Nem csak VR-játékon dolgozik a 4A Games

A Metro-fanok megkönnyebbülhetnek, a már leleplezett VR-játékon kívül van még más is az ukrán 4A Games tarsolyában. Ez utóbbi cím egy AAA-kategóriás anyag lesz PC-re és konzolokra. Talán az új Metro?

Október elején mutatkozott be a 4A Games Oculus Touch-exkluzív játéka, az Arktika 1. Ugyan a témaválasztását tekintve ez a VR-cím is sok hasonlóságot mutat a Metro-sorozattal, elvégre itt is a posztapokaliptikus Oroszországban járunk, ahol a megmaradt kolóniákat kell majd megvédenünk banditáktól és az ellenséges rémségektől. Sok rajongó azonban egy hagyományos alkotást várt az ukránoktól.

Néhány rajongót kimondottan elszomorított, hogy a stúdió felült a VR-vonatra, így nem hallottak semmi biztosat a Metro folytatásáról. A 4A Games honlapján közzétett nyílt levélben a kreatív igazgató, Andriy “Prof” Prokhorov viszont megnyugtatott minden fanyalgót.

A csapat egyszerre két projekten dolgozik, az egyik a már ismert Arktika 1, a másik egy hagyományos PC-s és konzolos cím - igen, nagy eséllyel a Metro folytatásáról van szó.

Prokhorov hozzátette, miután a stúdió Máltára költözött, sokkal több fejlesztő dolgozik náluk, mint anno az ukrajnai bázison, így az Arktika 1 nem befolyásolja a másik játékuk munkálatait.

Természetesen a rejtélyes új címről még nem beszélhet a fejlesztő.

16 komment - szólj hozzá!