HWSW: Szerencsejáték miatt perelik a Valve-ot

Két oldalról is tűz alá került a Valve az elmúlt hetekben, miután két perben is azzal vádolják a céget, hogy illegális online szerencsejáték-piacok létrehozását támogatta, illetve részesült azok bevételeiből - írja a HWSW.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#8
Én nem látom át, de szerintem nem bűnös ebben a Steam, mármint nekik elég volt ülniük és nézniük, a sok kis hülyegyerek veszi a skineket, elveszti és újraveszi, Steam-nek nem kell semmit csinálnia,csak néha kiköhögni az új ládákat...
#7
#5: Legalább kisöpri a humánszemét egy részét a régebbiekből, nem?
#6
Vicces hogy régen a source-hoz ingyen skinek voltak( ha tudtad őket bepakolni) és nem volt ez a fertő ami manapság megy. A csalók kiszűrése is botrányos.
#5
Ezzel rontották el sztem az egész CS:GO-t. Ezekkel a francos skinekkel! Mindenki csak azt nézi h ilyen skin olyan skin, stb. Sokan csak ezért játszanak vele. De hát valahogy meg kell fogni a 15 év alattiakat is. Bár sok felnőtt is nagyon rá van kattanva. Lásd:Nosika.
#4
#3: Megérte nekik, mert ez a piac tartotta ilyen magason az árakat. Emiatt a piac miatt nyitogatták a ládákat, ami még több forgalmat generált a steamnek. A piac összeomlása közvetlenül fogja érinteni a steam marketet is, emellett kisebb lesz a forgalom is. Az is lehet, hogy szimplán nem látták át az elején a kockázatokat, hogy egyáltalán párhuzamba fogják őket hozni ezzel az üggyel. Van ilyen, ők is emberek.
Én legalábbis így látom, természetesen nem vagyok tévedhetetlen, amit te mondasz, abban is van ráció.
#2
#1: Vallhatod magad "massziv Steam Usernek", attól még sajnos látszik, hogy nem igazán érted ennek az egész dolognak a súlyát. Nem megyek bele abba, hogy milyen presztízsveszteséget okozhatott volna az egész cégnek az, ha ezeket a botrányokat (főleg a legfrissebbeket) figyelmen kívül hagyják, de nagyon sok érdekes cikk és poszt született erről, meg úgy kb. az egész gambling bizniszről, nem kell sokat keresgélned, hogy megértsd.
Másrészről az is nyílt titok, hogy valóban elősegítette a gambling site-ok működését, attól függetlenül, hogy a ToS-ében nyíltan kimondta a Valve, hogy a játékbeli cuccoknak nincs valós értékük. Gondolok itt arra, hogy egy ideig, amíg a trade-hez captcha tartozott, whitelistelték a tradeobotokat, vagy arra, amikor megnövelték az in-game inventory limitet egyik nagyobb CS:GO event alatt.
Ennek a szabályozásnak örülnünk kell, mert kezdett elképesztő méreteket ölteni ez a szerencsejátékos fertő, még akkor is, ha te, mint mezei felhasználó nem vetted észre. Én is buktam ezen az egészen, de egyáltalán nem bánom elveszíteni azt a havi pár száz dollárt, amennyi ebből a "vadnyugati" rendszer kiaknázásából keletkezett.