Jelentett a Microsoft, visszaestek az Xbox-eladások

Habár a Microsoft egyre kevesebb pontos számadatot ad meg az Xbox-részleg teljesítménye kapcsán, az kiderül a legutóbbi pénzügyi jelentéséből, hogy kevesebb Xboxon adott túl, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

A Microsoft éves szinten 9 százalékkal, 152 millió dollárral kevesebb bevételre tett szert videojátékokból az elmúlt negyedévben, a csökkenést jórészt a konzoleladásoknak tulajdonítja a cég. A redmondiak terveit ismerve talán nem meglepő annyira, de a "hardveres" bevételek 33 százalékkal estek vissza, egyrészt mert kevesebb Xbox fogyott, másrészt mert azokat olcsóbban adták, mint tavaly ugyanilyenkor.

Ezt kompenzálták valamelyest az Xbox Live-os bevételek, ez az ág a 4 százalékos növekedést annak köszönheti, hogy több és átlagosan nagyobb értékű vásárlást tudhatott maga mögött a negyedévben. A cég elsődleges számadatként kezeli az aktív Xbox Live-felhasználók (MAU) számát, ami most 49 millió fő volt - 33 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Az Xbox-részleget is magába foglaló More Personal Computing divízió egyébként 8,9 milliárd dolláros árbevétellel és 960 millió dolláros üzemi eredménnyel zárta a negyedévet, míg a teljes vállalat 20,6 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el, ami mellé 3,1 milliárd dollár nettó profit társult. Nagytestvérünk, a HWSW részletesebben is elemezte a cég jelentését, érdemes elolvasni!

46 komment - szólj hozzá!