E3 2016: Csak óvatosan a Ubisoft-bemutatókkal!

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 5.
  • Érdekesség
Link másolása
A nap leggonoszabb tartalma következik. Egy negyedórás videót nézhettek meg, amiben az elmúlt pár év Ubisoft-játékait fektetik a kínpadra: milyenek voltak a promózásra szánt gameplay demóik, és hogyan festettek valójában?

Ahogy az állóképeknél régóta virágzik a bullshot-gyártás művészete, a gameplay demókat is egyre gyakrabban turbózzák fel: egy kis plusz effekt ide, egy kicsivel kidolgozottabb karaktermodell oda, és ehhez tessék még hozzáadni azt is, hogy ezeket a jeleneteket profi módon megrendezik, és a "játékosokat" is színészek játsszák el.

Habár ez a gyakorlat nemcsak a Ubisoft sajátja, a legnagyobb botrányok egyértelműen hozzá köthetők. Így az E3 előtt pedig különösen tanulságos lehet CrowbCat videója, amiben a Watch Dogs, a The Division, a Rainbow Six: Siege, a Far Cry 4 és a Far Cry 3 kerül terítékre expós és valódi minőségében:

72.
72.
markoci555
Fasza kis videó, ezek közül Far Cry 3-mal nyomtam csak, és az elég szép volt, főleg annál a jó kis "insane" jelenetnél, még szebb is volt a kiadott játék.
70.
70.
simon 555
Szerintem sem szép dolog amit a Ubisoft csinál (nem csak ők egyébként), de ha a vásárló bedől neki akkor vessen magára. Még csak nem is kell várni a megjelenés utánig, hogy lásd milyen a játék. Elég megnézni pár anyagot pár héttel vagy hónappal a megjelenés előtt, akkor már a végleges verziót mutogatják és nem a felturbózott E3-as anyagot. A Watch Dogsnál is már 1 évvel a megjelenés előtt lehetett látni, hogy nem lesz olyan mint amikor először bemutatták. Szóval senki ne mondja nekem, hogy úgy vette meg a játékot, hogy az első bemutató látványára számított, mert aki nem látta a megjelenést megelőző 1 évben, hogy milyen lett, az barlangban élt.
59.
59.
Rezsidémon
Nagyon sajnálom azokat az embereket, akik nem tudnak várni 1-2 hetet megjelenést követően a vásárlással. Addigra már minden információt megtalálhatsz az adott játékkal kapcsolatban (cikkek, gameplay videók, bármi), ami alapján el tudod dönteni, hogy költesz rá pénzt vagy sem. És igen, össze is tudod vetni a beharangozó anyagokkal a tényleges, végső terméket és eldöntheted, hogy kell-e butítva is vagy sem. Nem tetszik, hogy "átvernek"? Hát ha segghülye vagy, akkor át is fognak verni, de csak magadra lehetsz mérges.
54.
54.
Tokodboy
Aki azt mondja kamu video azoknak uzenem hogy keszitsenek max beallitasokkal sajat videot ed meglatjuk ;)
43.
43.
Henry82
A többi játékkal nem játszottam, de a Divisionos összehasonlítás erősen sántít. Az E3 anyagban a játék legszebb képeit mutatják, a leglátványosabb időjárási effektekkel, a "valós" verziót pedig leginkább nappal, jó időjárási körülmények között, x grafikai beállításon. Namost aki játszott a játékkal, az tudja, hogy nappal is szép a játék egy komoly gamer PC-n, de kicsit kopár, viszont sötétben, felkapcsolt reflektorokkal, hóviharral, olyan grafikája van a játéknak, hogy a szék mellé ülsz. Ez az összehasonlítás nem fair, egy jó gépen max grafikával össze lehet vágni olyan videót, ami hozza az E3-as anyag szintjét.
41.
41.
Őrnagy
Ugyan már, ki hisz ezekben a demókban? Én mindig megvárom az első teszteket, csak aztán vásárolok játékot. Soha nem rendelek elő semmit, nem érdekel, hogy ki készítette a játékot.
35.
35.
godach
Én, csak annyit mondok, amivel szerintem senkit nem bántok és vezetek meg, hogy ha van egy jó Ubisoft játék, akkor azt vegyük meg.
Régebben volt egy tag az oldalon, Randall13 asszem, akinek erről az előrendelésről minden betűjével egyet értettem.
Arról beszélt, hogy ne dőljünk be a reklámnak, promo videóknak. Azt a pár napot, mindenki ki tudja várni és vegyük meg tesztek/gameplay videók alapján.
Viszont, ha tetszik és megüti a mércét, akkor ne köpködjük már azért, mert Ubisoft.
És nem azért, mert nem érdemelné meg az Ubi a tökönrugást. Hanem azért, mert nagyon sok olyan játék van, ami folytatásért üvöltene, de nem merik megvenni az IP jogait, vagy megcsinálni a folytatást. Nem csak az Ubi, hanem az egész játékipar.
Csak nézzük meg, a Codemasters aki PC-n képviseli szinte évtizedek óta a versenyjátékokat, nem mert belevágni csak Early Accesen (amit am jobban utálok mint az Ubit, köszönöm Dean") nem mert egy igazi autós játknak nekivágni, csak ilyen moslék kezdeményezés keretében. És mindez a média miatt van.

