GDC 2016: A The Witcher 3 az év játéka

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 17.
  • Hír
Link másolása
Kiosztották az idei GDC Awards-díjakat és nem meglepő módon a legtöbb elismerést a The Witcher 3, a Her Story és az Ori and the Blind Forest kapta a játékipar prominens szakembereitől.

A The Witcher 3: Wild Hunt abszolút megérdemelten orozta el az Év játéka-díjat a 2016-os GDC Awardson, és a fejlesztője, a CD Projekt RED még a Legjobb technológia díját is elnyerte.

Idén az ítészeknek még a Her Story és az Ori and the Blind Forest tetszett a legjobban. A Moon Studios tehát kiválóan debütált, érdemes lesz figyelni a jövőbeli projektjeiket is.

Íme, a díjazottak teljes listája:

  • Legjobb design: Rocket League – Psyonix
  • Legjobb handheld/mobilos cím: Her Story – Sam Barlow
  • Legjobb vizuális design: Ori and the Blind Forest – Moon Studios
  • Legjobb narratíva: Her Story – Sam Barlow
  • Legjobb audio: Crypt of the NecroDancer – Brace Yourself Games
  • Legjobb technológia: The Witcher 3 – CD Projekt RED
  • Innovációs díj: Her Story – Sam Barlow
  • Legjobb debüt: Moon Studios (Ori and the Blind Forest)
  • Év játéka: The Witcher 3 – CD Projekt RED


Ezen kívül életműdíjat kapott a Bethesda Game Studios direktora, Todd Howard, míg a Minecraft atyja, Markus “Notch” Persson a szakma úttörőjének járó díjat vihetett haza.

A ceremónia legmeghatóbb pillanata az a videó volt, melyben a Nintendo elhunyt elnöke, Satoru Iwata előtt tisztelgett az iparág:

Gratulálunk a győzteseknek!

79.
79.
Mufika
Számomra a witcher a 2.legjobb játéka lett.Az Undertale(indie) játék olyan mély benyomást tett bennem, amit azelőtt még nem tapasztaltam.Ajánlom mindenkinekm
78.
78.
Juha
https://youtu.be/2Rx_AA5GfNE

Spoilermentesen, a witcher 1 bónusz dvd-ről, sokat elmond arról, kiknek szól :-) (nem)
77.
77.
Yanez
Vito01Zoli, Nomcsa:

Meggyoztetek! Eloszor akkor jojjon a BB, mert felek, hogy a W3 utan nem fogom annyira szeretni. Koszi!
76.
76.
Vito01Zoli
Mindkettő kihagyhatatlan.

