Hivatalos: évfordulós kiadást kap a Duke Nukem 3D

  • Írta: zoenn
  • 2016. szeptember 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Miután az első képek kiszivárogtak, már nyílt titokként tekintettünk a Duke Nukem 3D: 20th Anniversary Edition World Tourra. A Gearbox ma leleplezte a kiadást, amely októberben érkezik PC-re és konzolokra.

Idén húszéves a Duke Nukem 3D, amit a klasszikus játék új változatával ünnepel a jogokat birtokló Gearbox Software. Az anyag már a múlt héten lelepleződött, de a hivatalos bejelentésre csak ma került sor a PAX West apropóján.

A Duke Nukem 3D: 20th Anniversary Edition World Tourt végigjátszhatjuk az eredeti, 1996-os grafikával, vagy az átdolgozott látvánnyal és framerate-tel is. Kapunk új zenéket, amit a korábbi szerző rak össze, illetve visszatér Duke hangja, Jon St. John, aki néhány friss szöveget is felmondott.

És ez nem minden, az új kiadás tartalmaz egy nyolc pályából álló teljesen új epizódot is, amit az eredeti pályatervezők raktak össze.

A Duke Nukem 3D: 20th Anniversary Edition World Tour október 11-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re 20 dolláros árcímkével.

58.
58.
delphijos
#55: Egy kicsit azért annyiban félrement szerintem a komment második fele, hogy nem a "sima" dobozos / digitális kérdésről volt szó, hanem hogy digitálisan mennyi értelme van egy ilyen kiadványnak. Lehet nem is játszanál már vele, de a díszdoboz ott lenne emléknek. Amúgy a "hagyományos" játékoknál egyetértek, írtam is alább valahol.
57.
57.
dcba
#55: Mai PC jatekoknal mar valoban semmi ertelme a dobozosnak, manapsag mar en sem veszem a lemezes kiadast, mert aktivalas utan kb szemet az egesz.
56.
56.
GAMEROD
Nem zavar a 20 dolláros ár, a boltba jóval többet otthagyok oszt nem vettem semmit. 20 évvel ezelőtt is 12 ezer körül mozogtak a játékok harmad ekkora fizetés mellett. Szerintem jobban el lennék vele mint a 20 ezres No Mans Sky-al, laminek még a videós gameplay-ét nézve is bealudtam. Lehet hogy gyűjteni akarnak egy új normális Duke-ra, azért adják ezt most ki.
55.
55.
GAMEROD
Jó játék lesz, hozza a retro fílinget. A Thimbleweed Park is jöhetne már. A dobozos vs. digitális változatról annyit, hogy nekem már meghajtó sincs a gépembe, ezért csak digitálisan tudok cuccot venni. Kényelmesebb, nem kell bohóckodni a lemezekkel, és gyorsabb, feltéve ha megvan az alap netsebesség. De a dobozos cuccok is leszednek jókora frissítés pakkot, ezért nem elég a bohóckodás még telepítés után is várni kell.
53.
53.
Ooorky
Aki szeret gyűjtögetni annak ajánlom youtube-on a Lazy Game Review-t. Elég böszme gyűjteménye van, több szoba padlótól plafonig pakolva, ráadásul azt is bemutatja hogyan szokott trifft-elni (ócskásnál vásárolni).
47.
47.
dcba
#46: Amugy ha ezt adtak volna ki, akkor kb "Shut up and take my money" lett volna

https://www.youtube.com/watch?v=BtD6JRqbNJ8
33.
33.
Yanez
#30: Nos igen, a gyűjtősesdi, mint hobbi, szintén egy drága szórakozás, és ugyanúgy megvan a maga varázsa, mint pl a golfozásnak vagy horgászásnak, stb. Én nem vagyok gyűjtő, de tisztán látom a dolog értéki értelmét. Néha még fejet is hajtok egy-egy ilyen emberke kollekciója láttán. :) Nagy a különbség egy sima lemez és egy gyűjtői kiadás közt!
31.
31.
DON GONDOCS
#27: Így van, gyakorlatilag te el sem adhatod.
30.
30.
dcba
#28: Igen, ebben igazad van, de amikor valamit fizikalisan birtokolsz (egy nintendo kazetta), ott valoban offline fizikalisan a te tulajdonod a jatek, nem fuggsz attol, h epp hackerek megszalltak a servert, nem fuggsz attol, h valami idiota szerzodes lejart es emiatt nem tudsz jatszani. Oke nyilvan az is igaz amit te irsz, h leeghet a hazam es odalesz a jatekgyujtemenyem, de akkor is egy cartridge-t jobban magamenak erzem, mert a jatekot teljes egeszeben megvettem es nalam van, mig a Steamen csak egy unlock-t vettel.

