E3 2016: Microsoft-konferencia - LIVEBLOG

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 13.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Electronic Arts konferenciája után a Microsoft sajtótájékoztatóját is liveblogoljuk. Leírunk mindent, ami érdekes, emellett fordítunk, összegzünk és véleményezünk - tartsatok velünk most is!

20:00 - Most már ténylege vége, hamarosan folytatjuk a PC-s konferenciával. Köszönjük a figyelmet!

19:52 - Phil Spencer újra a színpadon, úgy néz ki, ennyi volt a buli. De! Levezetésként bedobja, hogy mire készülnek a jövőben: megmutatják nekünk az új Xboxot, amiről csak úgy áradoznak a fejlesztők a felvezető videóban. Brutális teljesítmény (6 teraflops!), 4K- és VR-támogatás - egyelőre Project Scorpióként hivatkoznak rá, és 2017 karácsonyán kerül boltokba. "A legerősebb konzol, ami készült." Az Xbox One, az Xbox One S és a Scorpio mind kompatibilis lesz egymással, "senkit nem hagynak hátra".

19:48 - A változatosság kedvéért jöjjön megint egy exkluzív: Halo Wars 2. Hangulatos CG-trailert látunk, amely nyilvánvalóan nem mutat semmit a játékból, de legalább meghozza a kedvünket a címhez. A 343 Industries stratégiai játékokért felelős vezetője lép színpadra, hogy bemutassa a játékot: új frakcióról, új főgonoszról beszél, és elárulja a megjelenési dátumot is. 2017. február 21-én jön a játék PC-re és Xbox One-ra, és ahogy az már kiszivárgott, az xboxosok nyílt bétának is örülhetnek a héten. Gameplay trailer zárja a blokkot.

19:46 - Újabb Xbox One- és Windows 10-exkluzív következik. Itt is a zombik kapják a főszerepet, hogy úgyhogy nem nehéz kitalálni, hogy a pletykált State of Decay 2-t látjuk. A nyitott világú túlélőjáték lényegesen szebb lett, és látszólag rengeteg lehetőségünk lesz benne. 

19:44 - Hajózás, pakolás, vedelés - mindegyik csapat mást és mást csinál. Az italtól tényleg berúgnak hőseink, a hajón jóformán mindenhová felmászhatunk, és komolyan oda kell figyelnünk arra, hogy hova fér be a lélekvesztőnk. A rajzfilmes grafika ellenére egész látványos az alkotás, a csaták során csak úgy dörögnek az ágyúk, és nem árt vigyázni magunkra - ha léket kapunk, elönt minket a víz, és elsüllyedünk. Nem rossz!

19:38 - A Scalebound után a Rare tavaly bemutatkozott játéka, a Sea of Thieves következik. Hangulatra olyan, mintha a Pixar multis kalózos játékot fejlesztene, nem mellesleg pedig Xbox One-ra és Windows 10-re is megjelenik - nyilván. Először látunk belőle komolyabb gameplay jeleneteket: három csapatnyi játékost szedtek össze, az ő "történetüket" vázolja fel a demó.

19:37 - A négy játékos egyszerre küzd a rémség ellen, a sárkányaik tűzgolyókkal bombázzák, mi pedig random varázslatokat eregetünk felé, és az íjunkat használjuk. Első blikkre elég kiszámíthatatlanul mozog a szörny, elbújik a víz alatt, véletlenszerűen odaharap nekünk és látszólag nagyon nehezen adja meg magát. Még szerencse, hogy kéznél van a fejhallgatónk, elég feltenni, zenére máris jobban megy a harc!

19:33 - Színpadon a Microsoft Studios fejese, aki elmondja, egy sor új játékon dolgoznak. Ezek közül az egyik a 2017-ben Xbox One-ra és Windows 10-re is megjelenő Scalebound, amit Hideki Kamiya mutat be a nagyközönségnek. Egy olyan kooperatív módban játszott demót látunk, ami a PlatinumGames eddigi legnagyobb bossharcát vonultatja fel. A velünk szembenálló csúnyaság egyébként tényleg hatalmas, még hőseink sárkányai is eltörpülnek mellette!

19:31 - Talán korán van a Jingle Bellshez, de nem most: bemutatkozik a Dead Rising 4. Frank West visszatért, és betegebbnél-betegebb ruhákban, fegyverekkel és járművekkel írtja a zombikat. A játék Windows 10-re és Xbox One-ra is megjelenik. 

