Tényleg Diablo 4-bejelentést kapunk?

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 17.
  • Pletyka
Link másolása
November 4-én veszi kezdetét az idei BlizzCon, és az elmúlt időszakban számos pletyka látott napvilágot egy esetleges Diablo 4-ről. Még két veterán fejlesztő is ellátogatott a Blizzard kaliforniai bázisára - talán nem véletlenül.

Szinte biztosra vehető, hogy az idei BlizzConon valamilyen Diablo témájú bejelentést kapunk. Egy ideje már pletykálnak a klasszikus Diablo 2 remastered-változatáról, és az is hihetőnek tűnik, hogy a Diablo 3 kap egy újabb kiegészítőt. Még meredekebb az a feltételezés, hogy érkezik a folytatás, a teljes értékű Diablo 4.

Az egyik legérdekesebb feltevés mégis az utóbbi lehetőséget helyezi kilátásba. Néhány YouTuber olyan promóciós csomagot kapott a Blizzardtól, melyben egy négyoldalú dobókocka (köznapi nevén D4) lapult. Az is kiderült róla, hogy lapjaira hibásan nyomtatták fel a számokat: három oldalán szerepel az 1-es szám, az egyiken pedig egy 4-es.

Más szóbeszédek szerint a BlizzCon startjának dátuma (november 4.) is negyedik rész bejelentésére utal.

Idevágó hír még, hogy nemrégiben két veterán Diablo 2-fejlesztő, David Brevik és Bill Roper látogatást tett a Blizzard főhadiszállásán. Brevik volt anno a projekt fejese, míg Roper a Blizzard North egykori elnöke és a Diablo 3 producere.

Brevik a pofavizit után a Mérleg csillagképet tweetelte. Az úriember büszke arra, hogy tanácsadó lehet egy olyan játékban, amely "új távlatokba emeli a műfajt". Hűha!

Két és fél hét múlva más okosabbak leszünk, tartsatok ki!

41.
41.
Prax
https://www.reddit.com/r/Diablo/comments/581f40/david_brevik_will_be_honorary_advisor_of_path_of/
40.
40.
kopic
#39: "A D3 legnagyobb problémája az volt, hogy k*rvára nem találták el a hangulatot. Nem volt sötét, az ellenségek gagyik voltak, és a Boss -ok dettó. A segítőnk arról fecsegett hogy vajon bejön e a városi csajnak. Kész vicc lett az egész. Diablo 1,2 - abban volt hangulat, sötét és depressziós volt - pont ezért imádtam. "

+1
39.
39.
p3ti
A D3 legnagyobb problémája az volt, hogy k*rvára nem találták el a hangulatot. Nem volt sötét, az ellenségek gagyik voltak, és a Boss -ok dettó. A segítőnk arról fecsegett hogy vajon bejön e a városi csajnak. Kész vicc lett az egész. Diablo 1,2 - abban volt hangulat, sötét és depressziós volt - pont ezért imádtam.

A Diablo 2 részének egyértelműen a Tradelés adta meg a kellő addikcióját. Igen volt 100.000 hammer pala, meg sorcy, de ennek ellenére indítottam benne vagy 100 karaktert, aminek java része simán elérte a 90es szintet.
38.
38.
Hab
#36: Ha a rajzfilmes grafikát lecserélnék egy folytatásban és egy egy komplexebb fejlődési rendszert adnának, visszakapnánk a fegyver csere lehetőségét. Én már boldog lennék.
Szerintem ha Diablo 3 megjelenése után nem sokkal elkezdték fejleszteni a folytatást (ahogy azt tették a 2 után, csak kukázták azt a verziót), akkor simán van esély 4. részre a közeljövőben,
Amúgy a 3. részben elite pakkok és championok jelentik a kihívást. Nyilván egy jó cuccal rendlekező kari úgy megy át TX-en mint kés a vajon, de greater rift-ek mindig nyújtanak meglepetéseket. Ott kb 65-ig jutottam, ha jól emlékszem.
Novemberben kiderül majd az igazság, de én örülnék kiegnek és folytatásnak is.
Blizzard szereti korán bejelenteni a játékokat, szóval ha 4. rész jönne, szerintem 2018-ra lesz kint.
37.
37.
Datzy
#34: Ahh, volt benne 80% hammerpala + blizzsorc, 20% maradék. A játékmenet: "who tele?", Baal meghal és ez a végtelenségig ismétlődve. Ennél azért a D3 kiforrottabb sokkal, pedig nagyon félresikerültnek indult. Hangulatban lehet nincs ott mindenütt azzal egyetértek, de lehet csak az idő szépíti.
36.
36.
DarkLord
#35: Ezt írtam én is, a 2-ben, mint egy zombi úgy toltuk a Baalrun-okat, de minek? Én legalább kimondom, hogy így visszagondolva egy határ szar volt az egész, nehogy elmondja nekem valaki, hogy tolna Baalrun-t éveken keresztül, mert befonom a hajam. Ingerszegény, semmi volt az egész (és még is én is évekig ezt toltam :D). Nem volt jó így visszagondolva egy percét se érte meg. Maga a játék eszméletlen jó azt nem írom, hogy nem. Itt a 3-ban meg panaszkodik mindenki, mint egy szaros óvodás holott a 2-höz képest az online része köröket ver rá. Na mindegy számomra az 1-et nem tudja úgy sem überelni egyik sem.
35.
35.
KőbányaKispest
#34: A kettő meg a három között tartalmilag meg játékelem szempontjából akkora szakadék van a 3 javára, mint a ház. Én is a 2-n nőttem fel, de borzasztó fapados játék a mai kieggel együtt lévő harmadikhoz. A Baal meg diablo farmolás semmivel sem volt jobb, mint ami most megy.

