GC 2016: Már az EA is remasterelne

Az Electronic Arts eddig távol tartotta magát a remaster-őrülettől, sőt kifejezetten ellenezte azt, mostanra mégis megváltozott a cég álláspontja. Szerintük van igény erre, és nem zárják ki, hogy ők is belevágnak a felújításba.

Az EA Studios fejesével, Patrick Söderlunddal beszélgetett a Game Informer, a lap arra kérdezett rá, változott-e a cég álláspontja a remasterekkel kapcsolatban. Söderlund pedig meglepően pozitív volt, elsősorban azt emelte ki, hogy mostanra még több egyértelmű bizonyíték áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy azt mondhassák, van erre igény a játékosok részéről.

Ahogy a Game Informer megjegyzi, annak idején az Activision is hasonlóan állt a témához, eleinte nem akart foglalkozni a remasterekkel, csak később vágott bele felújításokba. Söderlund azt mondta, hogy bár bejelenteni nem tud semmi konkrétat, őket is foglalkoztatja most már a remaster-őrület, és nagyon valószínű, hogy ők is követik a rivális kiadót. Hozzátette: a remasterek sikere a megfelelő anyagon, a megfelelő időzítésen és a megfelelő indítékon múlik, és mindenképpen azt szeretné, ha jól csinálnák ezt a műfajt.

A legtöbbször egyébként a Mass Effect-trilógia felújítását kérik az EA-től a rajongók - a Mass Effect: Andromeda előtt nem sokkal aktuális is lehetne egy ilyen csomag.

18 komment - szólj hozzá!