E3 2016: Electronic Arts-konferencia - LIVEBLOG

  • Írta: zoenn
  • 2016. június 12.
  • Rendezvény
Link másolása
Az idei E3-as konferenciák sorát az Electronic Arts nyitja - pontosabban saját bulit tart Los Angelesben még az expó kezdete előtt. Az EA Playről élőben blogolunk, megosztjuk és véleményezzük a látottakat. Tarts te is velünk!

23:06 - Ennyi volt az EA sajtókonferenciája, de a közvetítés még nem ér véget, hiszen jön a multi bemutatója. Sajnos a kiadó ezúttal sem okozott meglepetést, rengeteg volt a mellébeszélés, több helyen is unalmas volt a show. Az új Mass Effect- és Star Wars-játékból is alig láttunk valamit. Ez van, mi köszönjük a figyelmeteket!

23:01 - A Frostbite erősségeiről mesélnek most, a rombolhatóságról, a dinamikus időjárásról.  A köd, az eső egy csapásra meg tudja változtatni a körülményeket, s akár a csaták végeredményét is megfordíthatják. A nyílt bétateszt nyár végén indul!

22:58 - Már csak egyetlen játék van hátra, ez pedig a várva-várt Battlefield 1. Rengeteg játékost mozgat a frencsájz, tudjuk-tudjuk. Jön a trailer, amely a kampányt mutatja be. Hőseink tankkal és repülővel indulnak csatába, a részletek megdöbbentőek. Az alig egyperces kedvcsinálótól - bevallom -  libabőrös lettem. A fejlesztés minden egyes mozzanatát megosztják majd a rajongókkal a DICE srácai. Az igazi, 64 játékost megmozgató gameplayre rögtön a konferencia után kerül sor.

22:51 - Jade Raymond, a Motive Studios fejese beszél a a Star Wars-játékaikról. A korábbi címekhez új tartalmak jönnek (Battlefront, Galaxy of Heroes, SWTOR). A Visceral és a Respawn is dolgozik egy-egy Star Wars-címen, amely teljesen új karakterekkel operál majd. Az EA egész holdudvara az univerzum lázában ég, egy videóbejátszásban a fejlesztők mesélnek a vízióikról. Egy nyúlfarknyi gameplayt láthatunk az egyik új anyagról, egy fejvadásznak tűnő laza csóka lép ki a kocsma ajtaján - talán a Tatooine-en járunk? Nesze semmi, fogd meg jól.

22:47 - Egy kis független csapat szóvivője a színpadon, aki a Fe című aranyos alkotást mutatja be. Főszereplő kis lényünk szimbiózisban él a természettel, minden állat és növény kapcsolatban van egymással, dalokat tanulunk, megfejtjük az erdő titkait. Nekem első érzésre az Ori and the Blind Forest ugrott be a Fe-ről. A havas erdő káprázatosan fest, a hangulat furcsa és olykor félelmetes, főszereplőnk egy fa tetején vonyít fel.

22:45 - Patrick Söderlund kap szót, egy gyönyörű "We Are Gamers" pólóban mesél az EA Originals programról, amely segít a kiadó partnereinek a fejlesztésben és a marketingben. Rendes tőlük, hogy a játékok után kapott pénzt egyből a fejlesztők zsebébe teszik. Értsd: az EA haszna minimális lesz rajtuk.

22:42 - Finomhangolják a fizikát, új támadási technikákat tanulhatunk többek közt a FIFA 17-ben. Végül a "rendes" előzetest is megnézhetjük. Új szezon, új kezdet. Győznünk kell, hogy a szurkolók kedvében járjunk  - mondják az ingame sportolók. A kunsztok látványosak, a gólöröm megható.

