Nintendo 3DS-bejelentések ömlesztve

A tegnapi Nintendo Direct kizárólag a 3DS-ről szólt, rengeteg bejelentés és friss infó várt a kézikonzol szerelmeseire. Jön az új Pikmin, tankos játékkal készülnek a japánok, és újra mozog az Ever Oasis is.

Amiibo-funkcionalitással bővül az Animal Crossing: New Leaf 

Idén ősszel érkezik a sikerjáték következő nagyobb frissítése, amellyel már élesedik az Amiibo-támogatás is. Az új kártyák december 2-án jönnek, több mint 50 darabról van szó, melyek további villagerekkel és más kiegészítéssekkel bővítik a játékot. A karácsonyi szezonban landol az Animal Crossing: New Leaf – Welcome Amiibo csomag is, melyben egy különleges kártyát találunk.

Ever Oasis - friss képsorok

Az idei E3-on bemutatkozott Ever Oasis is előkerült a Directen, így kicsit mélyebben is elmerülhetünk a sivatagi oázis menedzselésére kihegyezett RPG-ben. Hőseink olykor felfedezőútra indulnak, és kazamatákat tisztíthatnak meg értékes kincsek reményében. A játék 2017 folyamán érkezik.

Bemutatkozott a Tank Troopers 

A japánok egy teljesen új címet is bemutattak a tegnapi livestreamben. Ez a Tank Troopers, amely lényegében egy arénaharcra kihegyezett aranyos tankos játék. A single mód mellett hatfős multit is kapunk az anyagban, amely télen kerül fel az eShop kínálatába.

A haverjainkat is meghívhatjuk a Mario Party: Star Rushba

A Nintendo szerint ha valaki egyszer már megvette a Mario Party: Star Rush-t, az meghívhatja barátait némi össznépi mókára. Ők ezután ingyen letölthetik a Party Guest verziót, ami lényegében teljes funkcionalitással bír. Az anyag a négyfős multit támogatja, ráadásul új Amiibo-figurákat is vehetünk hozzá. A játék október 7-én landol Európában.

Nem maradunk új Mario nélkül - jön a Mario Sports Superstars

A riói olimpia végeztével továbbra is fitten tartják magukat a Mario-univerzum hősei. A vállalat egy új sportjátékot jelentett be Mario Sports Superstars címmel, amely 2017 tavaszán landol a handhelden. Öt sportág kapott helyett a programban: a baseball, a tenisz, a foci, a golf és a lóverseny. A single meccsek mellett helyi és online multit is kapunk.

A Yoshi's Woolly World is megjelenik 3DS-re

Február 3-án csaphatunk le a Wii U-ra már elérhető Yoshi's Woolly World kézikonzolos változatára. Az anyagban exkluzív pályák is lesznek Poochyval a főszerepben, a karakterlista immáron 30 főre duzzadt. A megjelenéssel egy időben új Amiibo is érkezik, ő lesz a fonálból szőtt Poochy, akit a játékkal együtt is megvásárolhatunk.

Új Pikmin érkezik a kézikonzolra

A végére hagytuk a nagy dobást: a nagygépes Pikmin 4 mellett a Nintendo még egy iteráción dolgozik - ezúttal 3DS-re. Az oldalnézetes anyagban a képernyő érintésével mozgathatjuk a bájos kis karaktereinket, és ugyanígy vehetjük fel a pályákon elszórva található cuccokat. Ismét többféle színű pikmint kapunk, mindegyikük másban jártas - a vörösek áthatolhatnak a tűzön, a kékek a vízen, a sárgákat jó messzire eldobhatjuk, és ellenállnak az áramütésnek. A 3DS-es Pikmin jövőre érkezik.

A Super Mario Maker kézikonzolos változatáról már tegnap este írtunk, míg a teljes Nintendo Directet itt nézheted vissza.

2 komment - szólj hozzá!