Nem csak VR-játékon dolgozik a 4A Games

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 15.
  • Hír
Link másolása
A Metro-fanok megkönnyebbülhetnek, a már leleplezett VR-játékon kívül van még más is az ukrán 4A Games tarsolyában. Ez utóbbi cím egy AAA-kategóriás anyag lesz PC-re és konzolokra. Talán az új Metro?

Október elején mutatkozott be a 4A Games Oculus Touch-exkluzív játéka, az Arktika 1. Ugyan a témaválasztását tekintve ez a VR-cím is sok hasonlóságot mutat a Metro-sorozattal, elvégre itt is a posztapokaliptikus Oroszországban járunk, ahol a megmaradt kolóniákat kell majd megvédenünk banditáktól és az ellenséges rémségektől. Sok rajongó azonban egy hagyományos alkotást várt az ukránoktól.

Néhány rajongót kimondottan elszomorított, hogy a stúdió felült a VR-vonatra, így nem hallottak semmi biztosat a Metro folytatásáról. A 4A Games honlapján közzétett nyílt levélben a kreatív igazgató, Andriy “Prof” Prokhorov viszont megnyugtatott minden fanyalgót.

A csapat egyszerre két projekten dolgozik, az egyik a már ismert Arktika 1, a másik egy hagyományos PC-s és konzolos cím - igen, nagy eséllyel a Metro folytatásáról van szó.

Prokhorov hozzátette, miután a stúdió Máltára költözött, sokkal több fejlesztő dolgozik náluk, mint anno az ukrajnai bázison, így az Arktika 1 nem befolyásolja a másik játékuk munkálatait.

Természetesen a rejtélyes új címről még nem beszélhet a fejlesztő.

16.
16.
user101
Érdekes, hogy a s.t.a.l.k.e.r-t a mai napig imádom ( kizárólag az elsőt ), de a metrok valahogy nem tudtak megfogni. Az viszon nem túl biztató, ha egy feljesztő nem tud vagy nem mer kilépni a saját komfort zónájából.
15.
15.
kopic
#3: És egyhamar ne is szálljon le róla, ha lehet...
13.
13.
Aanash
Simán eltudnám képzelni a Metro univerzumot egy Destiny vagy Division típusú játékban.
12.
12.
#11: Szerintem én is nekiesek. Durva, de az elsőt sem vittem végig, a könyv után annyira más volt. Pedig a Last Light is megvan, na de majd most.
11.
11.
crytek
#10: Pont ez a jó ,hogy játék. Akár több könyvet egybe vegyítve is lehetne open World cucc sok sok küldetéssel a "tájaknak" megfelelő szörnyekkel stb.
30-40 órás single kampány keretein belül bármire vevő lennék.
Annyira megjött a kedvem végig is viszem majd őket megint sokadjára :)
10.
10.
#9: Spoiler!
Erre gondoltam. Mindegyik író máshonnan közelíti meg, nem is tudnak egymásról, új szereplők, stb.
Mivel a második Metro játék is saját utat taposott ki (és talán Glukhovsky ennek hatására írta meg a 2035-öt. A 2034-ben szerintem ő lezárta volna az egész sztorit, Artyom meghal a végén. Igaz, később azt mondják, az csak egy másik szereplő volt ugyanazzal a névvel, de nem hinném.), miért ne lehetne saját ötletek alapján készíteni folytatást? Én a nyitott világot elvetném, ennek szerintem a zárt "csőpálya" sokkal jobban áll, viszont külön vállalható mellékküldetésekben benne lennék.
9.
9.
crytek
#7: Nemrég jártam egy könyvesboltban és már csak a boritó árasztotta a hangulatot elképzeltem egyből magam elé ezt a látványt játékban brutál volna.

http://www.7books.hu/book.html?a=233687
5.
5.
Egy 2034 feldolgozásnak örülnék.
2.
2.
crytek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...