Két vadonatúj játékon is dolgozik a Remedy

A Quantum Break után se áll meg az élet a finn Remedynél, így az Alan Wake és a Max Payne alkotói bejelentették, bővítették a létszámot és így már két játékon is dolgoznak.

Egy, a Remedy honlapján megjelent friss bejegyzésben jelentette be a finn csapat, hogy a Quantum Break további támogatása mellett se áll meg az élet náluk és már gőzerővel a jövőre koncentrálnak. A csapat a későbbiekben szeretne kicsit termékenyebb lenni, így fontos lépéseket tettek meg.

Az első, hogy tovább bővült a stúdió létszáma, ami lehetővé teszi a Remedy számára, hogy két nagy fejlesztőcsapat egyszerre dolgozzon két külön projekten. Az egyik egy teljesen új Remedy-játék lesz és meglepő módon nem a Microsoft lesz ennek a kiadója, hanem új partnert találtak a költségek finanszírozásához. A másik alkotás egyelőre csak korai koncepciós fázisban tart, de sem előbbiről, sem utóbbiról nem kapunk egyhamar információkat, így sem az E3-on, sem a Gamescomon nem lesz Remedy-bejelentés.

Végül a stúdió azt is megerősítette, hogy egyik készülő játék se Alan Wake-folytatás. A Remedy viszont tisztában van a franchise-ban rejlő lehetőségekkel, így jelenleg olyan új opciók, más médiumok után kutatnak, amely lehetővé teszi számukra, hogy megfelelő módon folytassák Alan Wake történetét.

4 komment - szólj hozzá!