GC 2016: Ennyit szépült a BioShock

  • Írta: fojesz
  • 2016. augusztus 17.
  • Videó
Link másolása
Alig egy hónap van hátra a BioShock: The Collection megjelenéséig, lassan ideje eldönteni, lecsapsz-e a gyűjteményre. A 2K-nek van két jó érve mellette, ha kattintasz, meg is nézheted őket.

A BioShock: The Collection szeptember 16-án jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, és alapjáraton a három BioShock-játékot foglalja majd magába felújítva. (Ugye a PC-s változatból az Infinite kimarad, mondván szép az most is.)

A 2K most két előzetessel lepett meg bennünket a Gamescom apropóján. Az első azt mutatja be, hogy mennyit változott az első játék az eredeti megjelenés óta:

Míg a második a csomag mellé érkező dokumentumfilmből ad egy kis ízelítőt:

52.
52.
Serovics
#48: Három rész van! Az Infinite a harmadik Elizabeth-tel. A kettesben Big Daddy vagy. Igaz annak elég gyenge!
51.
51.
Serovics
#15: Azért a fallout 3-ban többet lehetettt ólálkodni! Volt hogy csak órákon át mentem a sivatagban, hátha találok valamit! Nekem is benne van 400 órám.
50.
50.
user101
Azért az borítékolható volt, hogy ez egy "ujrakiadás" kurrens-gen konzolra, semmi több. Van benne pár apróság ( mint például a nevetséges medúzák és a fű ) és persze megkapta a játék az eredeti downscale mentes textúrákat de ennyi. Illetve még annyi, hogy leszedtek egy csomó blurt, így jobban látszanak az objektumok, viszont szerintem az összhatáson sokat rontott végső-soron... Nyilván ezért is jön pc-re ingyen és ezzel szerintem semmi baj sincs.
49.
49.
Scal
na, csakhogy senki ne maradjon kétségben, 40 óra után jelentem befejeztem a Bioshockot :D amúgy csak 25 óránál jártam, nem 28-nál rosszul emlékeztem, ami azt is jelenti, hogy a maradék 4 szint 10 órával kevesebb időt vett igénybe, mert mindent maxra fejlesztettem, researcheltem, azt hittem majd lesznek új ellenfelek, de nem, ráadásul ez a játék is a vége felé a legkönnyebbe, a Boss Fight miatt elnézést is kérek a fejlesztők nevében :D

amúgy szegről végről csalódás a játék, mert egy nagyon jó settingre nem igazán tudtak ütős történetet felhúzni, a kétharmadnánál bekövetkező csavart is sejtettem, és örültem volna valami duplacsavarnak a végén... de hát nem jött

