Film készülhet a Metro 2033 alapján

A Variety jelentése szerint a Metro-könyvek szerzője megállapodott két producerrel, akik filmet készítenének a Metro 2033 alapján. Glukhovsky szerint jó kezekbe került az adaptáció.

A Variety szerint a film konkrétan az eredeti regényt venné alapul, a produceri teendőket pedig Michael De Luca és Stephen L'Heureux vállalta be. És bár De Luca nemrég még A szürke ötven árnyalata filmváltozatánál producerkedett, Glukhovsky bizakodónak tűnik.

"A regényem és én tíz éve vártunk erre" - mondta a Metro-könyveket jegyző Dmitry  Glukhovsky. "Ha szóba került, hogy a gyermekemet hollywoodi producerek kezébe kell adnom, nagyon óvatos voltam, de most úgy érzem, jó helyre került. De Lucának és L'Heureux-nak remek elképzelései van a projekt kapcsán, megtisztelő velük dolgozni."

Egyébként 2012-ben és 2013-ban is írtunk a Metro-filmekről: 2012-ben azt pletykálták, hogy az MGM vette meg a sorozat jogait, 2013-ban pedig a játékváltozatok jogait birtokló Koch Media fejese játszott el a Metro megfilmesítésének gondolatával.

12 komment - szólj hozzá!