A Blizzard dobja a Battle.net elnevezést

Nem kell megijedni, nem az egész szolgáltatástól szabadul meg a Blizzard. Csak a nevet engedi el a stúdió, az ugyanis állítólag sokszor összezavarta a játékosokat. Ezentúl simán Blizzard Technek fogják hívni.

A Blizzard a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a következő hónapokban szépen lassan kivezetik a több mint húszéves, még a Diablo első részével indított Battle.net nevet.

A stúdió egyrészt azért hozta meg ezt a döntést, mert az sokszor összezavarta a felhasználókat, ugyanis sokan azt hitték, hogy a Blizzard és a Battle.net két teljesen különálló dolog. A csapat újdonságai, mint például a Blizzard Streaming és a Blizzard Voice már rálépett erre az ösvényre. Másrészt a hivatalos közlemény szerint manapság már nincs rá szükség, hogy jól megjegyezhető, egyedi neve legyen egy online platformnak, így a jövőben csak simán "Blizzard Tech-ként" fognak rá hivatkozni.

A változás természetesen a szolgáltatás funkcióit nem érinti, minden marad a régiben. Sőt, a Blizzard ígéri, hamarosan több újdonságot is bemutatnak.

15 komment - szólj hozzá!