mindenesetre nem volt rossz, csak épp több kérdést vet fel, mint amit megmagyaráz
48.
48.
logic5
De várom már! Az első két részt imádtam.
47.
47.
Scal
#46: vagy a Sleeping Dogs Definitive Edition, vagy az ori and the Blind Forest Definitive Edition
46.
46.
Heldengeist
#33: Igen, és van is, amikor van értelme. Amikor 10-20 éves játékokat remasterelnek. De például a Metro Last Light, egy éves játék volt, amikor kiadták a Reduxot, PC-re pedig simán elintézhették volna egy sima update-tel a dolgot, de nem, inkább nagyvonalúan megengedték, hogy akinek már megvolt az első változat, féláron vegyehessen hozzá grafika patch-et.
45.
45.
Stranger
#44: Még1x. Nem az a baj, hogy kiadják újra vagy hogy alig néz ki szebben. Az a gond, hogy remasterként reklámozzák azt, hogy átportolnak valamit egy másik platformra.
44.
44.
delphijos
#42: És ez miért baj? Én sem értem soha miért kell ezen háborogni. Főleg PC-n, szerintem a kiadó se arra számít hogy akinek megvan az előző verzió, az rohan ezt is megvenni.... Én is eladtam a PS3-at, és kimaradt miatta ( meg időhiány miatt ) pl. a Last of Us, a Dishonored, és a Heavy Rain, örültem hogy jött PS4-re. Amit meg már kitoltam elötte, azt meg nem vettem meg. Ilyen egyszerű.
43.
43.
Scal
#41: szerintem ez mindig így van, minél többször játszol valamivel annál jobban ismered, pl. Max Payne New York Minuteban egy óra tíz perc volt ???? WTF? csak néztem
42.
42.
Stranger
#33: A legtöbb ember inkább azt szidalmazza, hogy ez nem egy REMASTER hanem egy PS4/XO port. A grafikai különbség még az előző konzolos verzióhoz képest is elenyésző. Ennyi erővel (és most nem akarok nagyon pécéskedni), de ha egy PC változatú játék kap nagyobb textúrákat meg 1-2 kisebb szépítést a konzoloshoz képest akkor az már remaster? Hát persze hogy nem.
Feküdjenek neki még egy kicsit és ne az legyen hogy végre koszos az ablak meg beraktak 2 algát a video kedvéért, a többi helyen lehet ennyi különbség sem lesz.
41.
41.
Macifasz
#37: Ezt nagyon adom. Tökéletes példa erre az Uncharted 4. Ha ráfekszel a sztorira, és csak mész előre, akkor simán 10-11 óra alatt végiglehet rohanni rajta. De ha nézelődsz, plusz ne adj isten a gyűjtögetnivalókat is beiktatod, vagy felfedezed az elternatív megközelítési útvonalakat,akkor ez az idő simán a duplájára nőhet. Emlékszem, hogy nekem az első végigjátszásom olyan 22-23 órába telt, mert a Madagaszkáros autós, valamint a hajós kincskeresős pályákon rengeteget nézelődtem, és csodáltam a csodálatos grafikát. A játék már ki is írta egy idő után, hogyha nem tudom mit kell csinálni vagy merre kell menni, akkor nyomjam meg a sugó gombot. :-D Plusz emellett rengeteg olyan karakterek közti történést és párbeszédet átéltem, amik valszeg kimaradtak volna, ha csak megyek előre. Második kitolásra már csak 12-13 óra volt, mert ott már mentem az árral, és nem nézelődtem annyit.
40.
40.
Chrysh
#36: Annyira azért nem, de ne ezen vitázzunk, vegyük úgy, hogy a "Bioshock-franchise" összességében sikeres.
39.
39.
Scal
#33: én is nagyon sok játékra felfigyelek, ami ezért vagy azért kimaradt az életemből, de az újráját már kitolom, szal én szeretem ezeket, csak az szokott kiábrándítani ha szarul csinálják meg, kizárólag a pénzért
38.
38.
Scal
#27: de épp írtam lentebb, hogy többféle befejezése van, és eleve kétféleképpen lehet végigjátszani, arról nem is beszélve, hogy egy másik végigjátszsánál más képességeidre teheted az Adam pontjaidat, ezáltal másképpen is játszhatsz, szal ez megint egy olyan játéknak tűnik nekem mint a Mass Effect, hogy minimum két kijátszás után kapod meg a nagy egészről a képet
36.
36.
kopic
Infinite lazán megeszi reggelire a másik 2 részt.
33.
33.
Rezsidémon
Bizonyos játékok kimaradtak csomó embernek, nekik tök jók ezek a remasterek szerintem. Nekem ilyen volt a Last of Us, meg a God of War 3 és ilyen lesz ez is. Nem tudom, miért fáj ez bárkinek is, nem kötelező ezeknek a megvásárlása.
32.
32.
Macifasz
Pont a múlthéten jutott eszembe, hogy újrázni kéne az elsőt, de akkor megvárom amíg megkapom Steamon ezt a felújított pakkot. :-) Amúgy én az Infiniteval ismertem meg a szériát, és bár sokan nem szeretik, mert nem tartják Bioshocknak, de én imádom. Az első két részt csak olyan 2 éve pótoltam, de nem csalódtam. Illetve az elsőbe nem, azt olyan 11-12 órámba telt kitolni és imádtam minden percét. Ellenben a második rész végigjátszása már csak éppenhogy elérte a 6 órát, és összességében nem is élveztem annyira mint az elsőt. :-/
30.
30.
godach
Egyébként sem vagyok egy achivadász, kimaxoló valaki. Nekem az achik arra jók, hogy a végén rálesek és tudatosul bennem mennyire tudott lekötni a játék, és mennyire csapott be, hogy esetleg gyűjtögessek és felkészüljek az olyan bossokra ami nektek egyből megy. ;) ( Very Easy fokozaton)
26.
26.
Csak a harmadik résszel játszottam (leszámítva a második résszel eltöltött első 10 percet), és kb. 2-3 óra után halálosan untam Csak becsületből toltam végig.

