Phil Spencer: digitálisan is jönnek a régi játékok

Phil Spencer, a Microsoft Xbox-részlegének vezetője a Twitteren feltett rajongói kérdésekre válaszolva elmondta, komoly terveik vannak az Xbox One visszafelé kompatibilitásával kapcsolatban.

A Microsoft a visszafelé kompatibilitás bejelentése óta tényleg komoly erőket mozgósított, hogy az előző generáció legnagyobb kedvenceit a lehető leggyorsabban ismét elérhetővé tegye. Most maga Phil Spencer is megerősítette, hogy a jövőre nézve is komoly terveik vannak, így jelenleg is azon dolgoznak, hogy az Xbox 360 olyan sikercímei is visszatérjenek az Xbox One kínálatában, mint a Mass Effect-trilógia második és harmadik része vagy a Blue Dragon.

Emellett pedig arra is nagy hangsúlyt szeretnének fektetni, hogy a visszafelé kompatibilitás felhozatalában már elérhető játékok ismét megvásárolhatóak legyenek az Xbox Store-on keresztül. Ilyen például a Lost Odyssey is, ami ugyan a szolgáltatás jóvoltából már játszható, de újbóli vásárlásra jelenlegi nincs esély, így akinek nincs meg otthon a játék, az csak kisebb kutakodás után tudja beszerezni a lemezes változatot.

14 komment - szólj hozzá!