Így támasztják fel a Shadow Mosest

Nem nyugszanak a Metal Gear Solid-remake készítői, újabb projektbe vágtak. A The Fan Legacy: Metal Gear Solid tulajdonképpen a Shadow Moseshez legyártott pályákat hasznosítja újra egy rajongóknak szánt VR-túra keretei között.

Akinek nem rémlik, nem is olyan régen egy rajongókból álló csapat úgy döntött, remake-eli a Metal Gear Solid első részét, a munkálatokhoz pedig a negyedik generációs Unreal Engine-t fogja felhasználni. Legalábbis így tervezték, és bár az első látnivalók alapján egész szépen haladtak, végül a Konami közbelépett, a projektet pedig lelőtték.

Mivel nem egy ilyen esettel találkoztunk már, nem igazán lepődtünk meg a híren, sajnálni viszont nagyon sajnáltuk, ezért is örültünk a bejelentésnek, miszerint a srácok egy kicsit másképp, de feltámasztják a projektet. A The Fan Legacy: Metal Gear Solid egy VR-támogatást élvező, PC-exkluzív túra, ahol a Metal Gear Solid-sorozat ikonikus helyszíneit bejárva nézegethetünk mindenféle rajongói artworköt. A slusszpoén? A készítők még David Haytert is leigazolták, aki bár érezhetően haragszik Kojimáékra, úgy tűnik, a szériát nem tudja elengedni.

A projekt már májusban megjelenik, és teljes mértékben ingyenes lesz; a készítők igyekeznek is hangsúlyozni - valószínűleg a Konami ügyvédeinek üzenve ezzel -, hogy egy fillért nem keresnek vele, csupán egy rajongói munkáról van szó.

2 komment - szólj hozzá!