Júliusban az Xbox One vitte prímet az USA-ban

  • Írta: zoenn
  • 2016. augusztus 12.
  • Biznisz
Link másolása
Noha az NPD Group havi jelentése csak a jövő héten lesz publikus, a Microsoft már tisztában van a számokkal. Júliusban az Xbox One volt a legkelendőbb konzol az Egyesült Államokban, így hosszú idő után beelőzte a PS4-et.

Megrengette az amerikai piacot az Xbox One S. Nyilvánvalóan a régi modell bennragadt készletét több bolt is igyekezett kisöpörni még a premier előtt, így sokan nyomott áron juthattak hozzá az Xbox One-hoz. Ezt figyelembe véve aligha meglepő, hogy júliusban a Microsoft konzolja nyert a PS4-gyel szemben.

A redmondiak az NPD Group júliusi jelentésére hivatkozva jelentették be ezt az "apró" mérföldkövet. A pontos számokat csak a jövő héten kapjuk meg az elemzőcégtől - ennek oka, hogy a jövőben a digitális eladásokról szóló adatokat is közreadja a cég.

Nem árt tudni, hogy az Xbox One júliusi győzelme eltörpül a PS4 teljesítménye mellett, hiszen a Sony konzolja eddig rendre maga mögé utasította riválisát - csak tavaly decemberben tudott szépíteni a Microsoft.

Érdekesség, hogy az Xbox One-nal töltött játékórák száma 18 százalékkal növekedett tavaly óta, így már 1,55 milliárd órát töltöttek el vele a játékosok.

A frissített, karcsúbb modell iránti érdeklődés mindenesetre hatalmas: az augusztus 2-i startra legyártott Xbox One S-készletek már elfogytak az Egyesült Királyságban, de az USA-ban is lassan hiánycikké válik a gép.

4.
4.
felegyi
Szinte ingyen adták a régi modelt. Akárhogy is nézem nem kerestek annyit rajta mint a Sanyi a PS-n, hiába adtak el többet.
3.
3.
turi
Annak függvényében még szebb h az S-re sokan kivárnak.Az őszi hónapok pedig brutáisak lesznek szóval kicsit faraghat a hátrányából.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...