Üzent a Disney-nek a Monkey Island atyja

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 24.
  • Hír
Link másolása
Most, hogy a Disney felhagyott a komolyabb játékok fejlesztésével, Ron Gilbert ismét megpengette, hogy szívesen lecsapna a Monkey Island és a Maniac Mansion jogaira, ha a cég átadná neki őket.

Ron Gilbert sosem csinált titkot abból, hogy örülne, ha a Disney nem ülne rá a Monkey Island és más klasszikus LucasArts-kalandjátékok jogaira, legutóbb például 2012-ben célozgatott rá, hogy a cég igazán odaadhatná neki őket, ha már a Star Wars úgyis fontosabb számára. Most pedig, hogy a Disney Infinity kukázásával után gyakorlatilag felhagyott a komolyabb játékok fejlesztésével, újra bepróbálkozott.

A Twitteren megejtett üzenetében azt írtja, szeretné megvenni a Monkey Island és a Maniac Mansion jogait, és hogy komolyabbnak tűnjön a megkeresése, még azt is megjegyezte, hogy szemmel látható összeget fizetne a címekért. A Disney még nem reagált tweetre, de van egy sejtésünk, hogy nem is fog: a Grim Fandango és a Day of the Tentacle felújított változata bizonyítja, hogy a cég hajlandó az együttműködésre, de egyrészt nem a Twitteren fog bizniszelni, másrészt láthatóan szereti megtartani a címeit, és inkább licencelésben gondolkodik.

Gilbert egyébként mostanság a már említett old-school kalandokat idéző Thimbleweed Parkon dolgozik, ebből épp a minap érkezett néhány új screenshot:

2.
2.
simi
inkább azt írná meg végre, mi volt a Monkey Island™ titka
1.
1.
suresz
birnám ha lenne új monkey island, főleg a Gilbert készíti
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...