22:33 - Londonba kapcsolnak a FIFA 17 apropóján. Moore papa forradalmat ígér az idei részben, majd a korábbi részekből láthatunk egy montázst. Könny szökik a szemünkbe. Az új iterációt már a Frostbite engine hajtja. Egy feka srác lép a színpadra, aki szörnyű beleéléssel mesél a sportág szépségeiről - tartsunk vele mi is. Alex Hunternek hívják, ő lesz a FIFA 17 sztorimódjának főszereplője. Az ő karrierjét terelgethetjük a kezdetektől a profivá válásig. Az átvezetők szerintem roppant hangulatosak, minél több játékban szeretném viszontlátni ezt a lehetőséget. Érdekel valakit, hogy a Premier League edzői is élethű megjelenést kapnak a focis címben? Köztük José Mourinho, a Manchester United mestere. Engem nem nagyon.

22:31 - Wilson még egyszer elmondja, hogy a héten ingyen kipróbálható az EA és az Origin Access.

22:26 - A BioWare fejese, Aaron Flynn a színpadon, aki a Mass Effect: Andromédáról fog beszélni. Új galaxis, új hősök lesznek a játékban, ahogyan az RPG mögött álló technológia is más. Még nagyobb szabadságunk lesz, ismeretlen világok meghódítására törekszünk a történet szerint. Gameplay jeleneteket is láthatunk a videóban, a látvány tényleg megdöbbentő, bazi nagy szörnyekkel is összecsapunk majd, és drámából sem lesz hiány. Viszont szembeköptek minket, megjelenési dátum még nincs - a közönség nincs is elragadtatva.

22:21 - És akkor bedobták az első sportjátékot. A Madden NFL 17-ről van szó. A meccsből már csak 3 perc van hátra, de a csapatunk végül megnyeri azt. Még kiegyensúlyozottabb játékmenetet, és eSport-kompatibilitást ígér Moore bácsi. Még könnyebb lesz saját bajnokságokat indítani, de a profikat is megszólítják az EA Major címére keresztelt próbatétellel - egy bejátszás jön róluk, majd színpadra lép a nyolc legjobb Madden NFL-játékos. Unalom.

22:15 - Vince Zampella, a Respawn alapítója a színpadon - ebből Titanfall 2 lesz. Végre multiplatform címmel van dolgunk. Úgy látszik, a műsorrend változott, ezúttal a többjátékos üzemmódot mutatják be. Első blikkre nem sok változás történt, dús vegetációjú pályán csapnak össze a játékosok. A tempó pörög, a titánnal való zúzás tényleg felemelő - szó szerint. Az adatok: 6 új titán, testreszabható minden, de ezt már hallottuk a show előtt, ahogy azt is, hogy végre single kampány is lesz a játékban. Megjelenés október 28-án. A bemutatót a sztorimód előzetese zárja.

22:12 - Bemutatják az új Star Wars-játékot, és azokat a címeket, amiket a bevezetőben már leírtam. A sajtókonferencia után jön a 64 fős BF1 multi. Mutassatok már valamit, de tényleg!

22:09 - Tíz perc semmittevés után végre belecsaptunk a lecsóba. A Novo Theatre szép félköríves nézőtérrel bír. Andrew Wilson a színpadon, mint mondja, ez egy teljesen új show. Remek játékaik vannak fejlesztés alatt, néhány cím a helyszínen is kipróbálható. Kíváncsiak a rajongók visszajelzéseire is. Közben Londonba kapcsolnak, ahol Peter Moore üdvözli a népet.

22:03 - Úgy látszik, csúszva indulunk.

21:52 - Oké, ez az óriási Titanfall-szobor bitang jól néz ki...

21:47 - Bő tíz perc múlva kezdés, mi már itt vagyunk. Jelenleg egy felvezető műsor megy sok dumával és néhány videóval. Még egy gyors pisit beiktathattok. Chipset, kólát, sört bekészíteni!

***

Jó szokásunkhoz híven ezúttal is liveblogolunk minden fontosabb E3-as konferenciáról, s idén úgy alakult, hogy az Electronic Arts nyitja a sort. A kiadó szakított a hagyományokkal, és hétfő helyett már vasárnap megtartja a privát buliját, magyar idő szerint 22 órától. 