19:27 - Hohó, újabb meglepetés, a Microsoftnál mutatkozik beTekken 7 konzolos változata! A gameplay demóval kísért előzetes főszereplője Akuma és Heihachi, melynek végén ott a megjelenési dátum is: 2017 eleje. Katsuhiro Harada vezeti le a látottakat, és bejelenti, hogy sztorimóddal érkezik a játék. Apró meglepetés még a Gold-előfizetőknek: a Tekken Tag Tournament 2 az egész héten ingyenes.

19:23 - Most pedig a CD Projekt RED várva-várt bejelentése következik, amit egy élőszereplős előzetessel vezetnek fel a lengyelek - a Gwent-játékról van szó. A vezető dizájner szerint az adta nekik az ötletet a projekthez, hogy a játékosok feltűnően sok időt töltöttek el a Gwenttel, hiába raktak köré egy méretes nyitott világot, tele kalanddal. Így született meg a Gwent: The Witcher Card Game, aminek természetesen alapvető fontosságú eleme a multiplayer, de kapunk hozzá egyjátékos kampányt is. Az ígéretek szerint a siker nemcsak a kártyalapokon múlik, hanem a játékosok képességein is. A bétára már lehet regisztrálni a playgwent.com oldalon.

19:17 - Bejelentik, hogy az ARK: Survival Evolved is az Xbox Play Anywhere program része lesz. Ezután a konzolok közül elsőként Xboxra érkező We Happy Few fejlesztője lép színpadra, és demózza a BioShock elborult hangulatát idéző játékot. Tudjátok, ez az, amiben a játékvilág lakosai gyógyszerfüggők; érdekes látni, milyen hatásai vannak annak, ha hősünk épp nem veszi be a piruláit. A kalandjáték már most óriási WTF-nek tűnik, de érdekesnek érdekes, nekem bejön! Július 26-án veszi be a Game Preview-t.

19:14 - Végre: újra megmutatja magát az Inside, amely a Limbo alkotóinak új játéka, amely június 29-én válik letölthetővé. A bejelentés apropóján az ID@Xbox vezetője lép színpadra, és hozzáteszi, ennek apropóján a Limbo Xbox One-os változata ingyenes lesz egy időre. Jöhet a szokásos indie-montázs: Cuphead, Outlast II, The Culling, Beacon, Stardew Valley, Hand of Fate 2, Below, Bloodstained, Yooka-Laylee és más finomságok a házban!

19:13 - Az új kontroller szerepel most a kivetítőn. Az Xbox Design Lab segítségével testreszabhatjuk az irányítónk kinézetét.

19:07 - A Mojang képviselői érkeznek, nyilván a Minecraft miatt. Az Xbox Live közreműködésével bevezetik a keresztplatformos játékot a Windows 10-, az Android- és az iOS-júzerek között - az újdonság a beszédes nevű The Friendly Update-tel érkezik. Most demózzák a lehetőséget, és miután a GearVR-ral is próbálgatható a cucc, John Carmack is vendégszerepel egy picit. A demó végén bejelentik, hogy a mobilos kiadások is kapnak majd kiegészítőket az ősztől.

19:05 - Ősszel vezetik be a Klubok rendszerét, közösségeket hozhatunk majd létre ízlés szerint. Jön a csoportkeresés lehetősége, viszonylag részletesen testreszabhatjuk, hogy milyen szűrők mentén szeretnénk játékospajtásokat. Illetve bemutatkozik az Aréna, amely egy új "bajnokságplatform", nem csak profiknak. Utóbbit a FIFA már biztosan támogatja.

19:03 - A színpadon Mike Ybarra a Microsofttól. Elmondja, hogy több szervert telepítettek, így gyorsabb és megbízhatóbb az Xbox Live, és felsorolja az utóbbi egy év új fícsöreit - keresztplatformos játék, visszafelé kompatibilitás és hasonlók. Idén nyáron azonban jönnek más újdonságok is: háttérzenét rakhatunk be és jön a Cortana is.

19:00 - Battlefield 1! Patrick Bach a már ismert infók mellett elmondja, hogy az EA Access-előfizetők már október 13-án rácuppanhatnak a játékra. Ezután az EA-konfon levetített gameplay trailert mutatják meg újra. Nem gondolták túl a bemutatót... 