Az èn vèlemènyem, hogy a Wichert csak akkor ha van rà időd.
Èn nem vagyok gamer rengeteg jàtèkot nem ismerek. Egèsz egyszerűen mert nem szeretek a nègyfalközt lenni.
Ps4-et is csak azèrt vettem hogy rossz időben kicsit kikapcsolòdjak a tv előtt.
A Witchert mikor megvettem ès elkezdtem vele jàtszani........ nem akarok tùlozni -màr nem emlèkszem- de olyan 4-5òra jàtèkidő utàn eszmèltem fel hogy reggel menni kell dolgozni.
Èn nem jàtszottam az első kèt rèszèvel, kèt nap mùlva megnèztem az első kettő miről is szòl.
Volt hogy pèntek este elkezdtem ès szombat hajnal 3òra körül nèztem meg mennyi is az idő.
Vasàrnaponkènt ha a fő sztorit vittem a csalàd bent ült velem ès nèztèk mint egy filmet. Inkàbb neveznèm ezt a "jàtèkot" filmnek amit te irànyìthatsz.
Egyszerűen lehengerlő. Màr mindenki leìrta amit a kèt jàtèkròl tudni èrdemes, èn a Witchert azèrt nem ajànlom mert utàna minden màs jàtèk kicsit csalòdàs lesz.
Sose hittem volna hogy egy jàtèk èrzelmeket fog kivàltani belőlem.
63euro-èrt vettem. Ès meg fogom rendelni a 80euro-at.
Kizàròlag ömlengeni lehet ròla.
Egyet sajnàlok, hogy nem tudom az emlèkezetemből kitörölni azèrt hogy ùjra àtèlhessem azt amit a Witcher nyùjtott
75.
75.
nomcsa
számomra mind a 2 játék felejthetetlen darab lett, habár a W3-at előbb vettem meg mint a BB-t (de csak azért mert játszottam az előző részeit, dark souls meg még soha), baromi nehéz sorrendet mondani, vagy az egyiket-másikat jobban ajánlani:D a Witcher olyan mintha a skyrim az uncharted motorja alatt futna, telltale játékokat megszégyenítő drámával és morális döntésekkel amiktől tényleg úgy érzed hogy a fél játékot kicserélték (pedig szeretem a telltale játékait) és ez az a játék, ami TÉNYLEG nem overrated a sok 10 pontjával. a BB-nál meg készülj a szopóálarcra ha nem ismered a műfajt, de ha egyszer beletanulsz a játékba.. olyan élményt fog garantálni a játék, ami nem hogy magához láncol, de szerintem egyetlen (witcherben sem!) játékban sem kapsz meg. A leírásod alapján a BB-t ajánlanám elsőnek, mert kevesebb az rpg elem és kevesebb a játékidő, persze ha nem játszod újra 9-szer. (pont most nyomom a 9.-et) de mindkettő erősen kötelező. Persze ebben mindenki egyetért, de +1.
74.
74.
Ruga
W3 egy nagyon pozitív játék, beszippant a sztori, már az első pillanattól morális döntések elé állít, soha nem tudhatod, hogy mi lesz a jó döntés, mert mindig van csavar. Sokszor hangosan felröhögtem egy "ne bassz.." kíséretében. :) Nagy kaland, kötelező darab!
Engem szimplán nem érdekel a BB darkos depresszív világa, pedig biztos jó játék ha ennyien szeretik, de engem nem töltene fel.
73.
73.
Skygameboy
#71: Köszönöm szépen a segítséget a regényt meg nyomassad én biztos elolvasom :D
72.
72.
xanatos0911
TW3 megérdemelten lett az év játéka... Sőt kis túlzással az évtized játékának is mondanám! Kb 150 órám van csak benne es meg hatra van a newgame+ nagy része, ugy, hogy elsőre sem csináltam meg mindent sajnos. De most eldöntöttem, hogy ng+ kimaxolom. Szvsz 9.9 a játék, a -0.1 pont a "hülye lú" viselkedéséért jár.. Szegény Keszegnek néha beolvastam párszor :)
71.
71.
Caleon
#69: Tervezem, hogy regényt írok belőle, de ehhez még rá kell szánnom magam a további kutatásra.
70.
70.
Caleon
#69: http://playstationcommunity.hu/note/14032
http://playstationcommunity.hu/note/14033
http://playstationcommunity.hu/note/14034
http://playstationcommunity.hu/note/14035
http://playstationcommunity.hu/note/14036

Még mindig szakadok azon a megállapításon, hogy a BB-nak nincs története. :-D
69.
69.
Skygameboy
#25: Kerestem PSC-n a The Paleblood Hunt fordítását de nem találom nem tudsz esetleg segíteni hogy lelem meg ?
62.
62.
Rabit Wars
Én nekem a Witcher 3 jobban bejött mint a BB. , sokkal kifinomultabb jobban kézre állt meg a történet maga az egész világ jobban meg fogott.
BB "rohadt" nehéz a nem 1x fel idegesített a rohadt mentési rendszere mikor meg haltam.... elég baromságnak tartom úgy nehezíteni egy játékot hogy mentési pontokat vonnunk meg az játékostól ( aki játszott vele tudja miről beszélek) elég gáz...., ízlések és pofonok én a Witcher 3-mat ajánlom megéri kiadni rá pénzt hosszú távon nagyon le tudja foglalni az embert, és plusz még magyar is minden platformon! (Y) :)
60.
60.
godach
Valamiért (és bosszant is) egyszerűen nem tudtam a Dark Soulsban érvényesülni. Egyszerűen, mintha nem azt akarta volna csinálni a gané, amit én nyomtam ;)
Na majd most adok neki egy próbát, ha megérkezik.
54.
54.
Juha
Gratula Yanez, szép volt a "kommentgenerátor" kérdés :-)

Én a Witcher-t preferálom, de lehet csak azért, mert játszottam az előző részeivel + olvastam a könyveket is.

