Az Epic és a 4A Games is VR-játékot készít

Link másolása
A tegnapi Oculus Connect rendezvényen az Oculus Touch mellett az új VR-játékok is szerepet is kaptak. Így tudtuk meg, hogy az Epic Games és a Metro-sorozat fejlesztői is Oculus Touch-kompatibilis játékot fejlesztenek.

Tegnap este zajlott le az Oculus Connect rendezvény, melyen végre megtuduk, hogy mikor jön és mennyit kell majd fizetni az Oculus Touch-ért. Természetesen a játékokról is szó esett a bemutatón, így több új cím is bejelentésre került.

Robo Recall

Még tavaly ősszel mutatta be az Epic Games a Bullet Train nevű Oculus-demóját, melyet végül Robo Recall néven gyúrnak át játékká. A cím nem tűnik többnek egy szokásos VR-lövöldénél, azonban teljesen ingyenes lesz, így érdemes lehet majd ránézni - megjelenés valamikor jövőre.

Arktika 1

Egy fokkal érdekesebb a 4A Games szintén Oculus Touch-exkluzív játéka, a Arktika 1. A Metro fejlesztői ezúttal is egy posztapokaliptikus világba kalauzolnak el minket, most azonban nem az atomháború, hanem egy új jégkorszak kényszerítette bujkálásra az emberiséget. A helyszín ezúttal is Oroszország, ahol a kolóniákat kell majd megvédenünk banditáktól és az ellenséges rémségektől. A fejlesztők egy tripla A-s VR-lövöldét ígérnek, így kíváncsian várjuk, hogy mi lesz belőle.

Lone Echo

A Lone Echót az a Ready at Dawn fejleszti, akik a The Order: 1886-ot is összehozták. A címben egy Jack nevű mesterséges intelligenciával ellátott robotot alakítunk majd, aki az űrhajósok munkáját segíti. Egy különös anomália miatt azonban robbanás rázza meg az űrhajót, így nagy eséllyel nem lesz olyan nyugodt munkánk, mint azt elsőre gondoltuk.

4.
4.
vanpear
#1: Azért a kinecten az avataros játékoknál megállt a tudomány. A játékok minősége a VR-nál sokkal jobb. A VR játékok nagy részét lehet játszani nélküle is. Ez csak egy megjelenítő néhány extrával. Ezért szerintem nem fog a kinect sorsára jutni. Viszont a 3D-s technológiát, ilyen fiatalon nyugdíjba küldi.
3.
3.
dcba
#2: Velemenyem szerint a VRnak egyetelen nagy gondja van es az az iranyitas. 1-2 even belul mar also kategorias gepek is vigan fogjak futtatni azokat a tartalmakat amikhez mostmeg 980ti kell (amugy pont most jott a hir, h az Occulus mar egy 960nal is haversagban tud lenni).

Amugy amit te irtal, az lehet pont a VR halal, nevezetesen, h sok ember nem fogja tudni hasznalni 1-2 oranal tovabb, mert rosszul lesznek.
2.
2.
user101
Az a baj, hogy soha nem fogunk olyan statisztikákat látni ( reálisakat meg végképp ) ami azt mutatná, hogy a játszott óraszámból mennyi a VR aránya. Mert az lenne egy korrekt mutató. Tele lesz fosva az összes média, hogy mekkora siker a dolog, közben a cuccok nagy része ott fog porosodni a polcon. Én ráadásul érzékeny is vagyok az ilyesmire, 3d vetítésre nem is járok, mert 10 perc után hányingerrel és fejfájással mehetek ki a mosdóba. De monitorból sem mindegy, hogy melyiket bámulom... :(

Amúgy régen nagyon FPS játék mániás voltam, de ma már főleg TPS és RPG párti vagyok és ha egy játék FPS nézetet használ akkor azt negatívumként élem meg. Rengeteg dologban sokkal rosszabb játékmechanika kapcsolódik egy FPS nézethet és bár a VR ad némi frissítést erre, de alapvetően az FPS nézet egy elavult játékmechanikai jellemző ( egy méltán letünt kor maradványa :)... Azt gondolom, hogy ha valami akkor pont a multis lövöldék ( COD, BF ) fogják életben tartani a dolgot vagy nagyon gyorsan el fog halni és a játékvilág történetének legnagyobb hasalása lesz a Kinect-el karöltve...
1.
1.
hadzsime
Kíváncsi vagyok, hogy ez a VR dolog is olyan lesz-e mint a kinect és a psmove. Lehet, hogy erre is csak kiadnak egy tucat játékot és utána leszarja mindenki.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...