Etikátlanul viselkedtek a YouTuberek

Mostanság egy meglehetősen furcsa botránytól hangos a sajtó. Kiderült, hogy két népszerű YouTuber a saját csatornáján népszerűsített olyan szerencsejáték-oldalt, amiket ők maguk alapítottak. Csak erről elfelejtettek szólni.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#16
Azért páran eléggé elrepültek más téma felé. Tény hogy vannak ilyen szülők és gyerekek de nem ez a lényeg most. Amit látunk az félrevezetés legalatomosabb módja. Reklámozza az oldalát kedve szerint. Csak ezek a "hogyan nyerjünk 13k-t 5 perc alatt" clickbait címek és úgy bepromózni az oldalt hogy "találtam" majd utána még ő van felháborodva hogy csalónak és miegyébnek hívják. Remélem perre kerül az ügy és becsődöl, vagy legalább csücsül kicsit. Mivel ez színtiszta hazárdírozás és nincs korlimit rá. Egy naiv gyerek meg tuti bedöl, ha nem is a szülei pénzén, de a saját megtakarításán biztos.
#15
#8: Hát öcsém, fejet hajtok két hetes anonim regisztrációd keménysége előtt.
#14
#6: Még csak nem is ez a legundorítóbb dolog. Az már régóta megy, hogy a betting oldalak adnak egy csomó ingyen pénzt meg skint YouTube videósoknak, csak hogy játsszanak az oldalon és csináljanak róla videót. Persze sehol nincs kitéve a szponzorált tartalom felirat, ezért már komolyan büntetnek az USA-ban. De ezek nem ezt csinálták, sokkal undorítóbban. Saját maguk csináltak egy ilyen oldalt, ők alapították ugye (ahogy írtad is) látva a többi oldal sikerét aztán ők maguk játszottak és ezt adták el véletlennek. Ez még törvénysértőbb mint az előbbi, ha jól tudom tilos is a saját betting-eden játszani, mert bármikor belenyúlhatsz az egészbe. (Nem állítom, hogy belenyúltak, csupán a lehetőségét vetem fel, mielőtt valamelyik okos jogtudós megtalál) És szerintem azért gyanús a helyzet mikor fél óra alatt 40$-4000$ runokat mennek és visítanak a kamerába.
Nem is értem, hogy úszták ezt meg eddig, én úgy kezdeném hogy kattan rajtuk a bilincs, bevisszik őket egy napra, aztán kezdjük a nyomozást. Ez szándékos megkárosítás lehetett, nem is csak egy gonosz reklám.
#13
Tele van a net csgo szerencsejáték oldallal, végigmentem vagy 20 ingyenesen kezdhető oldalon, 3 acc-al, és egynél sikerült egy nagyobb összeget összehoznom, és többnél egy kisebb összeget, DE mindenhol olyan szabály volt, ha ki szeretnél venni, akkor rakj is be valami összeget, így rohadtul nem éri meg egyik sem.
#12
#9: Van ahol 4-5 generáció él együtt, persze értem mire gondolsz, a mama hotelre, de azért pusztán ez alapján megítélni valakit hogy otthon lakik-e, elég buta dolog. Mert az mitől jobb ha anyagilag amúgy nem éri meg elkültözni, de csak azért is elmegy az ember, aztán stagnál, se félre rakni nem tud, se előre lépni, még talán nagyobb butaság. Annak hogy valaki nem otthon lakik ün,agában nincs semmilyen értéke, és nem is teljesítmény ha egyébként anyagilag nem tart még ott.

