HWSW: All-in-one VR-szemüveget mutatott az Intel

  • Írta: fojesz
  • 2016. augusztus 17.
  • Hardver
Link másolása
A VR és az AR határán mozgó referenciaplatformot demózott az Intel, az Alloy kábelek nélkül tenné lehetővé kiterjedt virtuális terek felfedezését, miközben RealSense-kamerákkal figyeli az akadályokat - írja a HWSW.

Elrajtolt az Intel idei IDF fejlesztői konferenciája, ahol a trendeknek megfelelően már a nyitóelőadás sem maradhatott VR-hírek nélkül. A chipgyártó a San Franciscóban megrendezett eseményen egy saját, referencia all-in-one VR-szemüveget leplezett le, mely a vállalat RealSense térérzékelési technológiájára épít, ráadásul a felhasználó mozgását korlátozó kábelek nélkül használható.

Rögtön látszik, hogy nem egy újabb HTC Vive- vagy Oculus Rift-klónról van szó, a jelenleg csak Alloy HMD (Head Mounted Device) néven emlegetett készülékben nemcsak a megjelenítésért felelős komponensek, de a megfelelő számítási kapacitást biztosító hardver is megtalálható. A vezeték nélküli kialakításnak hála a felhasználó mozgása nem korlátozódik a szemüveget és PC-t (netán konzolt) összekötő kábelpóráz által kijelölt területre, azzal egészen nagy, szabadon bejárható terek hozhatók létre.

Akár a kezünk is lehet a kontroller - további részletek a HWSW cikkében!

3.
3.
hedzsooo
#2: Nem..., mert most sem játszik mindenki mindennel, + a jövőben sem fog, már ha nem hülye az illető, hogy az élete összes percét játékokon élje ki.

Egyébként meg Vive-on is már tolhatóak az eredetileg csak OR-re szánt játékok. Előbb-utóbb itt is hasonló megoldás születne, ha ez az új készülék is majd a ringbe száll, azaz a piacra érkezik a fogyasztók / játékosok számámra.
2.
2.
crytek
De jó .... Szóval ha a jővőben mindennel aakarsz játszani vegyél majd 567 ezer feéle szemcsit .... Mondjon le a VR
1.
1.
zozo76hun
na, ennek mar lenne valami ertelme.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...