E3 2016: Jönnek a Microsoft játékai a Steamre

  • Írta: zoenn
  • 2016. június 16.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Xbox-főnök, Phil Spencer a Giant Bombnak árulta el, hogy hamarosan a Steamen is elérhetőek lesznek a cég játékai. Úgy látszik, a Microsoft nem erőlteti tovább a Windows Store-t, hiszen a Valve boltjával felesleges versenyezni.

Phil Spencer, az Xbox fejese a Giant Bombnak adott interjújában ismerte el, hogy a Steam az egyik legnagyobb boltja a PC-s játékoknak, és a Microsoft hamarosan még több játékot elérhetővé tesz a Valve rendszerében.

Spencer szerint a Steam "hihetetlen növekedési pályát" mutatott fel, és egy év múlva még nagyobbra duzzadhat. A Windows szempontjából a Valve fontos partnernek minősül, és kritikus szerepe van a játékok sikerességében, így a cég játékai a jövőben újra tiszteletüket teszik a Steamen. Az úriember címeket egyelőre nem említett.

Emellett a vállalat továbbra is elkötelezett a saját boltja, a Windows Store mellett, így további fejlesztések várhatóak rajta. Azt maga Spencer sem tagadja, hogy korábban voltak problémák a rendszerrel, a Quantum Break nem a legjobb PC-s portot kapta, de a Forza 6: Apexszel és a Killer Instincttel nem voltak különösebb gondok. Ezekből sokat tanult a cég.

Érdekesség, hogy a Microsoft már bemutatta az Xbox Scorpiót a Valve fejeseinek. Azt nem említette, hogy a konzol tetszett-e nekik, vagy sem.

30.
30.
Neo1989
Hála az égnek a erre vártam h valami normális felületen legyenek. Így már gond nélkül meg tom venni normálisan az FH3-at a GOW 4-t meg a Quantum Break-et is.
27.
27.
godach
#26: Én sem szeretek több ilyen fost tartani a gépen, de az Origin Acces miatt, sajnálnám az Origint. Mert az több mint jó. (Mármint a szolgáltatás) :)
26.
26.
dcba
#20: "z emberek reformjai működnek. Köszönöm mindenkinek aki nemet mondott a gyökérfos store-ra!"

Szivesen. En is azon a velmenyen voltam, h ha az emberek nem lennenek kibaszott birkak es bojkotalnak a storeban valo vasarlast, akkor az MS kenytelen lenne behodolni a Steamnek. En a Steam mellett egyedul a GoGon vagyok hajlando vasarolni, de ott is csak a regi nagy klasszikus kedvenceimet. Ha steamen nincs egy jatek fent, akkor en nem kerek belole. Szerencsere van annyi jatek, h ne erjen kar, ha vmibol kimaradok. Ha mas is igy tenne, akkor bezuhanna a szar uplay es origin otvar. Azt a dumat meg nem kerem, h kellenek a versenytarsak, mert nem kellenek. A PCnek ugyanolyan platformnak kene lennie mint a Live vagy a PSN.
23.
23.
PrimYaz00
Ezeknek egyre több agyuk lesz a végén, lassan már csak a sonynak kéne felfogni, hogy PC-sből nem lesz konzolos (már aki tudja is használni).

+ a crossplatformot sem kell elbaszni a konzolosokkal, hogy aimassisstot kapnak (mint gta5-ben).
22.
22.
respectpele10
#12: Dehülye :D :D
21.
21.
#19: Kíváncsian várom, köszi a jó hírt.
20.
20.
crytek
Nesze neked fos store. Beletták egy Win 10-et meg egy pc-t nem lehet eltartani 20 dbos ótvar store eladásokkal.
Igazi mindfuck hír a mai napra. Jöhet a nirvana!!!!!
Szeretettel várjuk a címet 5euros leárazásait!!!

Az emberek reformjai működnek. Köszönöm mindenkinek aki nemet mondott a gyökérfos store-ra!
19.
19.
Gykrizsi
#18: Ja persze boxon. Most olvastam valahol, hogy a következő hónapokban. Játékoknál is (elvileg), ami a Halo Warsnál meg Xcomnál még jól is jöhet. Bár mondjuk fps-nél talán korlátozzák.
18.
18.
#17: X1-en? Mármint ez most komoly? :D
17.
17.
Gykrizsi
Azóta jött hír, hogy pár hónapon belül élesedik a teljes körű egér/billentyűzet támogatás.
15.
15.
user101
HELL YEAH ? DEAD SERIOUS ?!

