Ötéves mélyponton a Nintendo

  • Írta: zoenn
  • 2016. július 28.
  • Biznisz
Link másolása
A kiotói cég közzétette a legutóbbi üzleti negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amikbe még nem szólt bele a Pokémon Go. A Nintendo masszív veszteséggel zárta a vizsgált időszakot, de mégis bizakodó.

A Nintendo a legutóbbi üzleti negyedévet 24,5 milliárd jenes (232 millió dolláros) veszteséggel zárta, holott a tavalyi év hasonló időszakában 79 milliárd dolláros profitot könyvelt el. A cég bevételei 31 százalékkal, 61,7 milliárd jenre (585 millió dollárra) csökkentek - erre 2011 óta nem volt példa.

Az elemzők szerint mindenki a Nintendo NX jövő márciusi premierjére vár, így érthető, hogy a hardvereladások is padlón vannak. A Nintendo 3DS-család tagjaiból 7 százalékkal kevesebbet, 940 ezer egységet passzoltak el április és június között, míg 2015 hasonló időszakában 1,1 milliót.

A Wii U-eladások 53 százalékkal estek, 220 ezer darab talált gazdára a konzolból, szemben a tavalyi év 470 ezrével. A masinából világszerte 13 millió példányt szórtak szét eddig.

A szoftverek terén kicsit jobb a helyzet: a 3DS-játékokból 8,5 millió darabot értékesítettek, míg 2015-ben csak 7,9 milliót. Wii U-s szoftverekből 4,7 millió egység talált gazdára, míg egy évvel ezelőtt 4,6 millió.

A Nintendo is fejet hajt a Pokémon Go előtt, a cég befektetőinek megígérte, hogy meglovagolja az őrületet, így a jövőben még több játéknak és kiegészítőnek örülhetünk. A cég egyébként a The Pokémon Companyt a Game Freakkel és a Creaturesszel közösen birtokolja, 32 százalékos szavazati joggal.

Idevágó hír, hogy a Pokémon Go Plus karperec megjelenése szeptemberre csúszott.

Mindezek figyelembevételével a kiotóiak 500 milliárd jenes (4,7 milliárd dolláros) bevételt jósolnak az aktuális üzleti év végére.

6.
6.
DON GONDOCS
A Cikkhez hozzászólva bár nem kirívó hiba.
13 példányt szórtak szét eddig. 13millió
5.
5.
DON GONDOCS
#4: Amikor azthinnéd hogy a virtual boy eladásait nem lehet alulmúlni majd az NX-nek sikerül.
4.
4.
Tokodboy
Na majd amikor vegre leleplezik az NXet kivancsi leszek hogy ezen tul meg mennyire lesz melyponton.
3.
3.
Norbiii
#2: Majdnem....2,5 éve cseréltem az akkori Ps3at a Wii U-ra...:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...