HWSW: Bíróságon támadja a csalókat a Riot Games

  • Írta: Shifty
  • 2016. augusztus 16.
  • Hír
Link másolása
Pereli a Riot Games a League of Legendshez íródott LeagueSharp csalószoftver készítőit, ráadásul alkalmazottjának megfenyegetésével és személyes adatok közzétételével is vádolják a német hackerhármast - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Új fronton veszi fel a harcot a csalókkal a Riot Games, a népszerű League of Legends fejlesztője pert indított a LeagueSharp vagy egyszerűen L# néven ismert csalószoftver állítólagos készítői ellen. A vállalat a közép-kaliforniai kerületi bíróságon (District Court) benyújtott periratában három német hackert vádol az illegális szoftver publikálásával egy perui fedőcég zászlaja alatt, illetve azzal, hogy azok több alkalommal is támadásokat intéztek a cég szerverei ellen. A vádak között szerepel továbbá, hogy a trió személyes adatokat tett közzé a vállalat egyik alkalmazottjáról, sőt, meg is fenyegette az illetőt.

A szóban forgó német hackerek, Matthias "Jodusmame" Oltmann, Stefan "0hm" Stefan Delgato és Tyrone Tom "Beaving" Pauer a Riot szerint a LeagueSharppal egy olyan szoftvert hoztak létre, amellyel egyes League of Legends-játékosok igazságtalan előnyhöz juthatnak a játékban, a szoftverhez tartozó DRM illegális megkerülésével és értelemszerűen a kapcsolódó felhasználási feltételek megszegésével. A hackerek a cég szerint ezzel komoly károkat okoznak a Riot és a League of Legends köré épülő közösségnek, hiszen az L#-t használó játékosok a szabályokat megkerülve könnyűszerrel jókora fölényre tehetnek szert a legitim felhasználókkal szemben.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a HWSW teljes cikkét!

4.
4.
user101
Okés, a Microsoftot mikor fogják beperelni amiért ránk szabadította a vírusokat, spameket, trójaiakat a hibás termékeivel és főleg mikor fogja kifizetni az okozott kárt amit minden évben nekem kell helyettük kifizetni, hogy külön szoftvert vegyek amivel védem a hibás termékeik miatt a gépem ?

Ezek álszent kocsogok és egyszerűen behülyítik a népet a vélt ( vagy valós, de igazából nem érdekel ) elmaradt profitjuk miatt. Ez az egész egy trilliomod másodpercig nem szól sem a játék tisztaságáról...
3.
3.
bundajj
Teljesen egyetértek, sok játékkal játszottam már online, de ennyi trollal sehol se találkoztam még, kb 3 meccsenként elveszik a kedvem a játéktól 1 hétre.
2.
2.
hadzsime
Ha a trollkodó, nagypofájú játékosbázisát is ilyen kemény kézzel büntetné, talán még élvezhető is lenne a játék.
1.
1.
GODL1KE
nem is szabad ezt hagyni mivé lenne a világ :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...