18:59 - Jöjjön egy kis The Division: a pletykáknak megfelelően június 28-án rajtol el az eleinte Xbox One-exkluzív Underground DLC. A kiegészítő New York földalatti világát térképezi fel, többek között véletlenszerűen generált küldetéseket is kapunk.

18:54 - Final Fantasy XV bemutató következik, az első Xbox One-os demót láthatjuk. Noctisnak egy méretes titánnal kell megküzdenie, és kitartania addig, míg a társai megérkeznek. Bár viszonylag sablonos bossharcot látunk, nem hiszem, hogy volt ennél látványosabb Final Fantasy - hiába no, a Square Enix tényleg a lehető legtöbb embernek szeretné eladni a játékot. Megjelenés szeptember 30-án. 

18:52 - A következő cím is egyszerre jön Xbox One-ra, illetve Windows 10-re: íme, az első gameplay képsorokRecore című játékból! Az akció-kalandjátékban hősnőnk segítségére különböző robotok lesznek, mindegyik másban jó: valamelyik a harcban lesz segítésünkre, valamelyik a platformer részeknél. Megjelenés szeptember 13-án.

18:46 - Újabb exkluzív következik, íme, a sokat pletykált Forza Horizon 3, amely Xbox One-ra és Windows 10-re is elkészül. A sportkocsik mellett homokfutók, raliautók és terepjárók is szerepelnek a trailerben, Ausztrália változatos helyszínein mérethetjük majd meg magunkat, akár négyfős kooperatív kampányt is játszhatunk. A lehetőségeket szemléltetik, méghozzá nem is akárhogy, több gameplay demót látunk párhuzamosan, itt-ott már-már Motorstorm-szerű az élmény. A játék is az Xbox Play Anywhere felhozatalát erősíti. Szeptember 27-én érkezik.

18:44 - Ennyi volt a Gears, színpadon a Killer Instinct közösségi menedzsere. A kötelező helyzetjelentés után bemutatja a következő vendégszereplőt, aki nem más, mint a Gears of Warból ismert General Raam. A héten ingyenesen próbálgathatjuk.

18:43 - A demó végén egy Gears of War mintájú Elite kontrollert is bemutatnak.

18:40 - A grafika javulásával mintha az összkép is mocskosabb lenne: brutálisabbak a kivégzések, mint valaha, most épp a pengevető Buzzkillt próbálgatja Marcus fia. A demó egy méretesebb csúnyaság felbukkanásával ér véget, majd kapunk egy kis meglepetést. Megjelenés október 11-én.

18:36 - Laura Bailey, az egyik főszereplőt megszólaltató szinkronszínész lép színpadra - demó jön. Ahogy a legutóbbi gameplay demóban, hőseink most is kénytelenek megküzdeni az elemekkel, egy óriási vihar kellős közepén veszik fel a kesztyűt a swarmmal szemben. A szokványos Gears-játékmenetet láthatjuk: külső nézetből lövöldözünk, fedezékbe bújunk, közelharcnál pedig előkerül a kötelező láncfűrész is. Látványos scriptelt eseményeket kapunk, a tereptárgyak gyönyörűen morzsolódnak szét.

18:34 - A showt Phil Spencer, Xbox-főnök nyitja meg, de nem húzza sokáig az időt: azonnal színpadra hívja Rod Fergussont (The Coalition); következik a Gears of War 4. A játék az Xbox Play Anywhere program egyik első képviselője, jön Xbox One-ra és Windows 10-re is, ráadásul elég megvenni egyszer, megkapod mindkét platformra. Még jobb, hogy támogatott a keresztplatformos játék, és a mentéseinket is folyamatosan szinkronizálja a program.

18:31 - Ez gyors volt, azonnal hardverbejelentéssel indítunk: hivatalosan is bemutatkozik az Xbox One S. 40 százalékkal vékonyabb, fehér, legfeljebb 2 TB-os merevlemezzel szállítják, és beépítették a tápegységet. (Végre!) Támogatja a HDR-t és a 4K-s médiatartalmakat is, emellett új kontrollerrel jön, ami többek között megnövelt hatótávolsággal működik. 299 dolláros árcédulával rajtol, valószínűleg tárhelyfüggő a pontos árcédula.

18:30 - Kezdünk! Phil Spencer a képen, az orlandói tragédiára emlékeznek meg a műsor elején.

18:27 - Három perc!

18:21 - Most épp azt pletykálják egyébként, hogy a felturbózott Xbox One-t nem fogja bemutatni a Microsoft, csak a már kiszivárgott vékonyabb modellt.

