Problémák a PC-s BioShock: The Collectionnel

A Steam-felhasználók értékelései szerint komoly technikai problémák vannak a BioShock: The Collection PC-s portjával. Úgy látszik, az eredeti kiadások hibáit nem sikerült orvosolni, ráadásul teljesítménygondok is előfordulnak.

Elsősorban a BioShock 1 és 2 remaster-változataira panaszkodnak a felhasználók a Steamen. A legtöbb hiba már az eredeti verziókban is jelen volt, sokan kritizálták az egér érzékenységét, mások hiányolták a textúrák felbontásának állíthatóságát, csak bizonyos .ini fájlok buherálásával tudták testreszabni a grafikát.

Ráadásul a grafika nem sokban változott, csupán valamivel jobb textúrákat, és jobb bevilágítást kapott a port. Sajnos a teljesítmény sem a legjobb, sokan szaggatásról és összeomlásokról számoltak be. Másoknál egyszerűen el sem indul a játék, ha pedig igen, akkor az is zavaró, hogy az intrót nem lehet átugorni.

Az egyéb problémák között szerepel az is, hogy a nehézség egy idő után visszaáll alapállapotba. Azaz hiába kezdünk neki a játéknak hardon, újratöltés után már nincs kihívás.

A sorozat atyja, Ken Levine nemrégiben interjút adott a Glixel magazinnak. A designer elhintette, hogy ő semmilyen formában nem vett részt a remaster-változatok munkálataiban. Talán ez volt a baj.

Tény, hogy az optimalizálás hiánya nem vet jó fényt a frencsájzra, hiszen úgy tűnik, a kiadó viszonylag kevés munkával szeretne némi extra pénzt keresni. Bízzunk benne, hogy a 2K hamarosan orvosolja a hibákat egy javítással!

27 komment - szólj hozzá!