T.A.P.S!

Az de bexna ha jönne x1-re is a Steam és lenne crossbuy, crossplatform, crosswin10 mindenkinek ! :D Most meghaltam és ez már a mennyország kapuja vagy mi a fene ? :))))

Kedves Sony, tessék megállapodást kötni az MS-el és a Valveval ( Win10+Steam-es PS4 :) és akkor mindenki mindennel játszhat, de legalább azzal ami a nadrágjában van... :)))

De szép is lenne egy olyan világ, amiben az számítana gamer fronton, hogy mivel és nem az, hogy min játszunk... :))))
13.
13.
ADMlN
#11: Elméletben a DX-re írt játékok módosítás nélkül futnának XO-n, persze ha feltételezzük, hogy az XO Win 10-e tartalmaz minden PC-s Win 10 runtime library-t. De ha nem, akkor is egy system update-tel meg lehetne oldani. Persze nem nyújtana olyan teljesítményt mint a natív közvetlen hardware eléréssel operáló játékok, de egy vele megegyező teljesítményű PC szintjét hozná.
12.
12.
kopic
crytek ugy befog baxni, hogy a detoxba kot majd ki.
11.
11.
godach
Egyébként különösebb erőfeszítések nélkül (mivel Win10 fut a pcn és One-on is) megoldható lenne játékokat futtatni a konzolon? Úgy értem, egy driver patch ami felismeri az One hardvereit elég lenne? Vagy nem Ennyire egyszerű a dolog, mint ahogyan azt én képzelem? :)
9.
9.
godach
Há-há-há taps taps taps taps. ;)
Király vagy Phil.... :D
8.
8.
Helyes, én abba a fos MS store-ban az életben nem vásároltam volna. Boldogság van :>
7.
7.
Codehook1337
#5: En pl pc-s voltam sokaig. Aztan elkoltoztem a szuloi haztol es a pc maradt otthon mert egyszeruen se iroasztal nincs ahol baratnommel elek se hely nincs neki. Igy maradt a konzol amit amugy is terveztem mindig, de tartozkodtam tole. Azota nem cserelnem vissza az a helyzet. Sokkal kenyelmesebb es nagyobb feelinget ad nem kell vele szorakozni, hogy megy nem megy. Berakom telepitem jatszom kesz. (Csak sajnos wowozni nem lehet rajta de arra marad a laptop :Dd)
6.
6.
McDuff
A Valve-nak mi a toszért kell megmutatni egy konzolt? Tán fejleszteni fognak rá játékot? Hahaha,jó vicc!
5.
5.
dcba
#3: Igazabol annyibol mind1 h mi jon pcre, mert rengeteg olyan ember van, akik elvbol nem vennenek pct, mert az boa es azok maradhatnak xboxon. De a pc jatekosokbol viszont veszitenek, mert rengeteg olyan van mint en, aki pcs, de muszajbol megveszi ezeket a konzolokat, h ne maradjon le semmirol, na pl engem igy el fognak vesziteni. Most pl filozom, h elnyomjam a boxot, amigmer vmit.
4.
4.
dcba
Nagyon helyes, remelem akkor az osszes xboxos game jon steamre, mint gears of war es tarsai. Ez ma feldobta a napomat. Lehet eladom a francba az xbox onet.
3.
3.
mdr88
Mióta felröppent a hír, hogy cross-platform vehetünk játékokat XO-ra és PC-re, azóta imádkozom, hogy a Steames játékaimat tolhassam majd boxon.
Na az kérem irgalmatlan nagyot ütne és ez egy elég komoly lépés ebbe az irányba :D
Mondjon bárki bármit, szerintem a Microsoft nagyon jó irányba viszi a játékipart.
Még ha most nem is megy nekik konzol szinten, szerintem ez a fajta nyitás a PC felhasználók irányába nagyon jót tesz a renóméjuknak.
2.
2.
dcba
#1: En ebben az egyben vele voltam, mert en is inkabb nem vettem volna meg azokat a jatekokat, vagy inkabb vettem volna meg boxra, de a storeos retek nem kell.
1.
1.
zozo76hun
Crytek megnyugodhat... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...