Problémák a PC-s BioShock: The Collectionnel

  • Írta: zoenn
  • 2016. szeptember 17.
  • Hír
Link másolása
A Steam-felhasználók értékelései szerint komoly technikai problémák vannak a BioShock: The Collection PC-s portjával. Úgy látszik, az eredeti kiadások hibáit nem sikerült orvosolni, ráadásul teljesítménygondok is előfordulnak.

Elsősorban a BioShock 1 és 2 remaster-változataira panaszkodnak a felhasználók a Steamen. A legtöbb hiba már az eredeti verziókban is jelen volt, sokan kritizálták az egér érzékenységét, mások hiányolták a textúrák felbontásának állíthatóságát, csak bizonyos .ini fájlok buherálásával tudták testreszabni a grafikát.

Ráadásul a grafika nem sokban változott, csupán valamivel jobb textúrákat, és jobb bevilágítást kapott a port. Sajnos a teljesítmény sem a legjobb, sokan szaggatásról és összeomlásokról számoltak be. Másoknál egyszerűen el sem indul a játék, ha pedig igen, akkor az is zavaró, hogy az intrót nem lehet átugorni.

Az egyéb problémák között szerepel az is, hogy a nehézség egy idő után visszaáll alapállapotba. Azaz hiába kezdünk neki a játéknak hardon, újratöltés után már nincs kihívás.

A sorozat atyja, Ken Levine nemrégiben interjút adott a Glixel magazinnak. A designer elhintette, hogy ő semmilyen formában nem vett részt a remaster-változatok munkálataiban. Talán ez volt a baj.

Tény, hogy az optimalizálás hiánya nem vet jó fényt a frencsájzra, hiszen úgy tűnik, a kiadó viszonylag kevés munkával szeretne némi extra pénzt keresni. Bízzunk benne, hogy a 2K hamarosan orvosolja a hibákat egy javítással!

27.
27.
KeXxX
22.
22.
Macifasz
Nekem akkor mákom van, mivel cirka 3 óra után semmi problémám vele. Nem lett annyival szebb ez tény, de ingyen kaptam (mint sokan mások) így nem igazán érdekel. :-) Úgy is érett már egy újra, hát újrázom a Remastereddel.
21.
21.
daenath
Mit kell ezen csodalkozni? Tiszta sor hogy penzlenyulas celjabol keszult, minimalis erofeszitesel, a meg nagyobb haszon remenyeben....zabaljatok!
20.
20.
zozo76hun
Korabban is volt valamelyik jateknal hogy PS4-en nativan ment asszem 1080p-ben, XO-n meg talan 720p vagy 900p, aztan a PS4 szenvedett, leesett a frame-rate, szoval jobban jart volna ha nem eroltetik ra a nagyobb felbontast. Most nem jut eszembe a game neve.
18.
18.
Heldengeist
#13: Én inkább azt tudnám elképzelni, hogy a MS development kitje jobb, mint a Sonyé. Szoftveresen az Xbox mindig stabilan a PS előtt volt, legyen az OS vagy az online rendszer minősége, plusz valószínűleg a MS-nak több a tapasztalata x86-tal is. Az a 9% órajelkülönbség a gyakorlatban, ha 100%-ban realizálódik az fps számban, az sem tudná azt eredményezni, hogy az Xbox elvan, a PS meg szenved. Itt arról 30/60fps-nél alig 3/6fps különbségről beszélnénk figyelmen kívül hagyva, hogy a PS-nek alapból gyorsabb a memóriája.
14.
14.
Necreon
Aranyszabály, hogy nem szabad ilyen remastereket megvenni PC-n. Nyilvánvaló hogy azért hozzák ki mert nincs játék az új konzolokra, talán ha 6, nagyon durva túlzással 10, az összes többi remaster meg indie divathullám hulladék ami új, minden más kb. remaster. Ami annyit jelent hogy megcsinálják a konzolos portot, majd ahelyett hogy foglalkoznának ugyanígy a PC-vel, konzolról portolják vissza PC-re a remaster-t, mert szarnak bele, olcsóbb.

Nem tudom olyan hd remix / remaster játékot mondani aminek ne lenne jobb az eredetije.
13.
13.
deda1993
#10: Épp elég, ott van pl. az Assassins Creed Unity. Ps4-en jobban szenved a játék, mint xbox one-on a CPU miatt. Több Unreal Engine-es játék szenved lassú menet közbeni betöltéstől, ehez jön még a gyenge CPU, ráadásként rossz portolás. Ne gondold, hogy a Ps4-et mondom le. Sőt nekem is van Ps4, de gyakran így van.
11.
11.
Inferno
Mikor fogom már azt hallani h a PS verzió sikerült rosszul :s
10.
10.
Heldengeist
#9: Azért annyival nem gyengébb. Pontosan ugyanaz a CPU valamivel alacsonyabb órajelen. Plusz még mindig egy előző generáció eleji játékról beszélünk, aminél képrejtvény a különbségek keresése az eredeti és a remastered között.
8.
8.
drat576
új játékok --> régi játékok szépen újra kiadva --> régi játékok újra kadása, ráadásul az is szarul.
Mi jön ezután?
6.
6.
Otiq
Elindul a játék, a repülő lezuhan, én nagy nyögések közepette felúszok a felszínre éés.. azonnal meghalok, ezután visszatölt a főmenü. Próbálom újra, nyomom a nyilakat a space-t de ugyanaz.
Mit kell itt csinálni? ja és introt persze nem engedi átugrani
5.
5.
drat576
Akkor maradok az eredetinél.
4.
4.
Őrnagy
És PSen milyen? Tudja valaki? Épp most venném meg, de lehet, inkább a Fallout mellett dontök.
3.
3.
Heldengeist
PC-re eleve full fölösleges volt kiadni a remasteredet. A KOTOR 2 is nem rég, idén vagy múlt évvégén kapott egy frissítést. Achievementeket, bugfixet, kompatibilitást az új operációs rendszerekkel és támogatást a 16:10 és 16:9-es monitorokhoz. Az úgy bőven jó. Ennél több ide sem kellett volna.
1.
1.
Stranger
A poén az, hogy van amiben még csúnyább is mint az eredeti. Bump mapping, fényeffektek néha teljesen hiányoznak vagy nincs egy random víztócsa ami a régiben megvolt vagy kint a vízben nem látod a buborékokat... Ennek így mi értelme volt? :DD
https://youtu.be/8D5TU9I5aHY?t=2m11s

Az Infinite pedig akadozik, hiányoznak effektek. Hát ez aztán a minőségi "remaster".
https://www.youtube.com/watch?v=rfRE4i0xHus
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...