18:13 - Egy kis mellékes Microsoft-anyag: a cég az imént bejelentette, hogy 26 milliárd dollárért megveszi a LinkedInt. Ehhez képest a Mojang-üzlet aprópénznek tűnik.

18:02 - Szép estét mindenkinek! A liveblogot megnyitom, igyekszem egy kis tartalommal szolgálni a konferencia kezdetéig. Tudom, hogy játszanak az írek és a svédek, meg WWDC lesz, de nem kell a kifogás, egy gamernek ez ma a kötelező program!

***

Az E3 nulladik napjának programját a Microsoft niytja meg a már-már hagyományosnak számító idősávban. Az eseményt nemcsak élőben nézhetitek nálunk, de ezúttal is készítünk liveblogot, hogy egyetlen részletről se maradjatok le!

Habár a műsor 18 óra 30 perckor kezdődik, a közvetítést már hamarabb elkezdjük, érdemes sűrűn csapkodni az F5-öt. Addig is jöhetnek a jóslatok, vélemények és kérdések, és persze a konferencia alatt se fogjátok vissza magatokat!

Jó szórakozást!

Itt nézd élőben a Microsoft-konferenciát!

55.
55.
godach
#54: Igen, de sokan nem csak az exkluzívokat nézik. Abban természetesen a Sony volt jobb, amiért szeretjük is. Kompatibilitás, együttműködés, lehetőségek, jövő.... Nos ott azért most az MC elég jól rendet rakott ;)
54.
54.
kopic
Új bejelentésnek ott volt a RE7, Days Gone, Kojima játéka, meg a Vr-s SW is durván felcsigazott, mig Tekken 7, DR4, SoD2 teljesen hidegen hagynak.
53.
53.
kopic
#50: Rossz ezt mondani, de szerintem meg nem így van. Simán a Sony konfja volt a legjobb.
PS-re több epic game lesz, mint a Detroit, Horizon ZD, GoW. Utóbbi lazán a megaton volt és még ott van Kojima játéka is. Újdonság is jóval több volt.
MS-tól HW2, Recore, Sea of thieves tetszettek csak. GeoW4 továbbra sem bejövős, Scaleboundal együtt.

52.
52.
godach
#49: Erről beszélek barátom. Addig meg minek?
51.
51.
PaprikaJancsi
#50: Szerintem is nagyon jó volt.
50.
50.
ADMlN
Halo Wars 2, Gears 4, Horizon 3, Sea of Thiefs, Scalebound, 2 új hardware bejelentés, Play Anywhere program...
Könnyű szerrel ez volt a legjobb konferencia az idei E3-on.
49.
49.
Yanez
#48: Az első két év után a PS4 is már vagy 6 éves lesz, ergo akkor már van értelme konzolt cserélni\"gent" váltani.
48.
48.
godach
#46: Olvasd el még1x és rájössz a miértre. Épp leírtam, hogy valami streamelő szaron gondolkodtam, hogy ne kelljen húrcolászni a gépet ide-oda. Na most annak az ára, meg a mostani egyik 360-am ára, és a könyvtáramban lévő XO játékok ára, már bőven fedez egy használt One-t. A jobb felbontás annyiból nem érdekel, hogy arra ott a PC-m. A PS4k meg azért, mert erősebb lesz mint a PS4 és tuti azok az exkluzívok amik jönnek rá, nem fognak megjelenni PC-re. Azt meg gondolom végképp nem nyalja be senki sem, hogy majd nem lesz különbség és kompromisszum a két gépre kijövő játékok között. Talán az első 1-2 évben nem, de aztán tuti. :D
47.
47.
Norbiii
#45: De én is azt mondom, hogy pont, hogy nincs mindenkinek, sőt.....

