Ennyivel szebb PS4 Prón a Rise of the Tomb Raider

  • Írta: zoenn
  • 2016. szeptember 8.
  • Videó
Link másolása
Háromféle grafikai opcióval érkezik a Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration PS4 Próra. Mi döntjük el, hogy vajon a 4K felbontás, a gazdagabb látvány, vagy a stabil fps a fontosabb számunkra.

A PlayStation 4 Pro bejelentését követően a Crystal Dynamics elhintette, hogy a Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebrationben háromféle grafikai opcióval készülnek az új konzol tulajdonosai számára. A játékosok szabadon válthatnak közöttük.

A 4K Resolution értelemszerűen a felbontást tolja fel, igaz, a framerate marad 30fps. A High Frame Rate mindenképpen 60fps-re lövi be a sebességet 1080p mellett, míg az Enriched Visuals már a továbbfejlesztett grafikát élesíti 1080p-s felbontás és 30fps mellett.

A fejlettebb grafika jobb tükröződést, dinamikusabb lombozatot és részletesebb tesszellációt takar. Mindet megcsodálhatjátok a fenti videóban és a lenti képeken.

A Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration októberben érkezik PS4-re, azonnal támogatja majd a PS4 Prót.

50.
50.
KopyAti
#37: Ezt mennyiért vetted?
49.
49.
Gykrizsi
#48: Nekem igazából mindegy, mert egyik megvételét sem tervezem. Nincs 4k tv-m, nem is tervezem, mert most vettem egy szép nagy fhd-t jó áron, gyönyörű képpel. Én igazából kihagyom ezt az egészet, majd veszek új gépet (PS5/Xbox2) Két éve vettem premierkor boxot, eszem ágában sem lenne új gépet venni. Persze a box sem lesz sokkal erősebb, de az talán nem ennyire semmilyen lesz. Akikkel boxon játszok, azok most vették nagyrészt a gépet, ők úgy sem fognak cserélni, meg egyébként is OW-zünk, az meg úgy sem egy grafikai úttörő.
48.
48.
kamgecam
#46: Az ugye megvan hogy a skorpió sem fogja a natív 4k-t hozni?Ilyen értelemben az is kamu 4k konzol lesz.Mindkettő felskáláza 4k-ra azzal a különbséggel hogy a skorpió erősebb lesz,meg drágább meg egy év múlva jön.Nálam fontos hogy milyen minőségű egy konzol,és mennyire combos ezért azt terveztem hogy kivárom a skorpiót annak ellenére hogy a ps játékok jobban érdekelnek.De mivel a pro most jön,kurva jó áron és ráadásul csak 40-50 ezret kéne ráfizetnem,miután eladtam a ps4-emet,marha nagy a kísértés hogy ne várjam ki a skorpiót. Megveszem most,és egy év múlva eladom a pro-t és költöm rá az új box-ra ha annyival jobb lesz,nem lesz olyan méregdrága mint azt rebesgetik és lesznek rá játékok.
47.
47.
sebtapasz
Én meg úgy vagypk vele,miután felszedtem az állam a földről és aludtam egyet,hogy majd ha a sony bejelenti(mert sz.tem befogja,csak idö kérdése),hogy nem támogatja tovább a "mezei" ps4-et csak a pro ra fog fejleszteni mert költségtakarékosság,meg ilyenek,Na! Majd akor veszek új ps4-et..ja,meg ha lesz egy tv-m,mert egyenlöre csak egy 102cm full hd tv van...azzal meg sz.tem oly mindegy, pro vagy sima ps4...
46.
46.
Gykrizsi
#45: Teljesen jó meglátás. Egyik cég sem tólhatja sokáig a régi gépét, mert vagy nem fejlődik a grafika, és az új gépek értelmüket vesztik, vagy igenis jönnek majd az exk. címek. Személy szerint én most a MS-t tartom "felhasználó" barátabbnak, vagy ilyesminek, mert akkor inkább várjunk még egy évet, de akkor kapjunk valami erősebbet. Ez a kamu 4k konzol egy téves döntés szerintem, remélem nem ez lesz a konzol jövője, hogy két év után jönnek a lepkefingnyival erősebb gépek, és csak szlogeneket hazudunk rá, hogy 4k ami nem is 4k.
45.
45.
ADMlN
#14: Egyáltalán nem rossz, bár nekem már a natív fullHD-s anyagok is megfelelnek TV-n. Ha egyszer vennék egy ilyen gépet, engem sokkal jobban érdekelne az 1080p 60fps funkció. Lehet köpködni, de szerintem a játékélményhez sokkal többet ad a framerate mint a felbontás.