Ez tuti kimarad.
25.
25.
Aborg
Ki-ki a maga ritmusaban jatszhat, ez a jatek siman megengedi. En is lassu jatekos vagyok, bameszkodok meg minden. En is ugy erzem hogy egy csomo mindenrol lemaradok ha csak rohanok, viszont van aki meg pont a gyors stilust kedveli.
Peldaul a CoD jatekokat nem szeretem mert nem engedik meg a lassu menetet, ott szetesnek.
23.
23.
aordog
Nekem kimaradt az elsô rész, de a másik kettô kipörgetve. A hangulat magával ragadó és számomra a legjobb játékok közé tartoznak. Így nekem majd beszerzendõ darab lesz, persze majd valamikor....
Az elözô beszélgetésekhez annyit: nekem a játékidô mindig az elsô kipörgetésre vonatkozik! Az az igazi és nem azt kell mérni, amikor már mindent tudsz. Nekem a második és a harmadik rész elegendó kikapcsolódást nyujtott.
Ja....és minek játszani, ha ott is pörögsz??? Nem kikapcsolódni akarsz?
Speed run-oztál volna inkább a munkahelyen...így a TV elött tudnál utána pihizni! Sokan ezt is fordítva gondolják.....nekem ez fura!
22.
22.
Scal
#21: hát azért bocs, de cső fps??? ez? amikor ide, oda utazgathatsz benne (pl. azért mert nekem Eve Slot vagy mi kellett, amiből egy volt még az előzős szinten a Gathereres Gardenben, de a harmadiknál már nem ajánlotta fel, hanem további képességeket, és képes voltam ezért visszamenni, mert nekem előbb kellett + 1 slot, mint 2-3 egyéb támadás amiket azért ugyanúőgy cserélgethetek a meglévő 3 slotban)

cső fps-nek ott van a Legendary, vagy a TimeShift, az cső fps, itt egy területet úgy jársz be ahogy neked tetszik, nem egyszer volt már, hogy olyan helyre küldtek, amit önszorgalomból előbb kipucoltam, és nem akkor mnetem oda, amikor a nyil küldött

aztán itt van a fényképezés, sokat szarakodok azzal is, hogy beriaasztom a repülő drónokat és aztán fényképezem őket amíg kapok érttük pontot :D és ez bizony nehéz, mert rögtön ledarálnak, ha csak nincs a láthatatlanná tevő Eve-m

nem rpg? szerintem nagyon is durván tartalmaz rpg elemeket, hát mennyi mindent lehet már fejleszteni benne, ezek éppen elegendő rpg elemek egy fps-ben, ha ennél több lenne, már rpg lenne fps elemekkel

de pl az első Big Daddyt - (amíg nem tudtam, hogy ezek respawnolnak, sőt akár magam oldalár ais állíthatom őket) minden áron olyna helyre akartam becsalni, ahol nem férhet hozzám, mert egyébként két ütés és annyi volt, és ezzel simán elmnet egy óra :D aztán rájöttem hogy ezek respawnolnak, sőt ezek mellett el is lehet menni, leszarják hogy ott vagyok... (ó bazzeg)

aztán én olyan vagyok, hogy anno a Max Payneben félórát néztem csak, ahogy Bullet-Time-ban lassítom a metrót. A METRÓT!

Másodjára biztos gyorsabb lesz, de elsőre mindig a felfedezés örömét maxomlom ki. Sőt volt már hogy el is tévedtem benne. És engedtessék meg nekem azt mondani, hogy iszonyatosan beteg a képi világa. Már az orvosi pályának nagyon durva hangulata van.

Nagyon sokat hazsnálom a telekinetkius Eve-t is, mert azzal titkos helyekről lehet mindenféle bónuszt megkapni, és nekem kell minden, mert a legdurvább szinten nyomom.

Végezetül van itt egy átlagoló játékidő számláló oldal, ahol 16 órában határozzák meg az átlag játékidőt, vagyis a 6-7 órád átlagon felüli. Egy teszt során se írnak ennyire keveset, szóval ez nem is reális, iszonyatosan hamar végigrohanhattál rajta. Ez a játék annyira komplex, hogy csak egy óra volt, mire úgy ahogy kiismertem, nem mondanám átlag fpsnek.

De ha megnézed van 4 és fél óra is, meg 100 óra is. Szal kinek a pap, kinek a paplan.

http://www.gamelengths.com/games/playtimes/BioShock/
21.
21.
crytek
#17: Most az egyszer No Offense de...

Attól mitől lesz több vagy jobb egy játék hogy a 6 -7 órás story-t (nincs más ez nem rpg) elhúzom azért mert minden textúrát kielemzek állok egy helybe és nézem az ellenségeket akik felét rontanak majd leradárolm őket ,de mivel nem jobbra döltek el újratöltöm a mentés majd kinyírom őket ,de mivel most meg nem előre hanem hátra estek ismét és elhúzom 2x óráig....?
Megsúgom semmivel. Ez nem egy Skyrim amiben többszáz órát bele lehet tenni hanem egy telibevert cső fps bármennyire is fáj ....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...