Koreai FPS-t készít a Remedy Entertainment

  • Írta: zoenn
  • 2016. július 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Meglepő hír, de igaz: az Alan Wake fejlesztője dolgozik a közelgő koreai free-to-play FPS, a CrossFire 2 sztorimódján. Anyagilag bizonyára jövedelmező megállapodást kötött a finn Remedy.

Emlékeztek még az első CrossFire-re? Az anyag évekkel ezelőtt látott napvilágot PC-n és az XBLA kínálatában. Habár szimpla multis lövölde volt, Délkelet-Ázsiában óriási sikert futott be. Olyannyira, hogy 2014-ben ez volt a világ legtöbb bevételt hozó online játéka 1,3 milliárd dollárral.

A történet szerint két rivális frakció - egy magánhadsereg és egy terroristacsoport - az új világrend irányításárét küzd. Nem meglepő a Counter-Strike-kal való hasonlóság, a játékban 8v8-as kompetitív küzdelmeket vívhatunk, újdonság viszont, hogy a CrossFire 2-ben már kampányt is találunk.

A free-to-play FPS munkálataiba a finn Remedy Entertainment fejlesztője is besegít a dél-koreai Smilegate-nek, mégpedig a sztorimód elkészítésében. Nem véletlenül esett rá a választás, elvégre az Alan Wake-kel és a Quantum Breakkel már bizonyította, ért a történetközpontú alkotásokhoz.

A finnek szerint a Smilegate kimondottan őket kereste meg az ötlettel, és rábólintottak az ajánlatra. Megígérték, hogy remek történetmeséléssel, emlékezetes karakterekkel és ötletes játékmenettel kényeztetik el a CrossFire-közösséget.

Sok sikert nekik!

1.
1.
Egyébként Kína annyira ellentmondásos, jó ideig nem volt ugye külföldi konzol, meg mindenben cenzúra, a gyermekek fejlődése (meg egyéb okok) miatt betiltanak csomó mindent, de például egy online CS szerű lövölde meg jól megy és kurva sokat költenek rá a felhasználók és egész nap tolják :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...