Hivatalos: 2017 márciusában jön a Nintendo NX

A Nintendo megerősítette, hogy az NX kódnéven futó új konzolja 2017 márciusában landol a boltokban. Az információ a kiotói cég legújabb pénzügyi jelentéséből derült ki, de a masinát nem láthatjuk az E3-on.

Szűk egy év múlva érkezik a kiotói vállalat legújabb konzolja, a Nintendo NX - tudtuk meg a cég legfrissebb üzleti jelentéséből, de már a Nintendo amerikai részlege is megerősítette a dátumot a Twitteren.

Az NX kódnéven futó masina világszerte 2017 márciusában érkezik a boltokba, sajnos további részletekkel nem szolgált a gyártó.

A bejelentés dacára már az is biztos, hogy a Nintendo NX-et nem mutatják be a júniusi E3-on, helyette gőzerővel a legújabb The Legend of Zeldát fogják promózni. A cég emellett azt is elárulta, hogy a várva-várt szerepjáték megjelenése 2017-re csúszik (nem véletlenül) mind Wii U-n, mind NX-en. Egyre valószínűbb, hogy a japánok alaposan rágyúrnak az NX játékkínálatára.

A vezérigazgató, Takashi Mochizuk a Twitteren nyugtatta meg a rajongókat: a Nintendo NX nem váltja le Wii U-t és a 3DS-t, magyarán továbbra is érkeznek hozzájuk új tartalmak. Legalábbis egyelőre.

8 komment - szólj hozzá!