Bemutatkozott a Nintendo Switch

Link másolása
Sok-sok pletyka után végre bemutatkozott a Nintendo új konzolja, mely a Nintendo Switch nevet kapta. A névválasztás nem véletlen: az új gép egyszerre lesz otthoni és kézikonzol.

Ma délután a Nintendo végre leleplezte új konzolját, a Nintendo Switch-et. A pletykák igaznak bizonyultak, és tényleg egy hibriddel készült a vállalat, mely egyszerre fog otthoni és kézikonzolként funkcionálni.

A gép több részből áll és szétszedhető: otthon lesz egy dokkoló, melyet a TV-re köthetünk majd, emellett kapunk egy nagyobb, saját kijelzővel rendelkező készüléket is, mely talán a Wii U kontrollerjére hasonlít a legjobban. Az úgynevezett Joy-Con kontroller két részből fog állni, melyet használhatunk hagyományos távirányítóként is, de a fentebb említett hordozható készülékre is rászerelhetjük majd. Emellett akár ketté is szedhetjük, így többen is játszhatunk majd a kis kijelző előtt.

Az NVIDIA megerősítette, hogy a Nintendo Switch-et a Tegra fogja hajtani, amely egy egyedi fejlesztésű NVIDIA GPU-val lesz felszerelve. Ez a vállalat szerint a legjobb GeForce-kártyákon alapul.

Úgy tűnik emellett, hogy a konzol erős third-party támogatással érkezik, azaz rengeteg külsős kiadó és fejlesztő állt be a Nintendo mögé. Íme, a teljes lista:

505 Games
Activision Publishing, Inc.
ARC SYSTEM WORKS Co., Ltd.
ATLUS CO., LTD.
Audiokinetic Inc.
Autodesk, Inc.
BANDAI NAMCO Entertainment Inc.
Bethesda
CAPCOM CO., LTD.
Codemasters®
CRI Middleware Co., Ltd.
DeNA Co., Ltd.
Electronic Arts
Epic Games Inc.
Firelight Technologies
FromSoftware, Inc.
Frozenbyte
GameTrust
GRASSHOPPER MANUFACTURE INC.
Gungho Online Entertainment, Inc.
HAMSTER Corporation
Havok
INTI CREATES CO., LTD.
KOEI TECMO GAMES CO., LTD.
Konami Digital Entertainment Co., Ltd.
LEVEL-5 Inc.
Marvelous Inc.
Maximum Games, LLC
Nippon Ichi Software, Inc.
Parity Bit Inc.
PlatinumGames Inc.
RAD Game Tools, Inc.
RecoChoku Co., Ltd.
SEGA Games Co., Ltd.
Silicon Studio Corporation
Spike Chunsoft Co., Ltd.
SQUARE ENIX CO., LTD.
Starbreeze Studios
Take-Two Interactive Software, Inc.
Telltale Games
THQ Nordic
Tokyo RPG Factory Co., Ltd.
TT Games
UBISOFT
Ubitus Inc.
Unity Technologies, Inc.
Warner Bros. Interactive Entertainment
Web Technology Corp

A konzol megjelenése 2017 márciusában várható.

140.
140.
tomy88trance
#137: Egyetértek, jó lesz ez ,kíváncsian várom. Engem speciel meglepett a N ezzel a masinával ,jó értelemben ,nem számítottam erre :) Ha az ára is jó lesz akkor veszek is ,rég volt már konzolom,akkor is csak egy Polystation :D hordozható meg egy se, okostelefon nem számít annak, azon nagyon tré játékok vannak szerintem, alíg van 1-2 elfogadható (legalább is droidon).
137.
137.
Trapyd
Nekem ez nagyon bejön. A reklám szerintem nagyon jól bemutatja a főbb tudnivalókat a gépről, mit itt, ahogy olvastam mások annak tudnak, be milyen élethelyzetekben használható a gép. :) A gép nyilván asztali masina, amit vihetsz bárhova és ha tudásban ott van kb. ahol a ps4 és xo akkor én már csak annyit kérdezek mennyit adjak érte, ha valóban támogatva lesz. Van egy olyan érzésem, hogy ezzel nem lesz gond. Azt nem nagyon vágom egyesek szerint miért ciki pl. buszon játszani vagy mittomén hol. Akkor otthon is ciki. Nem mindegy mit csinál valaki utazás közben? Nézzem minden nap a mocskos utcákat a buszról? Vagy ha már nem csak beszélgetek másokkal, ha nem otthon a konzol előtt játszok akkor antiszoc vagyok? Érdekes na mind1. A mobiljátékokat meg hagyjuk. Nem ugyanaz a sportág. Ez jót üthet, hajrá Nintendo!
136.
136.
KRAT0S
Hát ez a kis gép nekem rohadtul tetszik:)
Ha lesznek rá jó új címek,nemcsak mario és társai...veszek egyet.
135.
135.
Juha
A sok-sok komment után (aminek egy részét már törölték) csak azt tudom mondani, hogy jó az irány.
Mondták itt páran, hogy inkább a N jelentesse meg a játékait ps/xbox/pc-re, minthogy "konzolt" adjon ki. Ha ezt a felfogást követné mindenki, akkor még mindig gameboy-on játszanánk a hypermario 42-t (ugyanazzal a grafikával/játékmenettel).
A Nintendo legalább mer újítani, a többit majd a birkatömeg eldönti...
134.
134.
kamgecam
#132: Köszi privátba írtam neked nem akarom itt kelteni tovább a feszültséget.
Viszont látod Te tudsz normális hangnemben válaszolni az embernek.Emberségesen.Igazából ezt hiányolom itt pár tagból akikből többet nézek ki.Nem a mondandójukkal van bajom hanem azzal ahogyan megfogalmazzák.
132.
132.
#131: Érdekelt a véleményed. Az első kommenttel semmi problémám nem volt, aztán csak olvastam-olvastam és nem értettem hogy ez miért és honnan jött. Valószínűleg szálka van a szemedben, mert a múltban Szejko párszor betalált. Most ezért nem kellett volna ezt itt is felhozni.
131.
131.
kamgecam
#122: Felesleges a hisztid,miért olvasod el akkor, valaki kötelez rá?
Szörnyű hogy az ilyen Caleb Kyle félék büntetlenűl ítélkezhetnek.Felháborító. :)

