VR-címként tér vissza a Half-Life?

Egy megbízható rajongói oldal szerint van egy kis esély arra, hogy visszatér a Half-Life-sorozat, de nem olyan formában, ahogy azt a legtöbbünk várná. A DOTA 2 legújabb frissítésében is előbukkantak a Half-Life VR-ra utaló jelek.

Még mielőtt valaki örömujjongásba kezdene, gyorsan hozzátennénk: nem, nem a várva-várt Half-Life 3-ról van szó, hanem egy VR-mellékágról. A Valve News Network találata szerint a fejlesztők már egy ideje kísérleteznek a virtuális valósággal.

Legutóbb a Destinations nevű Steam VR-alkalmazás szeptember 26-i frissítése után tűntek fel a Half-Life VR-ra utaló jelek a forráskódban, egész konkrétan a játékbeli fegyverek és tárak elnevezéseit lehetett kiolvasni belőle.

És ezzel még nincs vége: a DOTA 2 legújabb update-jében is feltűnt egy kódsor a "HL:VR" kifejezéssel. A jelek szerint ebben a játékban a főhős beszél, ám tekintve, hogy Gordon Freeman egyik játékban sem szól egy mukkot sem, elképzelhető, hogy nem ő lesz a spin-off főszereplője.

Habár reménykedni szabad, azt ne felejtsük el, hogy valószínűleg egy belső, kísérleti projektről van szó csupán, amely a már meglévő assetekből épül fel, így könnyen lehet, hogy végül nem kap publicitást.

15 komment - szólj hozzá!