20 éves a Resident Evil - melyik a kedvenc részed?

Napra pontosan húsz évvel ezelőtt mutatkozott be a Resident Evil-sorozat. A Capcom azóta is lankadatlanul bővítgeti a címet, csak idén két megjelenésnek örülhetünk majd. Neked melyik volt a kedvenc Resident Evil-játékod?

1996. március 22-én jelent meg az első Resident Evil-játék, amit még most sem késő pótolni, hála a tavaly megjelent felújított kiadásnak. A Capcom horrorsorozata azóta töretlenül növekedik, a cím jóformán minden platformon képviselteti magát valamilyen formában, és természetesen adaptációknak sem vagyunk híján, elég a filmekre gondolni.

Az már más kérdés, hogy a Resident Evilt is utolérte a felújítási láz: új játékot tavaly, számozott epizódot pedig 2012-ben kapott utoljára a széria. Idén már érkezett egy remaster a Resident Evil 0 HD képében, de azért az újdonságokról sem kell lemondanunk, májusban jelenik meg az egyelőre igencsak megosztó multiplayer mellékág, az Umbrella Corps. A valódi folytatásról még mindig nincs konkrét hír, de az biztos, hogy a Capcom már elkezdett dolgozni a második rész remake-jén.

A japán kiadó az idei évet ünnepléssel tölti majd, többek között egy interjúsorozatot is készít a sorozat mögött álló alkotókkal - elsőként Hiroyuki Kobayashi producer videóját nézhetitek meg.

39 komment - szólj hozzá!