Még az alapítók is kiszállnak a Gameloftból

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 9.
  • Biznisz
Link másolása
Elhangzott a sípszó a Vivendi-Gameloft meccs végén, miután az alapító Guillemot-testvérek is beadták a derekukat, és megszabadulnak a gameloftos érdekeltségeiktől.

Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, a Vivendi folyamatos részesedésszerzéssel átvette a hatalmat a Ubisoft "kistestvérében", a Gameloftban. Az ügy szimbolikusan most érhet véget, miután kiderült, maguk az alapító Guillemot-testvérek is el fogják adni a részesedésüket a cégben. A 21,7 százaléknyi papír nagyja természetesen a Vivendinél landolhat.

A céget vezető Michel Guillemot már korábban belengette, hogy távozni fog a vezérigazgatói posztról, eddig azonban azt hajtogatták az alapítók, hogy a részesedésüket nem fogják eladni. Ebből arra lehetett következtetni, hogy látnak még esélyt a vállalat megmentésére, a legutóbbi közleményükben azonban már nem ilyen optimisták, pusztán annyit fűztek hozzá a történtekhez, hogy a Vivendi lépései csak ártanak a Gameloftnak.

Ha minden igaz, a harc következő állomása a Guillemot-testvérek másik cége, a Ubisoft lesz.

5.
5.
dcba
#2: Mielott bejott volna a rablo korszak a mobil eraban, baromi jo jatekokat tettek le az asztalra mobilon. Anno az elso 2 Modern Combat zsenialis volt mobilon. Azokban az idokben meg igazi videojatekok jottek mobilra, nem ezek a poweupos, IAPval atitatott virusok, amiket manapsag "jateknak" neveznek.
4.
4.
_NMI_
Nagyon várom mát a Vivendi-Ubifos harcot, kivi vagyok mi lesz a vége :D
3.
3.
logic5
#2: Jó pár játékot tettek le az asztalra legalábbis iOS-en... Amik nem is voltak rosszak túlnyomó részt.
2.
2.
Necreon
Egyébként a Gameloft mit csinált? Azon túl hogy bloatware -ként volt telepítve valami gagyi verseny vagy golf / biliárd játék minden mobilra az elmúlt 10 évben.
1.
1.
crytek
Ezaz azt most jöhet az összes game portja pc-re
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...