Nekem nincs se ps4em, se xo-on, de van egy ps3, wii, wii u trióm, és egy nagyon gyenge pc-m. A Ps2 2000-ben jelent meg én 2004ben kaptam meg, és 2004-2012-ig ps2-vel játszottam, mikor már rengeteg embernek volt ps3-a. Most meg itt a ps4, már lassan 3 éve, én meg most kezdtem el, a ps3-as játékok pótlását. Azért, mert itt sokan, vagy néhányan kommentelnek a ps4 xo hírek alatt, addig vannak, akik nem feltétlen kommentelnek, azok meg nyüstölik a ps3 360-at.
46.
46.
Yanez
#41: De akkor ilyen szempontból miért nem várod ki az XO Scorpiont? Sőt, te pc-n is játszol, akkor minek neked XO??? Helyette inkább gyúrd még bivalyabbá a pc-d, mivel az XO játékokat rajta is tolhatod, Xbox kontrollerel! Sokkal logikusabb és takarékosabb, főleg hogy így két legyet ütsz egy csapásra: pc tuning + XO játékok egyben! ;)
45.
45.
Gykrizsi
#44: Ja, mintha mindenkinek lenne otthon egy xbox, és csúcs pc, amin minden futna. Itt sírnak, hogy drága a konzol, a játék, de persze mindenkinek ott a konzol és a fél millás gép.
44.
44.
Norbiii
Valaki a ps4, valaki az xo, valaki a wii u-ban leli örömét. + ott a ps3 x360 duó, amit itthon még mindig nagyon sokan nyüstölnek, nem vagyok közvéleménykutató, de szerintem többen, mint a ps4 xo duót. Ezzel azt akarom mondani, hogy egyik konzol sem felesleges, mindegyiket jó, hogy kiadták, és az is jó, hogy ott vannak a régebbiek is!
38.
38.
Yanez
#36: Akkor max úgy kell felfogni, hogy ez volt a legrövidebb konzolgeneráció.... de várjunk csak! Állítólag nem hanyagolják, és az új konzolok sincsenek másképp számozva. Akkor most hogyisvanez? Szerintem hülye lesz, aki ezekután vesz sima slimet. Habár még semmit sem tudunk az áráról, mert ha kb 800 dolcsi lesz, akkor mostantól az lesz, hogy a konzolok kategóriákba oszlanak - közép és csúcs. Mint amikor Zsigulit tudunk csak venni, vagy Mercit. :)
36.
36.
tsulok
#31: "Persze ne értsetek félre, én baromira örülök, hogy erős konzolok fognak jönni, csak akkor ezt már a gen elején kellett volna tisztázni, nem?"
Egyrészt nem hiszem, hogy tudták..Egyébként mit mondjanak? 4 év múlva majd jön egy erősebb konzol is, addig játssz nyugodtan az X360-al.
1.5 évvel előre szólni elég korrekt, így aki most venni fog egy Slimet nem panaszkodhat amikor kijön s Scorpio.

Ahogy én látom jövőre vége a jelenlegi generációnak.
35.
35.
kopic
Egy AW 2-nek tudtam volna örülni.
GeoW4 pedig tovabbra sem tul meggyőző.:S
Egyetlen pozitívum eddig: MARCUS !!!

Ha Sony bedobja GoW4, TLoU2-t, meg talan Agent (Rockstar) exkl. lesz akkor szo szerint kiütéses győzelem.
34.
34.
Gykrizsi
#31: Gow 4 lesz, tlou 2 nem, de ezt a sony is mondta.
30.
30.
Buggy
Nekem Ps4em van, es teljesen le a kalappal, nagyon osszeraktak az idei showt is. A kalozos jatek nagyon bejott kar, hogy ms exkluziv...
29.
29.
ADMlN
6tflops?!?!
Egy GTX980Ti-nál erősebb GPU egy konzolban?!?! YES PLEASE!

Ja és butthurt PS4 fanboys incoming in 3... 2... 1...
26.
26.
PaprikaJancsi
#24: +sz
25.
25.
roli33
Azt meg kell hagyni, hogy az EA után ez érdekes volt és voltak ám jó címek! A Gears of War 4 a kedvenc innen.
22.
22.
kopic
"a jó öreg Dom"
Epic fail...
20.
20.
roli33
#8: Inkább +1 érv a PC mellett.
Ha meg a Sony tényleg az új God of War-ral jön, ők nyertek. :D
19.
19.
McDuff
és beszarok,meglépték,bemutatták a scorpiot és szerencsére még nem is úgy jött le hogy nah akkor mindenki más le van szarva,holnaptól a boltokban,ezt vegyétek csak.bátran merek Xbox Slimet venni.
és nem tudom vkinek feltűnt e,de NEM VOLT EGY DARAB SPORT JÁTÉK SE! engem ez a konferencia megint megvett kilóra,mint majdnem minden évben. a Halo trailer is ütős lett mint mindig.
17.
17.
PaprikaJancsi
Ez baromi király konferencia lett, grat MS!
15.
15.
zimonyini
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...