egy csomót csapatjuk az SF5-öt és kurva jó lett.
Mindig agyonver.:D
Az igaz hogy a tartalom hiánya miatt büntetni kéne a capit de a játékuk maga az brutál.
A konamit kéne bezárni.
30.
30.
Extol
Nekem a Black & White játékok sokat jelentettek anno, reménykedtem hogy lesz új része de ha már egy Fable-t is töröltek akkor új B&W-ra esély sincs.
29.
29.
kopic
Viszont lehet, hogy egy masik csapat fogja befejezni, mert 90%-ban biztos kesz lehetett. Meg csak remélni tudom, hogy a frencsajzt is megfelelő stúdió kezébe adjak es nem fogjak eltemetni.
27.
27.
kopic
Na ez engem is megdöbbentően ert !:( A csapatert tenyleg kar, viszont a 2010 utáni (Fable 3) jatekaik egyenlőek voltak a xarral es a Legends is csak nevében volt mar Fable, meg szerintem az átalakítások sem tettek jot.:S
Koszonom nekik, hogy elkészítették a Fable II-t (3. is jo volt, de az elozo minden tekintetben felejthetetlen élmény) eme alkotás nelkul ugy érzem kevesebb lett volna az életem.
24.
24.
drat576
Egyik szemem sír, a másik nevet.
21.
21.
PaprikaJancsi
Nagy kár, pedig vártam, és kiváncsi voltam rá.
20.
20.
crytek
A biztos pénz helyett (Fable 2 pc-s port) ömlesztették ebbe a fosba a pénzt.
Bravó. Nem sajnálom őket.
19.
19.
B-Shaggy
Nekem pedig rohadtul bejött a játék :(
13.
13.
zsocc-nrg
Mindig reméltem hogy felélesztik a Black & White-ot (akár remake akár folytatás formájában), de erre most már úgy látom nincs esély. Nem semmi hogy egy olyan stúdiót ami !díjnyertes! franchise-okat rakott le az asztalra, csak így bezárat az MS. Mi lesz a következő? Talán a Rare?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...