Az EA Playt Los Angelesből kapcsoljuk, minden lényeges infóról élőben beszámolunk, szóval nem árt sűrűn frissíteni a posztot. A biztos résztvevő játékok listája: Battlefield 1, Titanfall 2, Mass Effect: Andromeda és persze a FIFA és társai.

A liveblogolást már 22 óra előtt indítjuk, de egész éjjel várjuk a véleményeiteket. Kommentbe jöhetnek a tippek és a jóslások. A streamért kattintsatok az alábbi linkre, de ezt a posztot is tartsátok nyitva!

Itt nézd élőben az Electronic Arts-konferenciát!

Jó szórakozást!

 

49.
49.
mnmn1
#48: adom :D:D:D úgy a legjobb battlefieldezni :D
48.
48.
PaprikaJancsi
A show fénypontja, amikor Snoop Dogg füvescigivel a szájában BF1-ezik. :D
47.
47.
pocla4
Mindenki fog játszani? :D az komoly lenne, szép névsort meghívtak
46.
46.
Trapyd
Így reggelre sem töltik meg azt a kurva termet.
45.
45.
mnmn1
El nem tudom képzelni hogy mennyit fizettek például Snoop-nak hogy ott legyen egy órán keresztül :)
44.
44.
DON GONDOCS
tyerse gibson nagyon fontos volt meghívni.
43.
43.
Chrysh
Hát srácok engedjétek szabadjára a flamet, mert ez nagyon gyenge volt
42.
42.
roli33
#36: Hát igen, ez egy gyenge show volt. BF1 és Titanfall 2 jók lesznek, aki fifázni szeret annak az is, de kb. ennyi. Semmi újat nem mutattak pár "dolgozunk rajta" videón kívül.
41.
41.
PaprikaJancsi
Ez szar volt.....rohadt szar
40.
40.
mojohnny
Köszi EA a nagy semmit, ezért megérte élőben nézni. :(
39.
39.
kastorhun
#38: + Rengeteg SW játékot jelentettek be, az egész EA SWt csinál, de semmi!
38.
38.
kastorhun
Ez hulladék.
Én igazi gameplayeket vártam, nem egy trailer + artwork csokort.
Az ME-ből igazi gameplayt vártam, de ez egy nagy semmi volt.
37.
37.
Drazhar
Na, ez jó nagy semmitmondó előadás volt :D
A BF1 tréler király, és kb ennyi. Az ME:A óriási csalódás ezzel a nulla videóval.
36.
36.
Chrysh
#35: Jó csak add össze, hogy se dátum a ME:A-ról, se semmi SW játékcímet nem adtak ki. Így már azért baromira rossz a helyzet
35.
35.
roli33
Hát ez az konf. se a SW-ról szólt. Csak ígéreteket kaptunk...amúgy biztos jók lesznek. Respawn és Visceral játéka érdekel majd. Amúgy több stúdió dolgozik Star Wars játékon, mint gondoltam.
34.
34.
Chrysh
#32: Nembaj de Jamie Foxx és Zac Efron BF1-ezik, kurvára megéri.... -.-"
32.
32.
RoyalA
#31: Ja, sima parasztvakítás.
31.
31.
Chrysh
Egy deka új SW címet sem adtak ki, ez most kib/szott komoly????????
30.
30.
Holnap akkor kismillió videót pótolhatok, ezt már szeretem :3
29.
29.
mnmn1
28.
28.
respectpele10
Fifaa de jónak ígérkezik, nem bírok várni ! :D
27.
27.
Drazhar
Ennyi Mass Effect, ebben a formában eléggé pofáraesés. Kb azt remélem ez lesz az attrakció, legalább ~7-8 perc masszív gameplay. Erre egy vágott tréler. Csúcs! -.-
26.
26.
kastorhun
A Mass Effectben hatalmasat csalódtam.
Kaptunk egy 2 perces trailert, legalább egy 2 perces vágatlan gameplayt várna az ember ennyi év után.
25.
25.
Chrysh
Hát bazdki, a Mass Effect annyira nem áll sehogy, hogy még mindig nincs hozzá dátum, kapják be
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...