DS 1-et is most hagytam abba, a BB-t nem ismerem, de ha hasonló, akkor nagyon idegölő tud lenni, pl. aki rám hallgat, az sörözés után nem ül le mellé, mert nem sok sikerélménye lesz :-)
46.
46.
Yanez
Mégegyszer köszönöm a bőséges információt! Eddig a BB felé kacsintgatok, de ugye jött HunRova a kecsegtető kommentjeivel... bameg! :)

Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű kérdés ekkora dilemma lesz, és hogy ilyen "vitákat" fog szülni. Egy szó, mint száz. :)
41.
41.
felegyi
#29: Mondjuk én alapból W fan vagyok, de a napokban vettem meg a BB-t, 2 órát toltam... nem szar, de amíg van Batman és W3 kieg a polcon ami rám vár, addig hanyagolom a BB-t. Na jó nem, lehet előveszem mert nem szar :) csak én inkább Single story orientált egyed vagyok, nem szeretek multizni! W3 az kurvára felfalt, BB az egy Dark Soul betegeknek ajánlott dolog, és mielőtt hurrogtok hogy jah itt kidőlsz könnyen ha nem figyelsz, annak megemlítem hogy a rohadt vérfarkast az elején kézzel gyaktam be 20-adjára... aztán jót vihogtam amikor a hunters kecóban adják a hentesbárdot :) lehet emiatt is ment el a kedvem picit.
33.
33.
Caleon
#32: :-O
Ez a szempont meg sem fordult a fejemben, de igaz, a W3 erősen támaszkodik a W első két része történetére, ha azokat nem ismered, egy csomó utalást és a karakterek közötti viszonyt, illetve az egész világot nem fogod érteni.
32.
32.
Arian
#29: Witcher 3-at semmiképp sem ajánlom, ha nem ismered az előzményeket. Ellenkező esetben viszont egyértelműen azt ajánlanám.
30.
30.
Caleon
#29: A legjobban azzal jársz talán, ha egy-két gameplay videóba belekukkantasz, hogy melyik jön be jobban. Mindkettőt lehet hosszabb-rövidebb ideig játszani.

Amúgy mindenkitől bocsi, ha elragadt a gépszíj, van egy heves vérmérsékletem és ilyen jó időben inkább futnék a szigeten, ez okoz némi frusztrációt. :-)
29.
29.
Yanez
Ahogyan olvasom a komikat, mar biztos vagyok benne, hogy W3. Aztan olvasom tovabb, es mit ad Isten, BB. Aztan olvasom tovabb... es tudja a franc! Caleon nagyon szepen felcsigazott a BB-nal, meg az is, hogy az inkabb akcio, mint rpg. Viszont annyi jot irtatok a W3-rol is, hogy nem tudok elmenni mellette.

Soha nincs idom, de mivel most semmi egyeb, komolyabb cim nincs, epp lenne ra, szoval... Az UC4-ig jolesne egy olyan jatek, amit naponta sem unalmas elovenni 1-2 orara, hetvegen tobbre.
7.
7.
Caleon
#2: Mind a kettő kell neked! A Bloodborne-ba minimum olyan kétszáz órát fogsz tenni, és vért izzadva ugyan, de addig nem nyugszol, míg fel nem kutatod a döbbenetesen részletes lore minden kis titkát, illetve amíg ki nem platinázod. Azután pedig lazíthatsz a nagyszerű Witcher 3-mal, ahol a történeten lesz a hangsúly és egy csodálatos, szlávos jellegű, és a miszívünknek is kedves, gazdag világ tárul majd eléd.
4.
4.
Mortis
Komolyan nem értem ezt a Her Story-t. Leírások s az általam ismert információk alapján bealudnék rajta az első fél órában, mégis egy rakás díjat nyert majdnem mindenhol. Megéri?
3.
3.
logic5
#2: Witcher mindenképp!!
2.
2.
Yanez
Eppen ket cimen gondolkodom: The Witcher 3 vagy Bloodborne. Az erdekelne melyik lenne jobb szamomra, ha:
- szeretem a jo sztorit
- imadom az epikus harcokat, foleg bossharcokat
- kevesbe erdekel a fejlesztgetes, meg egyeb rpg elemek

Aki tolta mindkettovel, tanacsot adhatna.
1.
1.
CitromH
És valóban. Tényleg az év játéka volt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...