#18: Én is mondtam anno, hogy az új PS nem elég a 4K-ra, sőt még talán azt is megjegyeztem, hogy max 2K-t fog tudni. Mások állításaiért nem tudok felelősséget vállalni, de amit mondtam ahhoz tartom magam, tehát egy mostani PS4 játékot a PS4 Pro képes az eredetivel azonos felbontáson kétszeres framrettel számolni, vagy az eredetivel azonos framraten kétszeres felbontással számolni, mindezt azért mert az új gép kétszer erősebb mint a jelenlegi.

A Scorpio-nál is pont ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy az az elődjéhez képest négyszer erősebb. Ezért van az, hogy egy Xbox One játék a Scorpion az eredeti framerate mellett natív 4K-ban képes futni. (Vagy eredeti felbontáson négyszeres framerattel). Plusz itt még akár lehet majd olyat trükközni, hogy egy 30fps-es XO játék futhat 60fps-sel 2K-ban.

"par ev mulva erosebb jatekok fognak jonni, es a PS4 Pro max a stabil 1080/30-ra lesz csak kepes."
Ez igencsak szomorú lenne a PS4-re nézve, mert ez esetben a Sony-nak 4 választási lehetősége marad:
1, A játék PS4 Pro exclusive lesz (azt mondták ilyet nem csinálnak)
2, A játék PS4-en 15fps-sel fog futni (ewww)
3, A játék PS4-en a fullHD felbontás felével fog futni (kicsivel több mint 720p)
4, A játék PS4-en Low grafikai részletességen fog futni
Szerintem egyik opció sem túl kecsegtető.

"Nativ 4K es 4K-ra felskalazott 2K kozt milyen nagysagu kepernyo kell, hogy az emberi szem lassa a kulonbseget?"
Emberfüggő. Én az otthoni 50"-on látom több mint 2 méterről is, de szerintem Norbiii pl. egy nagyítóval sem venné észre.
43.
43.
zozo76hun
42.
42.
Igjoe
Itt egy Ps4Pro vs Pc összehasonlítás;
https://abload.de/img/trps4procomparison35q5a.png
Szóval ez a "4K"-s verzió, ami egész közel van a Pc-hez. 1080p/30fps-be meg valszeg azonos lesz a textúra, haj stb minősége. Nem rossz!
37.
37.
delphijos
Egy 55-ös Samsung UHD tv-m van, egy kollégámmal csináltunk vaktesztet , és mindketten minden alkalommal eltaláltuk melyik a 4K anyag. Persze ez nem reprezentatív, de én örülök hogy UHD-re költöttem a pénzt 3D "helyett". ( Inkább egy 2D UHD-t vettem mint egy 3D FHD-t. )
35.
35.
Daovallis
A kezdetektől figyelem ennek a beszúrt "félgenerációnak" a sorsát mindkét fél részéről, de el nem tudom képzelni, hogy ebben a kialakult árversenyben, hogyan tud olyan teljesítményt nyújtani a Scorpio, amilyet a köztudatba dobtak jótét lelkek...
Egyes site-okon 6-9 TFlops-ról van szó, ez nekem sci-fi kategória! Amúgy aludtam rá egyet és PS4-Pro előrendelve ;)
33.
33.
Yanez
#29: Vagyis az en 50"-os 4K tv-en is tisztan lathato a kulonbseg a nativ 4K es a felskalazott kozt, ha mondjuk en 2 meterrol szoktam nezni? Mar tisztara belegabalyodtam! :D
29.
29.
Galdech
#27: Van különbség, persze. Egy 4K natív és egy 2K-ról 4K-ra felskálázott kép között van. De nem is ez a fontos. Tudni kell, hogy adott felbontáshoz mekkora képátló és látótávolság szükséges.
FullHD-nak 55" (140 cm) a plafon, efölött már ajánlott a 4K használata. De ha be akarod látni a 4K teljes tartományát, legalább 80" (203 cm) tévé ajánlott. Na most ez nem kevés :D Ami azért fontos, mert a tévét akkor látod be teljesen, ha a kép minden elemét úgy tudod nézni, hogy közben nem mozgatod a fejed, csak a szemed mozog. Ez 55"-nál 3,5-4 méter távot jelent a tévétől. Nálam ez adott, mert behuppanok az ágyba, az ágy vége (párna) 3,5 méterre van a tévémtől, így teljesen belátom azt.