A skillekhez meg annyit, hogy ha őgy tartja kedvem, váltok buildet, ezt a kettőben tudod mikor csináltad meg.
33.
33.
kopic
Ha a Reaper of Souls kieget nem vesszük bele, csak az alapjátékot nézzük, akkor szerintem a 2.rész sokkal jobban sikerült.
A 3-ban semmi jó legendary cuccot nem kaptál, főbossok (Diablo egyenesen szánalom kategória), ellenfelek sem voltak valami kemények, nem volt képesség pont (vagyis nem lehetett adni Erősség, ügyesség stb. dolgokba), a max. 60 szint is picsafüstnek számított.
A kieggel viszont már rendesen gatyába rázták az egészet, de még így sem ér fel a Lords of Destructionhoz.
32.
32.
DarkLord
#30: Igen, én utoljára a szezon 5-be játszottam, aztán azóta 2-szer léptem be a játékba, mindkétszer azért, hogy a patch lefrissítse magát... engem ilyen baromságokkal, hogy kozmetikai szárnyak meg kis fene tudja milyen kísérő férgek futkozzanak mellettem nem lehet visszacsalni a játékba. Szóval 99%-ban biztos vagyok benne, hogy a 2. kieg-et fogják bejelenteni, mert ez a játék most nagyon megállt egy szinten, ahonnan csak az lesz, hogy fogyni fog a játékos állomány, ha nem jön a kieg. A 4. részt azért nem tudom elképzelni, mert az, mint írtam tuti nem jönne 2019 előtt az meg csúszik 1 évet és 2020-ban ki is jön :D

31.
31.
DON GONDOCS
#26: Azzal nem játszottam, de gondolhattam volna hogy előhúznak egy ilyet, jó értem én hogy ő az alltime boss, akit nem lehet csak úgy megölni,
30.
30.
Hab
#28: Nekem is az Act 4-gyel volt bajom. Tök jó lenne ha szezonokban új értelmet adnának a sztori végig vitelének.
Lehetne nehézségi szinttől függő jutalom act-onként, esetleg pár egyedi páncél, fegyver.
Marháta unalmas hogy szezon elkezdődik és már megy is az adventure mód, a cél az hogy minnél gyorsabban elérjük a lvl 70-et, esetleg vki felránt T6-on. Legutóbbi szezonba bele se fogtam már, mert nem volt semmi új cucc.
Egyébként nem értem hogy DLC formájában miért nem képesek új kasztot kiadni. A varázsló kasztokon kívül mindenből van már 2 70-es,WD-hez meg Wizzard-hoz semmi kedvem.
28.
28.
DarkLord
Diablo sosem hal meg :) Csak ideiglenesen, de amúgy most tuti feltámasztják Baal-t meg Mephisto-t is a kiegbe, és egy amolyan über Tristram jellegű cucc lesz, ahol mind a három gonosszal meg kell küzdenünk. Esetleg valakit még felcsipnek hozzájuk ilyen al boss csicskát.

