Watch Dogs 2 - DirectX 12- és AMD-támogatással

  • Írta: Shifty
  • 2016. március 29.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft hivatalosan is megerősítette, hogy a jövőben nem folytatja az együttműködést az NVIDIA-val, így a Watch Dogs második felvonása már teljes egészében az AMD kártyáira lesz optimalizálva.

A múlt hónapban megerősített Watch Dogs 2-ről most kiderült, hogy jó eséllyel az AMD teljes támogatottságát fogja élvezni, ráadásul a játék DirectX 12-re lesz optimalizálva. A hírt az AMD egyik alkalmazottja, Roy Taylor hintette el a Twitteren, ahol megerősítette, a játék teljes egészében ki fogja használni a gyártó kártyáinak képességeit. 

Egyes források szerint az idei GDC-n tartott AMD-konferencián fellépő Ubisoft-alkalmazott volt az első, aki előrukkolt a váltás hírével, amit most a gyártónál dolgozó Taylor is megerősített.

A váltás okai egyelőre nem ismertek, és hivatalos közlemény se érkezett még, de ismerve a Ubisoft játékainak az NVIDIA kártyáival való, elmúlt éveket jellemző hullámzó teljesítményét, nem meglepő, hogy a franciák a csere mellett döntöttek.

A játék egyébként már most felbukkant a GameStop weboldalán, pedig a formális bejelentésére még mindig várni kell. A legutolsó hírek szerint a Chicagóban játszódó első rész folytatását az idei E3-on leplezi le a Ubisoft, a megjelenésre pedig 2017 márciusáig bezárólag kerülhet sor. A játékbolt szerint egyelőre csak PlayStation 4-en és Xbox One-on jelenik meg a második rész, de biztosak vagyunk benne, hogy PC-re is jönni fog a játék.

54.
54.
Rakottkrumpli
#38: Játszottam vele ;) A jó sztori nálam nagyon fontos, de semmit nem ér, ha egy unalmas, leginkább irritálóan gagyi és félkész játék van köré építve... Nem is mondtam hogy rossz története lenne, csak azt, hogy mint játék bűn rossz... ;) Ha viszont csak a történet érdekel, akkor fogok egy könyvet és akkor nem kínzom magam ilyen szarral, hogy a végére jussak...
50.
50.
DerProf
Megint offolást érzek itt. Van itt pár ember akik mindenkit letrolloznak, mert máshogy képtelenek hozzászólni a cikkekhez, és nagyon úgy tűnik hogy nem is azért vannak itt. Lenne pár tippem hogy kiknek kéne már a körmére nézni.
46.
46.
DerProf
#45: Nem tudom ezen mi a furcsa, nem játékra vettem, arra itt a gép. Viszont ezért is nem érdekel hogy nem frissítik a driverét. Arra amire kell megfelelő a mai napig.
45.
45.
Animejetix
#28: Aha, 2 kilóért vettél egy laptopot, csak azért hogy facebookozzál amikor elutazol... Furi
44.
44.
DerProf
#43: Egyszer leégett a videókártyám amit én nyirtam ki mikor bitcoint próbáltam farmolni. Zseniális kommunikációs képességemnek hála elég lazán bemeséltem az üzletben a gyereknek hogy az magától történt játék közben. Majd kicserélték.
43.
43.
GAMEROD
#26: Úgy értelmezem hogy tipikusan az az ember vagy, aki úgy gondolja hogy vele semmi nem történhet meg. De majd jöhet derült égből a villámcsapás számodra is. 3 hónapot kellett várnom normális driverre, kicsit idegesítő volt az 5 másodpercekre elsötétülő képernyő, főleg youtube nézéskor.
39.
39.
Vigohouse
Nyugodtan szóljatok le de nekem tetszett a játék. Nem azt mondom,hogy tele volt újdonsággal de mégis lekötött. Várom a folytatást!!!
38.
38.
PaprikaJancsi
#27: Látszik, hogy nem játszottál vele. A sztori olyan élményt ad, hogy alig bírom kivárni a folytatást.
37.
37.
sasncore
#33: Sajnos mindkét gyártónál voltak súlyos driver hibák. Ott a google keresője. Minden driver frissítés előtt utána kell nézni, a sajtóban és fórumon stabil-e az adott driver, utána lehet telepíteni. Csak ha szükséges akkor érdemes drivert frissíteni, ez nem Windows biztonsági frissítés hogy ajánlott legyen naprakésznek lenni. Az hogy mi várható el, és mit kapunk sajnos két különböző dolog.
36.
36.
DerProf
Hogy hivják azt a gyereket aki imád szerelni? Büty-Kölök!!
35.
35.
Ruga
Meddő vita. Mindkét kártyával lehet jó és stabil rendszert építeni, nagyon sok múlik a useren. Az is igaz, hogy az utolsó két drivere az nv-nek nálam is okozott furcsaságokat, de előtte meg évekig nem volt semmi para, ez alapján nem lehet általánosítani. A "bütykölés" örökre megmarad a pc-s fronton, akinek ez nem jön be vagy nem megy annak ott a konzol a kompromisszumaival. Szerintem ebben semmi hiba nincs.
34.
34.
Tr4nCe
#25: Nekem csak AMD kártyáim voltak, és sosem volt velük hiba. Mindig hozták azt, amit kellett. Driver gondom sem volt soha. Talán 1szer volt egy kisebb kavarás de annyi, sosem fagyott vagy más komolyabb. Nem kell bedőlni mindennek, amit írnak. ;) Inkább az összerakott gép legyen összhangban, és rengeteg gondtól megszabadul az ember.
33.
33.
CitromH
#25: Nekem mindig Ati-m volt (nem igaz, mert volt voodoo-m is :) ). Általában megvettem a legjobbat, és ameddig képes volt hozni nekem amit kell, meg is tartottam. Most vettem egy 980ti-t. Egyrészt mert a drivereket az nvidia állítólag jobban kezeli, másrészt ezt tűnt a legjobbnak jelenleg, mert a fury a vízhűtés miatt nem jött be. (Milyen már az, hogy egy új kártyához nem elég a léghűtés?)

