Nintendo NX - rengeteg játékkal játszhatunk majd

A legtöbb pletyka eddig csak a Nintendo NX képességeiről szólt, arról viszont semmit nem hallhattunk, milyen vagy mennyire erős játékkínálattal rajtol el a gép. A mindig jól értesült Emily Rogersnek most már erről is vannak információi.

A Nintendo Wii U mindig is azért szenvedett az előző generációban, mert nem igazán jelent meg rá játék. Hiába voltak innovatív megoldásai a gépnek, a visszafogott teljesítménye miatt a külsős fejlesztők úgy érezték, nem éri meg nekik, hogy húzócímeiket a Nintendo új platformjára is elkészítsék. A kiotóiak ameddig csak tudták, életben tartották házon belüli játékokkal a konzolt, de a riválisokkal szemben még így is nagyon foghíjas volt a Wii U játékkínálata.

Ebből viszont tanultak Kiotóban, így a Nintendo NX kódnéven futó új, állítólag a PlayStation 4-nél is erősebb, 4K-t is támogató konzol esetében már nem fogják elkövetni ezt a hibát. A mindig jól értesült Emily Rogers ugyanis arról írt, hogy megbízható forrásai szerint az NX esetében sokkal több lesz a belsős Nintendo-csapatoktól érkező cím. Ahhoz, hogy ez gördülékenyen menjen, a cég teljesen átalakította a fejlesztési és gyártási folyamatot, így az új stratégiának köszönhetően sokkal nagyobb hatékonysággal készülnek és jelennek majd meg a belsős fejlesztők játékai. A pletyka másik része pedig arról szól, hogy rengeteg, eredetileg Wii U-ra szánt projekt átkerült az NX-re, vagyis nem csak Wii U-ra már megjelent játékok portjait kapjuk meg.

8 komment - szólj hozzá!