A első kieg szerintem nagyon jól rendbe tette a harmadik részt és nincs is olyan nagy baj vele. Pl. Act 1 a Csonti királlyal és Butcher-rel a Diablo 1-et idézi , Diablo 2-es pályán. Act 2. szintén elég jó, Diablo 2-őt idézi ott is a homokos sivatagos act. Act 3 teljesen rendben van, nekem Act 4 viszont baromira nem jött be. És az új Act 5 kieg az teljesen rendben van úgy, ahogy összerakták.
27.
27.
Hab
#25: Szerintem Diablo sosem hal meg végleg, csak a gazdatest :)
26.
26.
Gykrizsi
#25: Spoiler!

A Reaper végén kiderül, hogy aztán mégsem halt meg, mert kiszabadúlt a szelleme.
25.
25.
DON GONDOCS
A 3 végén végleg meghalt diablo. Hagyják békében, meg a 3 rész elég vegyes fogadtatásban részesült így nagyon nem hiányzik egy negyedik rész. A Titan Questet is most élesztették újra, annak is jót tett a 2 kiadás talán a 2-nek is jót tenne.
22.
22.
gildesh
Nekem a harmadik részben leginkább a történet nem tetszett, nincs igazán értelme semminek, ami a játékban történik. Legérdekesebb cselekményszálaknak a három követőt meg az ékszerest találtam, talán éppen azért, mert ott nincs minden szájba rágva és végigexponálva. Az első két résznek épp a misztikum adta a történet élvezhetőségét és horrortényezőjét.
17.
17.
Megmondókapitány
#10: Igaz. Csinálják még évekig hozzá az ingyenes tartalmakat. Tökre megéri. A milliókat érő 4. rész nem kell. Minek az.
16.
16.
Megmondókapitány
#12: Igen persze, azért láttunk annyi videót és miegyebet az évekig készülő Titan mmo-jukról is amit lelőttek, igaz? :D
Blizznél nem kerül ki semmi idő előtt. Csak amit ők akarnak.
15.
15.
ilovenancythompson
várjatok már én még csak most állok neki a 3-nak..
14.
14.
Stack
Csak én örülnék inkább egy Ghost kiadásnak, egy újabb Diablo bőr lehúzása helyett?
13.
13.
Jöhetne még kieg a harmadikhoz, főleg hogy PC után most PS4-en kezdtem bele ismét, csak akkor úgy jöjjön hogy már egyből PC-re és konzolra is :) Annak nagyon örülnék! Négy is lehet persze, de az még több év mire valóság lenne, ha csak nem már bőven benne vannak a fejlesztésben :)
12.
12.
KőbányaKispest
A Diablo3 kieggel együtt nagyon jó játék.

Az elmúlt 2 évben annyit változott a játék, annyi tartalom ment bele, hogy össze se lehet hasonlitani azzal, amit kiadtok anno.

Az alap és a kieg 12 ezerért nagyon jó vétel.

Am szerintem se 4, se kieg nem jön. Nagyon max kieg, de arról már valaki szivárogtatott volna jó pénzért. A mai világban az ilyet ott se tudják titkolni.
11.
11.
Hab
Én mind a 3 részt szeretem. Paragon szintekkel nagyjából rendbe rakták a 3-at, bár az még mindig zavar hogy a main stat ennyire elnyomja a többit. Örülnék ha újra kellene pontokat osztogatni a következő részben, és ha realisztikusabb grafikát kapna.
10.
10.
Perseus84
Szvsz nem lesz negyedik resz meg. Miert? Mert hulyej lennenek ezenn dolgozni mikor itt a 3 es lehet hozza kiegeket pakolni. Masik dolog meg h blizz nem ad ki par ev utan folyatasokat. Majd 10 ev mulva lehet jon a 4. resz.
Remake?? :))) ugyan mar. Blizz ilyet soha nem csinalt es nem is fog.

Szval jon a 2. Kiegeszito!!!
9.
9.
sajttaller
Nem teljesen értem mi a bajotok a 3. résszel, a megjelenéskor tényleg nem volt a legjobb, akkor nagyon elrontották, de hallgattak a játékosokra, és kijavították a hibáit. A javítás és az utolsó kiegészítő óta sokkal élvezetesebb, annak is játszható, aki csak kevés időt tud beletenni, de van benne elég sok nehéz feladat, ami a hardcore játékosoknak készült, és leköti őket egy darabig. Ráadásul, ahogy az előző rész is, ez is kap időről-időre olyan frissítést, amiben vannak érdemi újítások is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...