Egyszerűbbé teszi a biztonságos belépést a Blizzard

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 19.
  • Hír
Link másolása
Hiába számít alapnak a fiókjaink kétfaktoros autentikációval történő védése, tény, hogy ez a biztonsági megoldás sokszor kényelmetlen tud lenni. A Blizzard pont ezért nyúlt bele a módszerbe, méghozzá igen ötletes módon.

A kétfaktoros autentikáció lényege, hogy a fiókjainkat nemcsak jelszóval védjük, hanem egy alkalmazáson vagy SMS-ben küldött ideiglenes kóddal is, amit akkor kell megadnunk, ha bejelentkezünk, megváltoztatunk valamilyen adatot vagy új eszközről próbálunk hozzáférni a játékainkhoz vagy más szolgáltatásokhoz.

A kétfaktoros azonosítást érdemes a lehető legtöbb támogatott rendszernél beállítani, mert jelentősen növeli a fiókjaink biztonságát, az ugyanakkor tény, hogy nem mindig kényelmes a módszer, és tudja ezt a Blizzard is: amikor már nagyon szeretnél overwatchozni, és rád vár az egész csapat, te pedig azzal szórakozol, hogy előtúrod a mobilod, hogy bepötyögd a kódot, az minden, csak nem kellemes.

A fejlesztőcsapat ezért úgy döntött, elhagyja a kódozást a Battle.net Authenticatorból, és egygombossá teszi a hitelesítést: a második lépcső ebben ez esetben nem az, hogy kódot generál a rendszer, hanem küld egy értesítést a telefonunkra a bejelentkezésről, amit aztán mi egy gombnyomással jóváhagyhatunk vagy elutasíthatunk.

Ez a megoldás jelentősen leegyszerűsíti a folyamatot, de ha nem szimpatikus, azzal sincs probléma: a kódgenerálás is megmarad opciónak, mindössze az alapértelmezett beállítás változik.

1.
1.
markoci555
Én pont tegnap kezdtem el használni, és a steames kódos cucc után nagy felüdülés volt. De csak 1x kérte. Így olyan érzésem van, mintha elveszne az egész értelme, bár nem tudom mikor kérheti.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...