Tíz éve várunk a Half-Life 2: Episode 3-ra

  • Írta: Shifty
  • 2016. május 22.
  • Érdekesség
Link másolása
Két nap múlva lesz tíz éve, hogy a Valve atyaúristene, Gabe Newell bejelentette a Half-Life 2 harmadik epizódját. Egy videó segítségével most megnézhetjük, hogy az egy évtized alatt hogyan változtak Newell játékról tett nyilatkozatai.

Tíz évvel ezelőtt talán senki se gondolta volna, hogy a Half-Life 2: Episode 2 megjelenése után a harmadik rész csak üres ígérgetés lesz, a sorozatot pedig sose zárja le a Valve. Pedig minden olyan jól indult. 2006. május 24-én formálisan is bemutatkozott a harmadik epizód, a Valve és főleg Gabe Newell pedig nagyon lelkesen mesélt a készülő játékról. Aztán ahogy teltek-múltak az évek és közeledett a korábban beígért premierdátum, 2007 karácsonya, Newell játékkal kapcsolatos nyilatkozatainak stílusa is változott.

A kezdeti lelkesedésből évekkel később a "természetesen még mindig dolgozunk a játékon" és a "nincs semmi mondandónk a Half-Life-ról" válaszokig jutottunk el. Most meg már ott tartunk, hogy gyakorlatilag senki nem mond semmit a játékról. És talán nem véletlenül.

Egyrészt a Valve a Steam elindítása óta nem igazán foglalkozik játékfejlesztéssel, helyette viszont sok minden másba belevágott. Másrészt a Half-Life-sorozat írója, Marc Laidlaw 18 évnyi szolgálat után idén januárban távozott a vállalattól.

Persze pletykák formájában mindig felbukkan az Episode 3. Legutóbb épp márciusban, amikor a HTC elnöke, Cher Wang a Vive kapcsán bedobta a játék nevét, hogy aztán egyből elnézést is kérjen, amiért hiú reményeket keltett a rajongókban.

Csak remélni tudjuk, hogy a J.J Abrams nevével fémjelzett Half-Life-mozifilm nem jut hasonló sorsra.

83.
83.
kopic
#81: Mindig csúnyán benezik. En mar mégse lepodok ezen.
82.
82.
A Pulyka
#81: Ugyan azt a suket dumat tolja, szoval egyremegy...
81.
81.
Chrysh
Srácok a pengo nevezetű srác a seggeszki, szóval ezt most elég csúnyán benéztétek
78.
78.
Fronter
#75: kimoderált üzenet
72.
72.
Chullent
A Half-Life első részének 30 éves jubileumán fogják kiadni. :-)
71.
71.
A Pulyka
Nem lehetne bannolni seggeszkit?
70.
70.
Fronter
#56: Mi a hülyeség? Lenézitek a ND-ot? :)
69.
69.
Fronter
#53: Nem, csak tudok olvasni, ellenben veled.
66.
66.
Galdech
Néhányan ND-ot említik, hogy folytassa Half-Life szériát.
Nekem ma sikerült végeznem Uncharted 4-gyel. Nem írok hosszas véleményt, mert nehéz lenne objektíven fogalmaznom. Nem haragszom azokra, akik megvetik trollságból vagy csak úgy. Ezt a játékot látni és tapasztalni kell, mert leírhatatlan. !!! VIGYÁZZ SPOILER !!!
https://youtu.be/mlsrtlsgNHQ?t=822
Ezen a szakaszon konkrétan tátott szájjal mentem végig. Szerintem 5 éven belül nem nagyon lesz játék, ami grafikailag és minőségileg be tudná fogni ezt az alkotást.

De, hogy FPS műfajban mennyire tudnának remekelni, kérdéses. De nem is ez a kérdés, hanem hogy minek. Én már azt sem hiszem, hogy lesz valaha Half-Life folytatás, de ne legyen igazam.
56.
56.
Heldengeist
#51: Én nem PC-s vagyok, hanem gamer. Van PC-m és Xboxom és erősen gondolkodom egy PS vásárláson is, de még a telefonos játékot sem vetem el élből. Téged pedig a földrengető hülyeségek miatt nem veszlek komolyan, amit leírsz, nem pedig azért, mert konzolos vagy.
54.
54.
#52: Állítólag a cikk szerint januárra készül el, szintén két ep-vel. xDDDDD
53.
53.
#51: Ezt a gyíkemberek árulták el neked?
52.
52.
Jhonyy
Végleg az a fő hogy már készítsék el es jo sztorival jöjjön. .mindhárom platformra. Ha karácsonyra kijon akkor biztos bomba lesz.
51.
51.
Fronter
#50: A pécések eleve nem veszik komolyan a konzolosokat. Mivel előítéletesek. Nem baj, csökken a pc-k részesedése, és majd egyre kevésbé fogja a játékipar komolyan venni a platformotokat. :)
50.
50.
Heldengeist
#49: Tényleg őszintén komolyan gondolod, amit leírtál? Csak mert én nem tudlak komolyan venni.
49.
49.
Fronter
#43: De, csinált. Az Uncharted sorozatot, a Crash Bandicoot-ot, The Last Of Us-t. Ezek a nagybetűs játékok. Többen ismerik az Uncharted-ot, mint a test az biztos.
47.
47.
Heldengeist
#46: Mostanában elég sokat kivágtak. Mc sabotage és In aeternum is repült.
46.
46.
kopic
Amúgy d.laaw-ot bannolták (adná az ég), mert 404-et kapok.:D
43.
43.
Heldengeist
#31: A ND csinált a játékipart meghatározó játékokat? Nem. Jó játékokat csinál, de nem kultuszjátékokat. A Skyrim-nak önmagában nagyobb és aktívabb rajongói bázisa van, mint az összes ND játéknak együtt véve. Nem a TES szériának, hanem annak az egy részne

