Perfect Dark - a folytatás, amely sosem készült el

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 6.
  • Gyászhír
Link másolása
Újabb tartalmas videóval jelentkezett az Unseen64 csapata, ezúttal a Perfect Dark-sorozat befejezetlen folytatásáról (illetve folytatásairól) gyűjtöttek össze egy sor érdekes infót.

Kalandos múltra tekint vissza a Perfect Dark-sorozat, azt meg kell hagyni. Az eredeti N64-es játékot a GoldenEye 007 szellemi örökösének szánta a Rare, mert bár szeretett volna valódi folytatást készíteni James Bond virtuális küldetéséhez, a jogok híján ezt mégsem tehette meg. Az pedig egy külön történet, hogy miként költözött GameCube-ról Xbox 360-ra a széria másik felvonása, az előzményként szolgáló Perfect Dark Zero, miután a Microsoft felvásárolta a fejlesztőcéget...

Sajnos azóta sem történt túl sok minden a Perfect Dark háza táján, és bár az eredeti játék kapott egy Xbox 360-as változatot, illetve rengeteg pletykát lehetett hallani, hogy folytatnák valahogy a sorozatot, ezekből végül nem lett semmi.

Pedig az igazság az, hogy a Rare fű alatt már dolgozott a folytatáson, az Unseen64 fenti videójából derült ki, hogy a csapat egy kétrészes történetben (a Perfect Dark Core-ban és a Perfect Dark Vengeance-ben) szerette volna elmesélni nekünk, hogy mi történt az első Perfect Dark eseményei után.

Állítólag a játék főhősnője, Joanna Dark keményebb és ridegebb volt, mint valaha, elvégre megedzették az elmúlt évek, világ körüli kalandja során pedig egy nagy, idegenekkel kapcsolatos összeesküvést leplezett volna le az oroszokkal a főszerepben. Érdekesség, hogy a Rare el akart elmozdulni a szkriptelt eseményektől, a beszámolók szerint kifejezetten dinamikus, nagyobb szabadságot biztosító harcokat kaptunk volna.

A projektet azonban idő előtt lelőtte a Microsoft. Habár a fejlesztők csak egy kisebb csapatot állítottak rá a titkos anyagra, hogy az ne kavarhasson be más munkáknál, hiába bíztak abban, hogy az ötlet megtetszik majd a redmondiaknak, és engedélyt kapnak a megvalósítására.

A Microsoftnak ugyanis két jó oka volt arra, hogy lemondjon a Perfect Dark folytatásáról: a Zero sajnos közel sem szerepelt úgy a kasszáknál, mint remélte, ráadásul ekkortájt két sci-fi shooter is erősítette már az Xbox 360 repertoárját - a Halót és a Gears of Wart sem kell bemutatnunk valószínűleg...

2.
2.
PaprikaJancsi
Nemrég vittem végig a Rare Replayen belül. Az első rész hangulatosabb volt, viszont összeségben a Zerot jobban élveztem.
1.
1.
aordog
Az N64-es Perfect Dark az nagyszerû volt. A 360-asról nem nyilatkoznêk. Köszönjük Rare. Szerintem jobban jártál volna, ha N-nél maradsz!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...