Pénzért dicsérték YouTuberek a Shadow of Mordort

Link másolása
Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság vádja szerint a Warner Bros. több YouTubernek is fizetett azért, hogy pozitívumokat mondjanak a Shadow of Mordorról, mindezt úgy, hogy csak a leírásban rejthették el a fizetett hirdetés tényét.

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) a héten elmarasztalta a Warner Bros.-t a Shadow of Mordor YouTube-os marketingkampánya miatt. A vállalat ugyanis a YouTubereknek (köztük a népszerű PewDiePie-nak) több ezer dollárt fizetett azért, hogy jobb színben tüntessék fel a 2014-es Shadow of Mordort a gameplay videóik során.

Az amerikai jogszabályok szerint ez így fizetett hirdetésnek minősül, azonban a nagyvállalat arra kérte a videósokat, hogy csak a leírásban, azon belül is a "Show More" részleg alatt tüntessék fel, hogy nem a saját véleményüket hallják a játékosok. Ez már így sem igazán etikus, hát még úgy, hogy több videós még a leírásban sem említette meg, hogy fizetett hirdetésről van szó.

Az FTC ezúttal nem bírságolta meg a Warnert, azonban arra kötelezte a vállalatot, hogy ezentúl tartsák be a jogszabályokat és egyértelműen tüntessék fel, ha fizetett hirdetésről van szó, valamint ha valamelyik partnerük nem működik együtt velük, akkor tartsák vissza a pénzeket.

Ez rövid időn belül már a második botrány, amiben népszerű YouTubereket kapnak rajta etikátlan viselkedésen. Legutóbb két népszerű YouTuber a saját csatornáján népszerűsített olyan szerencsejáték-oldalt, amiket ők maguk alapítottak. Csak erről elfelejtettek szólni.

18.
18.
Heldengeist
#16: Egyhamar ez nem fog kimenni a divatból, már jó pár éve tart. Én egyébként gameplay-t nézek, ha tájékozódni akarok, érdemes-e valamit megvenni (gameplay-ben nincs kommentár, amiben van az let's play).

Egyébként van pár, ami még szórakoztató is tud lenni, mint Many a True Nerd. Jó a humora és tud érdekes szabályrendszer szerint játszani. Például Falloutot végigjátszani úgy, hogy mindenki megöl, senkit sem öl meg (companion sem!), sosem gyógyít és kezel sugárfertőzést, stb. miközben annyi questet teljesít, amennyit csak bír.
17.
17.
#16: Ezekre ra kell nyomnod hogy nem erdekel es akkor nem fog olyat ajanlank. En hasznosnak talalom mert csak olyanolra iratkozom fel ami pl film es jatek trailereket mutat, igy mindig kepben vagyok mik jelennek meg nem dobja a sok szart melle :-)
16.
16.
godach
Úr isten srácok. Bevallom nektek, mint az ősember a barlangból, úgy vagyok ezzel a youtube videósok dologgal. Első, hogy spoiler miatt alapból nem nézek ilyesmiket csak nagyon ritkán, második meg hogy a fene tölti az idejét azzal, hogy nézzem hogy más játszik. Ha már van időm, akkor inkább én teszem.
Legutóbb amikor aktívan nézegettem a yt-t, még ez a Rossz Játékok volt a menő. (Tudjátok a bohócmaszkos)
Na most vagy két napja, aktívan löki nekem a youtubereket és eszem faszom megáll mi van itt. 12 évesek Outlaston sikonganak, Szemüveges, fogatlan csávó atlétában mutatja be mit vett a héten és a többi. Azt hittem lehidalok és valószínű, hogy most két évig igencsak hanyagolom megint a Youtubet, míg le nem ül ez a nagy videózok mánia, és el nem mennek a fenébe a sztárok :D
14.
14.
Prax
Emlékeim szerint az ilyen új címeket megjelenés előtt kapta X idővel, ha nem szponzorált lett volna a videó, akkor nem tudom mi. Nem akarom védeni, nem nagyon érdekel, neki már pár generációra biztosítva van az anyagi háttér. Mondjuk a gamergate sem véletlen robbant ki, ahol lefizették az újságírókat kpval, vagy egyéb természetbeli juttatással a fejlesztők/kiadók, nem emlékszem már.
13.
13.
markoci555
Még jó hogy k*rvára nem nézek idióta gameplay-es gyerekeket, mint ez a pewdiepie.
Ha valamiről meg szeretném tudni milyen, nézek róla komment nélküli gameplayt, legjobbak.
12.
12.
hedzsooo
Ciki, ugyanakkor ez a játék legalább jó, nekem legalábbis nagyon bejött, ill. + most is szeretem. :)
6.
6.
Gykrizsi
Én sem látom értelmét, teljesen jó kis játék lett, én végig jól szórakoztam.
5.
5.
makkandis
Ebben az a szomorú, hogy ha elég nagy vagy akkor bármit megtehetsz, úgy sem lesz következménye. Még csak egy nyavalyás bírságot sem kaptak...
4.
4.
Heldengeist
#3: A közepefelé tényleg ellaposodott. Rosszul használták ki a nyitott világot, de találkoztam már sokkal gyengébbel is (Assassin's Creed 1, Prototype).
3.
3.
Skygameboy
Nagyon bántam anno hogy megvettem. az én véleményem szerint nagyon uncsi volt pedig a LOTR világa csodálatos lehetne belöle maradandót alkotni
2.
2.
exonic
... Nem mintha a játékra ráférne a szépítés. Nem értem minek vizetett a Warner, a youtubosok maguktól is ezen a véleményen lettek volna hisz a SOM minden hibája ellenére egy kiváló játék lett.
1.
1.
Grabowsky30+
Mentségükre szóljon hogy ez a játék legalább nem volt rossz!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...