HWSW: Az Atari atyja is VR-ozik, nem is akárhogy!

  • Írta: fojesz
  • 2016. október 16.
  • Bejelentés
Link másolása
Elképesztő méretű, gyalogosan bejárható virtuális tereket ígér a Modal VR, a VR-piac legújabb versenyzője. A kezdeményezés a konzumerek helyett mindjárt a vállalatokat veszi célba - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Új szereplő lép be a virtuális valóság piacára. A Modal VR kezdeményezés mögött nem más áll, mint az egykori Atari-alapító Nolan Bushnell, akinek neve az amerikai videojátékterem-étterem franchise, a Chuck. E. Cheese kapcsán is ismerős lehet. A teljes egészében saját hardveres és szoftveres ökoszisztémára építő Modal VR egészen más oldalról közelíti a területet, mint a HTC Vive vagy az Oculus Rift, a cég termékét egyáltalán nem is tenné elérhetővé a konzumer piacon, azt helyette vállalati vásárlóknak szánja, a rendszer elképzeléseik szerint játéktermekben, céges környezetben, sőt akár oktatási területen is visszaköszönhet.

A Modal VR termékének fő megkülönböztetőjegye a fenti, ismert riválisokkal szemben, hogy esetében a felhasználók mozgástere jóval túlmutat a számítógép előtti forgószéken vagy a nappali szőnyegén, abban a játékosok elképesztően nagy, akár több mint 83 ezer négyzetméteres területeken is szabadon mozoghatnak. Ehhez természetesen teljes mértékben vezeték nélküli felszerelésre van szükség, a cég VR szemüvege és testre szerelhető érzékelői is mind kábelek nélkül kommunikálnak a rendszer központi egységeivel, akárcsak a terület határain, állványokon elhelyezett érzékelők, amelyek a résztvevő játékosok mozgását követik. Utóbbiak egyébként egyszerre tíz felhasználót képesek szemmel tartani, több központi egység, azaz "VR Fabricator" beiktatásával azonban ez a szám növelhető.

A Modal VR teljes mozgásérzékelést ígér - további részletek a HWSW cikkében!

5.
5.
#1: Az összes VR "szemüveg" hülyén néz ki. :D Ez csak beáll a sorba.

Számomra is inkább furcsa, ha ezt vállalatoknak szánják, nem értem, miért ilyen videóval mutatták be...
4.
4.
delphijos
Mondjuk nekem inkább az a fő bajom, hogy ha ez cégeknek szánják, lehet nem egy játékkal kéne demózni. Ha én egy cégtulaj vagyok, vagy egy oktatási intézmény vezetője, biztos nem ez győzne meg hogy kell nekünk ilyen.....
2.
2.
Angelwing
Engem nem érdekel a sétállós VR dolog. Én játszani akarok nem pedig sétálni meg rohangálni játék közben. Nekem bőven megfelel a kontrollerrel sétálás egy VR esetében. Sportolásra meg ott van nekem a súlyzó. Ez a sétállós VR halott ügy szerintem.
1.
1.
Tény, engem hidegen hagy az egész VR, lehet már csak öreg vagyok egy ilyen újdonsághoz, vagy csak egyszerűen nem engem céloztak meg ezzel. Mindenesetre ez a leggagyibb videó, amit eddig láttam ebben a témában, az a hatalmas tücsök-búvárszemüveg is vérciki.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...