#33: A játék ma inkább szolgáltatás, amit nem szokás használtan továbbadni. A megvásárolt játékkal nem a játékot vásárolod meg, csak előfizetsz a felhasználói jogra, ami ma jelenleg egy afféle végtelen idejű bérlet. Egy adatbázisból a kiválasztott elemre. Mintha kivennél egy könyvet a könyvtárból és akármeddig meghosszabbíthatnád a kölcsönzést, viszont az attól még nem lesz a tiéd. Viszont már terjed a rendes bérlet is, mint az EA Access, vagy a konzolok prémium előfizetése mellé járó "ingyen" játékok. Ezeknél már konkrétan akkor és addig vagy jogosult a játékra, ameddig van élő előfizetésed. Egyébként is tele van tapétázva a felhasználói licenc szerződés azzal, mit tehetsz meg a játékkal és mit nem. Ezt a szerződést el kell fogadnod, hogy játszhass a játékkal, ahogy a Steam ÁSZF-jét is. Ha nem tetszenek a felhasználói feltételek, jogod van elutasítani a szerződést és nem felhasználónak lenni. Persze akkor nem férsz hozzá a tartalomhoz. Vagy elfogadod, de akkor meg nincs okod panaszra, mert pontosan tudtad, milyen feltételek mellett leszel jogosult a játékra.
41.
41.
#39: Örülök, csak kb. leszarom :D
40.
40.
Rakottkrumpli
#31: Az oké, hogy rájuk vered a fütyid, de legalább ne ide csináld, mert belemegy a szemünkbe....
39.
39.
Fronter
#32: Ja, aki valamit szeret az fan, ha valamit nem, akkor hater. Így megy ez, bélyegezzünk meg mindenkit! Nem?
Elárulom, kb 3 éve még pc-s voltam...de aztán rájöttem, hogy csak simán játszani akarok, és azt egy ps4-től maximálisan megkapom.
36.
36.
SES_HUN
#31: Dehogy lennének,ez nem az ő világuk,kicsit gondold át milyen története van a HL-nak és egy TLOU-nak vagy UC szériának,történet központú az egész és keményen az animációkra épít,hogy minél életszerűbbnek tűnjön,és azonosulni tudj a szereplőkkel,nekem a HL nagyon tetszett de sztori az gyenge viszont a hangulata nagyon fasza,tetszik az a képi világ és nagyon sokat ki lehetne hozni még belőle,van egy olyan egyedi hangulata amitől az az érzésed hogy "igen ez a half life" ezt nem tudná leutánozni az ND ahogy más se az UC vagy TLOU-t.
32.
32.
#31: Egy igazi kis konzollurkó. Sikerült felpezsdítened az amúgy sem unalmas vasárnapomat, köszi.
31.
31.
Fronter
#9: Mondjuk egy pc-s mit is mondhatna? :D Amihez a NAUGHTY DOG hozzányúlik az arannyá változik. Ez az a csapat, aki nem pénzlehúzásból csinál videójátékot. VIDEÓJÁTÉKOT!!! Nem egy cseresznyegépet, mint a cod sorozat ugyebár...
Bethesdában azért nem bízok, mert tud jó játékot készíteni, de játékipart megváltoztató címet nem tud letenni. Egy TES játék sosem volt olyan játék, csak nagyon jó volt.

A Valve nem foglalkozik komolyabban játékfejlesztéssel, mondjuk úgy. Volt 2004 óta 1-2 címe, de ennyi, de egyik sem volt HL magasságokban. Igaz a műfajban más se tudott eget rengetőt alkotni. :)

A NAUGHTY DOG több annál, mint egy TPS játékokat készítő stúdió. Ők képesek lennének bármilyen más stílust is mesteri szinten megvalósítani. Ebben biztos vagyok!

Az új Wolfi nem volt egy nagy számú játék, de azért az ember gyorsan kipörgette, majd adta el.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...