Tíz éve várunk a Half-Life 2: Episode 3-ra

Két nap múlva lesz tíz éve, hogy a Valve atyaúristene, Gabe Newell bejelentette a Half-Life 2 harmadik epizódját. Egy videó segítségével most megnézhetjük, hogy az egy évtized alatt hogyan változtak Newell játékról tett nyilatkozatai.

Tíz évvel ezelőtt talán senki se gondolta volna, hogy a Half-Life 2: Episode 2 megjelenése után a harmadik rész csak üres ígérgetés lesz, a sorozatot pedig sose zárja le a Valve. Pedig minden olyan jól indult. 2006. május 24-én formálisan is bemutatkozott a harmadik epizód, a Valve és főleg Gabe Newell pedig nagyon lelkesen mesélt a készülő játékról. Aztán ahogy teltek-múltak az évek és közeledett a korábban beígért premierdátum, 2007 karácsonya, Newell játékkal kapcsolatos nyilatkozatainak stílusa is változott.

A kezdeti lelkesedésből évekkel később a "természetesen még mindig dolgozunk a játékon" és a "nincs semmi mondandónk a Half-Life-ról" válaszokig jutottunk el. Most meg már ott tartunk, hogy gyakorlatilag senki nem mond semmit a játékról. És talán nem véletlenül.

Egyrészt a Valve a Steam elindítása óta nem igazán foglalkozik játékfejlesztéssel, helyette viszont sok minden másba belevágott. Másrészt a Half-Life-sorozat írója, Marc Laidlaw 18 évnyi szolgálat után idén januárban távozott a vállalattól.

Persze pletykák formájában mindig felbukkan az Episode 3. Legutóbb épp márciusban, amikor a HTC elnöke, Cher Wang a Vive kapcsán bedobta a játék nevét, hogy aztán egyből elnézést is kérjen, amiért hiú reményeket keltett a rajongókban.

Csak remélni tudjuk, hogy a J.J Abrams nevével fémjelzett Half-Life-mozifilm nem jut hasonló sorsra.

84 komment - szólj hozzá!