Ne erts felre, szeretem a Steam-es accom es ott is szoktam venni dragan jatekot, csak arra probaltam a lenti kacago emberkenek utalni, h a retro szereto emberek azok nem digitalis termeket vesznek meg, hanem egy cartridge-t ami egyben egy idokapszula is. Pl hiaba veszed meg az MK3-at a Steam-en, a polcon tarthato regi lemezes kiadas egy relikvia egy emlek, mig a digitalis az ugye hasznalati targy.

28.
28.
Yanez
#25: Régebben egyszer én is gondolkodtam ezen, és azt kell mondjam, az hogy milyen formában veszed meg, teljesen mindegy, ha nem gyűjtésre lesz, hanem szórakozásra. Ergo a gyűjteménynek az a lényege, hogy bármikor vethetsz egy pillantást a vitrinre, ahol a kedvenceid sorakoznak.

De amikor csak játszásra kell a cucc, tökmindegy, mivel semmi sem örök. Sem a platform, amin játszunk, sem a játékok állapota, de még csak mi sem. Nincs garancia arra, melyik fog tönkremenni előbb.

Pl, digitális cuccnál az általad említett szitu, amikor egyszercsak tönkremegy a szerver vagy mi, és akkor semmit sem kapunk vissza. Ekkor persze jó, ha megvettük dobozosan! A másik eset, amikor jöhet egy árvíz, földrengés, vagy simán leéghet a ház. Minden odavész. Ekkor milyen jó, ha minden játékunk digitálisan van meg! :) Úgy tudom Norbiii is megjárta egyszer a NES kazettáival, amikor rájuk esett valami, ha jól emlékszem a tv. Szóval így vagy úgy, egyik sem 100%-os megoldás, egyikre sem mondhatjuk, hogy jobb ilyen formában, mint olyanban.
27.
27.
delphijos
#25: "digitalisan semmit nem birtokolsz. Ha megveszed a jatekodat Steamre, akkor a jogot veszed meg, h hasznalhasd az adott jatekot."

Jogilag a lemezes játék is ilyen. Ott se birtoklod a játékot. De értem hogy itt mire gondolsz, a fizikai adathordozó az a tiéd.
23.
23.
dcba
#19: Ja a Deadpool is ilyen draga valami volt sokaig, mert elerhetetlen volt. Mostanaban meg mar tok olcson be lehet szerezni.
22.
22.
delphijos
Én dcba "mellett" vagyok. Egész más fizikai formában birtokolni valamit, szerintem itt ez a lényeg. Egy szalvétagyűjtőnek sem kell egy fénykép egy ritka szalvétáról, ha vicces példát akarok mondani. :) Én napi használatban abszolút a digitális letöltés mellett állok, de ilyesmit "gyűjteni"? Eszembe se jutna. Van egy még floppy-n kiadott gyűjtői XWing vs. Tie Fighterem, és a floppy-k még mindíg olvashatók. :)
19.
19.
fearer
#15: Steam-en is vannak játékgyűjők. Vannak olyanok, akik több 100 dollárt adnak a Mafia 1-ért, vagy más olyan játékért, ami már nem elérhető Steam-en. És mivel bármelyik játékot leveheti a készítője Steam-ről, ezért ha úgy nézzük bármelyik játék lehet potenciálisan gyűjtői darab a jövőben. Nem hiszem, hogy ez sokban különbözne ilyen szempontból a fizikai dolgok gyűjtésétől.
18.
18.
Heldengeist
#17: Bár mondjuk ez nem igazi kupak, de gondolom érted a lényeget.
9.
9.
delphijos
Hatalmas rajongója voltam a játéknak, de ennyiért ma már még engem sem érdekel.
8.
8.
user101
7.
7.
Chrysh
Halovány emlékeim vannak a Duke Nukem 3dről, meg a 2d-s Duke Nukemről, de a Forever nevezetű szégyenfolttal ez a kis emlék is odalett :D
6.
6.
Gykrizsi
#5: NP, szerintem is az egyik legjobb, csak most vettem meg, de már most imádom, 2 végigjátszás után, számomra klasszikus. Egyébként a Metro Redus bundle 2000-ért szokott menni live-on, vagyis az még bőven alatta is van :)
5.
5.
Heldengeist
#4: Ja, vagy ezért adnál max egy ezrest, figyelmetlen voltam.
4.
4.
Heldengeist
#3: Nem értem, mirpl beszélsz, 2014 legjobb shootere.
3.
3.
Gykrizsi
#2: 14-ért vettem boxon a Wolf: New Ordert, ezért max egy 1000-est adnék, többet biztos nem. Hülye ez a Gearbox
2.
2.
Heldengeist
#1: Én 5 körül talán elgondolkodék rajta, ha rajongója lennék az eredetinek. 20-ért már olyan pár éves játékokat osztogatnak, mint a Far Cry 3, Metro Last Light Redux és a Wolfenstein: The New Order.
1.
1.
Yanez
20 dodó nem sok pénz. Ezért a játékért marha sok. 10 lett volna a korrekt. Most komolyan, húsz éves játékról beszélünk!!! Nem értem mi van ezzel a világgal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...