"nem is kell a munkaugyi hivatalba kozmunkat kunyeralnom, es nem eleg anyammal meg 30 evesen is, es nem fakadok sirva, ha epp beut egy konzolgeneracio."
De ennyi és nem több, és ezzel a tudással 40 év múlva is csak ennyi lesz, 60-65 évesen azért rohadt szar lesz majd lefolyókat tisztítani, ide bemászni oda lemászni, órákat térdelni, egész nap utazni. Ráadásul nem mindenkinek az az ambíciója hogy éppen éhen ne haljon, hanem valmit hozzá akar tenni, kutatni, tudományos pálya, ilyesmi. Azonban a többség valóban olyan mint ahogy elég jól jellmezted őket, azonban ez nem mai fiatalság kérdése, az emberek nagy része minden korban ilyen volt, csak éppen a negatív tulajdonságaik épp mások, regen meg az akkori kornak megfelelőek voltak, ezen nem érdemes bosszankodni
#11
Ha jól emlékszem ezek a férgek régebben is csináltak aljas dolgokat. A feliratkozóikat kérték, hogy kövessék a twitter oldalt amit közösen csináltak, aztán eladták. Aki megvette pedig valami vírusos-átverős dolgot spammelt.
#10
barackostejModerátor
#9: Miközben felháborodsz azon, hogyan általánosítanak az emberek egész szakmákat, te ugyanúgy általánosítasz egy egész generációt. Szerintem egy-egy emberről külön kell véleményt alkotni a cselekedetei alapján, nem a munkája vagy a születési éve alapján. :)
#8
#7: Ne aggódj, te már az vagy. (Hint: nem megy neked az értő olvasás.)
#7
#4: 23 vagyok, most az én szüleim faszok szerinted, vagy én leszek?
#6
#2: Pont fordítva. Vannak emberek akik hajlamot mutatnak ilyen addikcióra, és vannak emberek akik szemrebbenés nélkül használják ezt ki olyan szinten hogy szabályosan mentális betegséggé fajul a dolog, és degeszre keresik magukat vele, mindeközben pedig nem is reklámozza a dolgot normálisan, hivatalos úton mint ahogy teszem azt egy TV reklám megkövetelné, hanem bemutatkozik mint az átlag srác az internetről, kvázi mint ha a haverod lenne, ajánl neked egy szerencsejáték weboldalt és fossa a videókat hogy mekkora királyság és nézd mennyi pénzt nyerek rajta a szemed láttára, csak épp elhallgatja hogy ő a tulaj és azt csinál az oldallal amit akar, teszem azt nyer rajta amikor akar hogy felvegye, sikítson mellé mint ha über szerencsés lenne (ugye az átlag gyerek a netről, aki kvázi a haverod, tehát neked is összejöhet mert nem egy öltönyös 50 éves cégigazgató van a videón, ugye, ugye?) ami kb. olyan mint a South Park epizódja amikor Johnas Brothers -el bolondítja a Disney a kislányokat, és mész is szerencsejátékozol a pénzeddel, hozzá meg befolyik a pénz, hogy jövő héten újabb videó jelenlen meg a hihetetlen szerencséjéről, ami neked is sikerülhet persze, hiszen egy átlag srác csinálja, látod hogy otthon ül a gép előtt egy kicsit gáz kamerával, fejhallgatóval, esetleg valami kis rumlival a szobájában a háttérben, hogy lásd hogy háhá, hát ti pont ugyanolyanok vagytok, és nézd mennyi pénzt nyert.

Mindezt úgy hogy az amúgy TÖRVÉNYBEN előírt üzleti kapcsolat feltüntetését "véletlenül" elmulasztja, és ha értesz angolul és megnézed a fenti videót, úgy prezentálják mindketten a dolgot hogy "nézzétek most találtuk ezt a király weboldalt", a YT description szerint is csak "legjobb hely" vagy "ezt az oldalt használtam", aztán a cégregiszter szerint ők a tulajdonos és társtulajdonos. Majd kidobnak egy videót amikor robbant a bomba, hogy "hát ők nem is voltak akkor még tulajok amikor csinálták a videót" (épp csak annyit nyertek a kaszinóban hogy felvásárolják a kaszinót, mert ez így szokott lenni a való világban), ezért semmi illegálisat nem csináltak azzal hogy nem tüntették fel üzleti kötődésüket a YouTube videóikban AKKOR. Aztán az alapítólevélből kiderül hogy ők ALAPÍTOTTÁK ÉS JEGYEZTETTÉK BE a céget és az oldalt.

Amellett hogy undorító gerinctelen módon kiskorúakat (13+) húznak be szerencsejátékozni amikor az világszerte 18+ vagy 21+ korhatárhoz vannak kötve, épp csak elhallgatják hogy a saját kaszinójukat reklámozzák. Iszonyatos pénz és börtönbüntetésre szolgált rá mindkettő, csak olyan felületen teszik mindezt (YouTube) ami nagyon ingoványos és behatárolatlan talaj a törvény szerint, relatíve biztonságban csinálhatják.
#5
#4: Ennyi.

Kölyökkoromban hamar megtanították, hogy ha ilyet csinálok akkor megjárom, így eszembe nem jutott soha elvenni a pénzüket, kivéve mikor többet adtak és a visszajáróból tettel el :D Meg kell nevelni a gyerekeket és fel se merül ilyen gond, hogy elveszik a kártyájukat és azzal vásárolnak. Vagy B terv, le kell szedni a hátáról a háromjegyű biztonsági kódot és külön tartani a kártyától (memorizálni akár), aztán annyi.
#3
Előbb vagy utóbb ki fog durrani ez a reklám lufi a Youtube-n, rengeteg a burkolt reklám tartalmú videó.
#2
Az ilyen etikatlansagok es trukkok eltorpulnek a teny mellett, hogy egyes verpistikek kepesek tobb ezer dollart adni egy skinert. :D
#1
Nyomorekok...csomo YouTube-os csinal reklamot, fizetett reklamot, de erre felhivjak a figyelmet, nem ugy mint ez a ket bal.asz.