A Splash Damage is kínai kézbe került

  • Írta: fojesz
  • 2016. július 11.
  • Biznisz
Link másolása
Ugyanaz a cég vette meg őket, amelyik a Digital Extremesbe is befektetett, és amúgy a csirkehúspiacon tevékenykedik. Nem vicc: utóbbi költségei miatt döntöttek úgy, hogy a videojátékokkal biztosítják be magukat.

A kínai Leyou kezébe került az egészen eddig függetlenül működő Splash Damage csapata. A Leyou korábban Sumpo Food Holdings néven futott, ő fektetett be a Digital Extremes brigádjába is.

A pontos vételár nem ismert, a közzétett dokumentumból annyi derült ki, hogy az üzlet mindennel együtt legfeljebb 150 millió dollárt kóstál majd. Azt viszont egyértelműen megtudtuk, hogy miért terjeszkedik a játékiparban az egyébként csirkehússal foglalkozó cég: mint írják, a csirkepiac kifejezetten költséges, ráadásul a termelés- és értékesítésjavító intézkedéseik is csak korlátozott mértékben javították a nyereségességet, ezért jó ötletnek tűnt beszállni az egészségesen növekedő játékpiacba. Őrület.

A Splash Damage 2001 óta működik, eleinte az id Software kötelékében készülő játékokhoz fejlesztettek multiplayer módot. Az első saját címük a Brink volt, ezt követte a Dirty Bomb, mostanában pedig a Gears of War: Ultimate Edition, illetve a Gears of War 4 többjátékos része töltötte ki az idejüket.

1.
1.
hedzsooo
Elsőre őrületnek tűnhet, aztán kiderül, hogy valóban az is. Kína szépen mindent be is próbál kebelezni, eddig pedig elég jól nyomják, az EU-s gazdaságnak is adtak már pár pofont sajnos. Egyébként még viccesnek is mondható lenne a cikk tartalma de sajnos nem az, ha jobban belegondol az ember... Persze ez az egész nem feltétlen a kínaiak nagy esze miatt történehet meg, mint inkább mások butasága és mohósága, kapzsisága miatt... Na de mindegy is, jobb szeretek az ilyen jellegű oldalakon inkább csak a játékoknál maradni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...