E3 2016: Véget ért az expó, jövőre találkozunk!

Az idei kiállítás hivatalosan is bezárta a kapuit, s noha a látogatók számában nem született új rekord, így is rengetegen voltak kíváncsiak rá. Az ESA már kitűzte a 2017-es expó dátumát is.

Egyszer minden jónak vége szakad, s ez alól a 2016-os Electronic Entertainment Expo sem kivétel. Múlt vasárnap óta ontottuk a híreket a rendezvényről, rengeteg bejelentéssel és jobbnál jobb kedvcsinálóval gazdagodtunk. A Gamekapocs-team éjt nappallá téve azon szorgoskodott, hogy minden fejleményről beszámoljon nektek.

Idén 50,3 ezer résztvevő tisztelte meg a háromnapos kiállítást, amely ugyan 3,6 százalékkal kevesebb, mint tavaly (akkor 52,2 ezren vették részt az eseményen), így is büszkék lehetnek a szervezők, pláne, hogy a nagy kiadók közül nem volt jelen az Electronic Arts, és az Activision sem. Előbbi saját konferenciát tartott vasárnap, utóbbi pedig a Sonyra bízta játékai prezentálását.

Az ESA idén azokra is gondolt, akik nem az iparág képviseletében voltak jelen. Az E3 Live-ot a Convention Centertől nem messze tartották június 14-16. között, ide bárki benézhetett. Összesen 20 ezren voltak rá kíváncsiak.

Michael D. Gallagher, az ESA vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy "az idei E3-nak a játékosok voltak az igazi nyertesei". Szerinte az innováció és a kreativitás új magasságokba repíti a játékipart.

Jövőre is megrendezik az expót, egészen pontosan 2017. június 13-15. között. A helyszín ezúttal is a Los Angeles-i Convention Center lesz.

Megijedni nem kell, az E3 keltette hullámok még napokig nem fognak csillapodni nálunk, maradt még említésre méltó hír bőven.

23 komment - szólj hozzá!