E3 2016: Nyugati író jegyzi a Resident Evil VII-et

A sorozatban elsőként nem japán író rakja össze a Resident Evil VII sztoriját, hanem Richard Pearsey, akinek korábban a remek Spec Ops: The Line filozofálgatós történetét köszönhettük. Nagy reformok lesznek itt.

A héten bejelentett Resident Evil ViI komoly változásokat hoz a frencsájzba. Kezdjük azzal, hogy a perspektíva változik: a belső nézet sokkal zsigeribb horrorélménnyel kecsegtet, a szereplőgárda is teljesen új lesz, ahogy a helyszín is - ezúttal Louisianában járunk. A Capcom tényleg komolyan gondolja az újításokat, ráadásul a sorozatban elsőként nem japán író veti papírra a játék sztoriját.

Hanem Richard Pearsey, aki pár éve a Spec Ops: The Line-nal már nagyot gurított. Az úriember a Twitteren erősítette meg a híreszteléseket, mondván egy utazásnak fogja fel a dolgot, és nagyon örül, hogy szerepet vállalhat benne.

Pearsey egészen pontosan íróként és narratív designerként vesz rész a munkálatokban. A horror műfaj sem ismeretlen előtte, hiszen az ő nevéhez fűződik az első F.E.A.R. is. Érdekes lesz látni, hogy a nyugati íz milyen hatással lesz a Resident Evil-frencsájzra - a fent taglalt újdonságok mellett a VR-változat is elég komoly fegyvertényt jelent.

A Resident Evil VII január 24-én érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra - a demóról írt tapasztalatainkat hamarosan megosztjuk veletek.

4 komment - szólj hozzá!