AMDnél sosem volt grafikai bugom, hiába ad ki sokkal ritkábban drivert. Vagy lehet pont ezért? Az nvidia meg folyamatosan hozza ki a drivereket és a Tomb Raidernél és a Divisionnál is volt hiba, amit egy régebbi driverrel ugyan orvosolni tudtam amíg ki nem jött az új, de attól még kellemetlen. Nekem az AMD kártyái jobban fekszenek. Persze, ez teljesen szubjektív, és messzemenően nem reprezentatív, de akkor is kicsit csalódás egy ilyen drága kártyától, a konkurencia tapasztalataival összevetve. Főleg, mivel top kártya, új driver, új játék, vagyis elvárható, hogy tesztelve van. Ha egy 15 éves játék bugosodik azt valahogy jobban el tudnám fogadni.
32.
32.
csakegyfelhasznalo
Azért ne csináljunk már úgy, mint ha egy GTA -nak lenne bármilyen mondanivalója. Társadalomkritikától is nagyon messze áll. 3 tróger seggfejjel kell bűnözőként élni. Mégis melyik figura az belőle, ami bármit is tanítana a játékosnak? A gettós néger? Ki akar gettós néger lenni? Vagy a bukott apa, akinek kurva a lánya, a fia meg egy semmirekellő szarházi? A harmadik meg valami elmebeteg volt....
Egyetlen értelmes karakter nincs benne, legalábbis a pár óra alatt, amit én láttam belőle az ismerősnél, abban nem volt. És nincs ok feltételezni azt, hgoy a későbbiekben lett volna.
A watch dogs -al meg az volt a baj, hogy "nyomd a q -t, és nyersz"... Nagyjából ennyi volt. Unalmas.
Viszont... a sleeping dogs az nagyon nagyon jó volt. Nem is értem, hogy miért nem kerül elő ilyenkor. Ott valóban volt értékelhető történet, ráadásul egy kettős ügynökkel. Sokkal érdekesebb volt, mint trógerekkel rabolni.
31.
31.
ollie92
Hogy mi a váltás oka ? Egyszerű, az AMD többet fizet az Uborkásoknak, mint az nVidia.
30.
30.
Mufika
Spoiler:A Watchdogs is egy AC játék.Csak nem a múltba.
28.
28.
DerProf
#15: Ezt alátámaszthatom. A gépembe mindig Nvidia volt és szerintem örökké az is marad. Viszont vettem egy laptopot 2 kilóba amibe amd. Akkoriban olvasva a fórumokat és véleményeket mindenki azt irta hogy az volt az egyetlen driver amit kiadtak hozzá mint amivel megjelent a laptop, azota meg leszarták a support-ját. Én mondjuk pártatlan voltam a kérdésben hiszen nekem csak arra kellett hogy amikor elutazok azon facebook-ozzak, de mások már nem voltak ilyen elnézőek.
27.
27.
Rakottkrumpli
A WD tök jó játék lett volna, ha nem lett volna tök rossz játék.
26.
26.
DerProf
#25: Nekem ilyen még sose volt szerencsére. Valamiért azt is ki merem jelenteni hogy sose lesz. Ezt értelmezd ahogy tetszik.
25.
25.
GAMEROD
1 éve vettem videokártyát, NVidiát választottam mert mindenhol azt olvastam hogy az AMD rossz drivereket ad ki. Erre mi történik? Megvan az NVidia kártya, és 4-5 hónapig TDR hibázik a driver. Egyéb meglepetésekről nem is beszélve.
24.
24.
DerProf
Szerintem meg rohadtul unalmasak már ezek a cimek, a GTA-val egyetemben. Ki kéne találni valami uj témákat de úgy látom ez egyre nehezebben megy a játékkészítőknek.
22.
22.
Heldengeist
#18: A Saint's Row is úgy kezdte (GTA klónként) és a 3. részre egész kifejlődte magát. Arra ugyan kíváncsi vagyok, összekapják-e magukat a következő számozott résszel. Agyatlan szórakozásra az való. A GTA sötét, groteszk humorral tálalt társadalomkritikáját viszont meg kell érteni, ahhoz tényleg kell egy érettség, hogy túllásson az ember az "őrültségen". A WD "agymozgatása" ehhez képest inkább csak hatásvadász.
21.
21.
Ooorky
#18: Megint ez a nyomott hipszter szöveg, hogy a te játékod szar mert csak szórakoztat, de én olyannal tolom ami megmozgatja az agyat, meg tök komoly dolgokkal foglalkozik, mert én ilyen kis elit vagyok.
19.
19.
logic5
A fika az megy... Mert valami nem zöldhályogos, máris szar. LOL
18.
18.
Derivel
Azok, akik GTA klónnak tartják a Watch Dogs-ot, vagy nem játszottak a WD-vel, vagy pedig annyira nagy GTA rajongók, hogy egy hasonló játékot gondolkodás nélkül lehúznak.
A legnagyobb különbség a két játék hangnemében van. A GTA 5 az agyatlan szórakozásra, az őrültségekre fekteti a hangsúlyt, ami nem baj, mert vannak, akiknek ez bejön. A WD viszont inkább próbálja megmozgatni az agyunkat, társadalmi problémákat feszeget és egy valós világot próbál létrehozni.
Valakiknek ez tetszik, másoknak az.
Én mindenesetre nagyon várom a WD2-t, akármelyik GPU oldalon is legyen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...