Az Epic és a 4A Games is VR-játékot készít

A tegnapi Oculus Connect rendezvényen az Oculus Touch mellett az új VR-játékok is szerepet is kaptak. Így tudtuk meg, hogy az Epic Games és a Metro-sorozat fejlesztői is Oculus Touch-kompatibilis játékot fejlesztenek.

Tegnap este zajlott le az Oculus Connect rendezvény, melyen végre megtuduk, hogy mikor jön és mennyit kell majd fizetni az Oculus Touch-ért. Természetesen a játékokról is szó esett a bemutatón, így több új cím is bejelentésre került.

Robo Recall

Még tavaly ősszel mutatta be az Epic Games a Bullet Train nevű Oculus-demóját, melyet végül Robo Recall néven gyúrnak át játékká. A cím nem tűnik többnek egy szokásos VR-lövöldénél, azonban teljesen ingyenes lesz, így érdemes lehet majd ránézni - megjelenés valamikor jövőre.

Arktika 1

Egy fokkal érdekesebb a 4A Games szintén Oculus Touch-exkluzív játéka, a Arktika 1. A Metro fejlesztői ezúttal is egy posztapokaliptikus világba kalauzolnak el minket, most azonban nem az atomháború, hanem egy új jégkorszak kényszerítette bujkálásra az emberiséget. A helyszín ezúttal is Oroszország, ahol a kolóniákat kell majd megvédenünk banditáktól és az ellenséges rémségektől. A fejlesztők egy tripla A-s VR-lövöldét ígérnek, így kíváncsian várjuk, hogy mi lesz belőle.

Lone Echo

A Lone Echót az a Ready at Dawn fejleszti, akik a The Order: 1886-ot is összehozták. A címben egy Jack nevű mesterséges intelligenciával ellátott robotot alakítunk majd, aki az űrhajósok munkáját segíti. Egy különös anomália miatt azonban robbanás rázza meg az űrhajót, így nagy eséllyel nem lesz olyan nyugodt munkánk, mint azt elsőre gondoltuk.

4 komment - szólj hozzá!