Nem a kép minőségével van a baj, csak kevesen laknak istállóban akik valóban élvezni tudnák a 4K-t teljes egészében. Én ezért nem akartam 4K-s tévét venni, mert a tervezett szekrénysor tévés részébe 140 centis tévétől nagyobb nem fér bele (nem mintha nem lenne elég) és bár 55"-on is lehet 4K-t nézni, soha nem éri el a teljes élményt.
27.
27.
Yanez
Nos akkor senki sem tudja megmondani, hogy az emberi szem lat-e kulonbseget a nativ 4K, meg a 4K-ra felskalazott 2K kozt, ha teszem azt mindkettot a 4K-s 123 centis tv-men nezem? Baromira erdekelne a szakik velemenye, mert ez nem az en asztalom.
24.
24.
jackie
És mennyi lesz rá egy gamma, gondolom drágább is lesz. Simán jó még a sima PS4, csak jöjjenek a jó gamek.
22.
22.
kamgecam
#19: Másik cikknél már megkaptam a választ szóval köszi.
18.
18.
Yanez
#9: Igen, azt is mondtak, hogy max felskalazva lesz 4K, de hogy akkor meg tuti nem lesz 10-15fps-nel tobb egy jatek. Ez hozzateszem igaz is lehet, amikor par ev mulva erosebb jatekok fognak jonni, es a PS4 Pro max a stabil 1080/30-ra lesz csak kepes.

A Scorpio amugy szerintetek tenyleg siman elfutatja majd a 4K-t? Ugy ertem legalabb felskalazva, de 60fps-el. Szerintem 4K tv-n a felskalazott 2K tenyleg szep eredmeny, ha emellett legalabb 5 evig fogja birni a stabil fps-t is.

Nativ 4K es 4K-ra felskalazott 2K kozt milyen nagysagu kepernyo kell, hogy az emberi szem lassa a kulonbseget?
17.
17.
kamgecam
#16: Már rendelném is elõ ha lenne egy combosabb tévém.
16.
16.
DON GONDOCS
#14: Mondjuk ha azt nézzük hogy erősebb lesz, valószínűleg a játékok is jobban futnak majd rajta és az ára is meglehetősen baráti így nem értem mi a probléma? Ez a 4k csak egy + mint a VR.
15.
15.
kamgecam
#13: Igen.Annak is a lerejtekébõl.
14.
14.
kamgecam
#9: Csak 2K felskálázva.Azért az sem olyan rossz látványban mi?:) Egyébként szerintem nem is a 4K hanem az Hdr fog dobbni rajta látványosan.Baszki csak lenne hozzávaló tévém! T.T
13.
13.
DON GONDOCS
11.
11.
kamgecam
Nem is látni különbséget.Átverés az egész, ps4-en meg Xo-n még mindíg szebb,talán picivel több az fps szóval nem éri meg, csak azt nem értem miért ömlenek a könnyeim,és miért fáj olyan nagyon a lelkecském.Kérlek ne vegyétek meg, mindenkit figyelmeztetek és szépen kérem.Nem éri meg a 4K HDR gameing 120 ezerért, még úgy sem ha a sima ps4-et vagy Xo-t 80-ért eladjátok és egy 40 ezret ráfizettek (az már két játék árra vagy 3!!!) Inkább vegyetek xbox360-ot ps3-at vagy 3x ennyi pénzért egy gamer pc-t,csak NE A Ps4 PRO-t!!! Légysziii légysziii!:(
9.
9.
ADMlN
#8: Csak mert tudom, hogy az olvasás nem erősséged:
"A PS4 Próban használt skálázási technológia - amit amúgy bármelyik fejlesztő könnyedén kihasználhat - a 4K pixelmennyiségének feléből dolgozik, ami ugye már eleve több, mint amennyit a full HD felbontás kínál." - Ez a 'Megéri befizetni a PlayStation 4 Próra?' GK cikkből van.

Továbbra sincs 4K, csak 2K felskálázva 4K-ra.
8.
8.
Yanez
Mennyien mondtak itt nemreg, hogy a felturbozott PS4 max csak a videokat lesz kepes futtatni 4K-ban. Reggelig masolhatnam az idezeteket. Mellesleg engem ez tovabbra is hidegen hagy. Nekem jo a mostani sima PS4 is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...