A mondandóm nem nagy Ubi védés, mert mindt leírtam megérdemelte több alkalommal is. Viszont ne feledjétek azt sem, milyen címeket hozott nekünk. Meg lehet őket büntetni, nem vásárlással és lehet jutalmazni vásárlással. Azonban a Név/Cím köpködéssel nem fogunk elérni semmit sem, csak egymás pöcsén húzogatjuk a bőrt.
Ha szar, ne vegyétek meg. Viszont, ha nem az, akkor ne hozzunk fel minden apró hibát, csak azért mert Ubi termék, míg más játékon elnézzük ezeket a hibákat, úgy hogy most az, az etalon. És tudnék példákat mondani...
34.
34.
PaprikaJancsi
Baromi jó ez a videó, jót nevettem...bár lehet sírnom kellett volna, hogy mennyire átrázzak az átlagos embert.
Ennek ellenére én nemrég vittem végig a Watch Dogsot, AC Syndicate-et és nagyon jól szórakoztam velük. Hozzátenném egyiket sem teljes áron vettem, bár manapság nem is szoktam, pont ezek miatt.
33.
33.
apax3
Azért elég furák vagyunk mi emberek. Miután karcosra játszottunk egy játékot és élveztük-szerettük minden egyes pillanatát,akkor jön egy ilyen videó és láss csodát!
Hirtelen rájövünk hogy a játékba fektetett időnket elfecséreltük és ezért égj Ubisoft,égj!!! Na ne röhögtessetek már!
32.
32.
crytek
Leszarom a videokat nekem minden UBI cucc tetszik.

WD2-öt csapassák halomba
Legyen új Prince of Persia és adjanak ki valami horror cuccot is mondjuk a Cold Fear-t felújítva az gecijó.
31.
31.
JackBauer
Azért látszik, hogy a graf nem maxon megy, persze nem mentegetem az ubit mert a downgrade jelenség nagyon is jelen van náluk, csak azért annyira nem drasztikus a különbség mint ami videón látható.
30.
30.
dante92
Erre annyi a reakcióm: aztakurva!
Nagyon ronda lett a végeredmény. És tényleg, a Watch Dogs-nál leesett az állam, de mire oda jutottam, hogy megszereztem a teljes hátékot, addigra elfelejtettem, mitől is dobtam hátast anno. Kár mindért.
26.
26.
kopic
Wtf ?! 1x nyomtam ra küldés gombra...
24.
24.
kopic
Meg szerencse, hogy nem jatszok Ubisoft játékokkal, a Rayman Legends volt az utolso de hamar meguntam. Far Cry Instinct evolution, PoP trilógia volt jo toluk.
23.
23.
kopic
Meg szerencse, hogy nem jatszok Ubisoft játékokkal, a Rayman Legends volt az utolso de hamar meguntam. Far Cry Instinct evolution, PoP trilógia volt jo toluk.
22.
22.
kopic
Meg szerencse, hogy nem jatszok Ubisoft játékokkal, a Rayman Legends volt az utolso de hamar meguntam. Far Cry Instinct evolution, PoP trilógia volt jo toluk.
21.
21.
kopic
Meg szerencse, hogy nem jatszok Ubisoft játékokkal, a Rayman Legends volt az utolso de hamar meguntam. Far Cry Instinct evolution, PoP trilógia volt jo toluk.
20.
20.
kopic
Meg szerencse, hogy nem jatszok Ubisoft játékokkal, a Rayman Legends volt az utolso de hamar meguntam. Far Cry Instinct evolution, PoP trilógia volt jo toluk.
19.
19.
kopic
Meg szerencse, hogy nem jatszok Ubisoft játékokkal, a Rayman Legends volt az utolso de hamar meguntam. Far Cry Instinct evolution, PoP trilógia volt jo toluk.
15.
15.
ArrowCross
Mostanában nem tetszett ennyire Ubisoft videó mint ez. :)
11.
11.
Stranger
#10: Lehet hogy konzol verzióval van összehasonlítva ami kicsit csúnyább mint a PC-s...
Meg nem is csak a grafikáról van szó. A Rainbow Six Siege is agyon van rendezve, nem reagál úgy a karakter ahogy a videoban, stb. Pedig pont ezek lennének az igazi újítások. Watch Dogs is sokkal jobban "él" mint a végleges verzióban... Ez ebben a formában hazugság és be kell tiltani.
10.
10.
godach
#8: Viszont az Ubisoft hazugságaira rátesz nagyban a média is. Most arra kell gondolni, hogy ha valami nem úgy néz ki, akkor a játékosok felháborodása, de viszont itt folyamatosan (mármint nem a GK-ra gondolok, hanem az egész médiára) húzzák az agyad az ilyen videókkal és cikkekkel.
Mint ahogy lentebb is írták, pl a The Divisionnál is látszik, hogy direkt a videó kedvéért levették a grafikát. Érdekes módon és HUNRova képein is szebbnek láttam a játékot.
Félre értés ne essék, én sem szeretem ha átvernek, de kétoldalú a dolog.
Míg nem úgy néz ki a játék, ahogyan beígérték és az Ubi a hibás, addig az ilyen (férgek) is azok, akik ilyen videót készítenek. Mert nem UHD, max beállítások mellett csinálja az ellenérv videót, hanem direkt Ő butítja a grafikát, csak hogy ezzel is hergeljen = nézettséget szerezzen.
Ezért is nem nagyon tetszik, amikor egy játékokkal foglalkozó oldal ilyen kattintásvadász cikkekkel foglalkozik, ahelyett hogy inkább régebbről elővegyen valamit. Vagy maga készítsen valamit...
9.
9.
RangerFox
Egyik játék se full grafon megy (pl a Division, FC3-nál nagyon látszik). Szóval ez nem annyira mérvadó.
8.
8.
h.jozsa
szarházi tetvek!!!
fel is ment a cukrom....lenne turhám most köpnék is
hauzgság a vásárló megtévesztése erről van szó!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...