Bezárnak a BioWare fórumai

A legtöbb fórumát augusztus végén bezárja a népszerű fejlesztőstúdió - köztük a Mass Effecthez, a Dragon Age-hez és más sorozatokhoz tartozó topikokat is. A BioWare szerint más közösségi csatornákon beszélgethetnek a rajongók.

A hír váratlanul érte a játékosokat, de végül is logikus döntést hozott a BioWare. Augusztus 26-tól a legtöbb hivatalos fórum lehúzza a rolót - köztük a Dragon Age- és a Mass Effect-sorozathoz tartozó topikok is.

A csapat közösségi vezetője, Conal Pierse szerint ez "nem volt könnyű döntés", hiszen ezek a fórumok azért jöttek létre anno, hogy legyen egy hely, ahol a fejlesztők közvetlenül beszélhetnek a rajongókkal. Ám napjaink trendjei úgy diktálták, hogy a jövőben más közösségi platformokat kell igénybe vennünk. A BioWare továbbra is jelen lesz a Facebookon, a Twitteren, a Tumblren és a Redditen, így ha kérdésed vagy észrevételed lesz a csapat játékaival kapcsolatban, ott tudod megosztani velük.

Pierse megjegyezte, hogy ők már sokkal több időt töltenek más közösségi csatornákon, mint a saját, hagyományos fórumaikon, ahol az elmúlt évek során több mint 20 millió hozzászólás született. A tagok száma átlépte félmilliót is. Az archívum október 25-ig még olvasható lesz, de új bejegyzéseket már nem tudunk írni.

Mindössze egyetlen fórum marad aktív: a Star Wars: The Old Republicé, amely egy külön honlapon üzemel.

10 komment - szólj hozzá!