A cikkhez:-még mindig azt gondolom hogy ezzel nagyot szakíthat az N.Gondoljatok bele AAA kategóriás játékok egy handheld konzolon.Szerintem hatalmas ötlet, főleg hogy ilyen még nincs a piacon.Venni fogják mint a cukrot meglátjátok.
130.
130.
user101
Nos leegyszerűsítve a Nintendo feltalálta a "tablet"-et ... ismét ... :D
Egyébként ha ezzel az a céljuk, hogy a PSP, 3DS és társait leváltsa és alternatívát kínáljanak azoknak akik nem akarnak telefonon / tableten játszani vagy abba reménykednek, hogy jönnek normális címek is akkor jó úton járnak. Azért lássuk be, hogy a két ( és fél ) mobil piactér egy gőzölgő sz@rkupac ( potenciál lenne benne )...

Szerintem Ázsiában abszolút nyerő a dolog, viszont Európában és az Amerikai kontinensen nem lehet megjósolni mi lesz! Kérdés, hogy a kezdeti lelkesedést mennyire fogja letörni a kezdeti sikertelenség. A U-t nagyon hamar eltemették és kifaroltak a third party címek mögüle és félő, hogy az "nagy kiadók támogatása" valójában semmi többet nem jelentenek, mint "mobilos-spinoffokat" és nem például tripla-A FarCry-t, Tomb Raider-t, Assasins Creed-et... Plus a bónusz: ha már vannak ilyenek, egyáltalán akarnak-e vele játszani a népek ??? Azt gondolom, az N szokás szerint elszáll az árral és ez lesz a veszte. Ennek nem lenne szabad drágábbnak lennie, mint egy nagy-konzol árának fele!!!
129.
129.
delphijos
Nekem alapvetően tetszik a gép. Az hogy mennyire lesz jó a gyakorlatban, azt nem tudom megítélni, mert ennek a hordozható lehetőségnek nem én vagyok a célközönsége. Ha nagy ritkán elindítok is egy mobiljátékot, annak nem is elsősorban nem is a játék a célja, hanem hogy elteljen az idő. Én biztos nem állnék neki valami komoly játéknak a buszon. De biztos van aki igen, azoknak ez jól jöhet. Az hogy sikeres lesz-e, azt szerintem az összkép fogja eldönteni teljesítmény, játékfelhozatal , stb.... Csak a mobilitás lehetősőgétől ( ha a többi rész meg döcögős ) még nem lesz sikeres. Abban nem vagyok biztos, pont emiatt hogy jó ötlet-e erre a lehetőségre kihegyezni mindent ( a fenti video is ilyen ) , mint ahogy a WiiU-nál gyakorlatilag csak a kontrollert helyezték a középpontba. Ráadásul a Nintendo-nak nem szabadna félvállról vennie az európai piacot ( ami eddig azért erősen jellemző volt ).Fura dolog de nekem számít az is hogy egy "kütyü" hogy néz ki, és ez most bejön. Nagyon korai bármit is mondani, de ha nem morzsolódnak le a kezdetek után a third party kiadók ( és a címek nem lesznek látványosan gyengébbek ezen a platformon ) és jönnek a jó N-es játékok, akkor sikeres lehet.
128.
128.
dodzylla
Én napi 5 órákat utazom, felét vonaton, erre szimpatikusnak találnám az elképzelést.

Nekem félig tabletnek kéne, lehessen rajta jól olvasni, könnyen másolni rá fájlokat stb. Erre van szükségem. Önmagában only játékra 250 $ alatt sem venném meg. Mondom úgy, hogy én tényleg handheld orientált vagyok.

Azt meg, hogy nem fog megjelenni rá GTA, Battlefield, és egyéb más AAA játék azt már most 100 % ra vehetitek. Nem fognak optimalizálni rá ekkora játékokat, egyszerűen nem éri meg, rayman origins, meg ehhez hasonló cuccokra talán talán számítok, de arra se igazán.

Részemről kizárólag akkor lehet már lehetősége a dolognak ha lesz rá egy rakat új Nintendo cím. Minden másra ott a PC-m. TV konzolnak ez meg vér gyenge. Én az én ismerettségi körömben már mindenki kiábrándult a konzolokból a ps4/one után, és vissza tértek PC-re. A steam szolgáltatásai miatt meg már nem is vágynak vissza.

Összességében érdekel a cucc és figyelemmel követem, de én ezt egy mindent vagy semmit konzolnak érzem. Ha ez nem jön be nekik akkor vége az egésznek és jöhetnek ők is steamre. (Részemről ez lenne a legjobb :D )
126.
126.
Szanalmas ez a gk, az ember ertekezne a konzolrol erre egy csomo debil szemelyeskedo okorsegeit lehet csak olvasni vegig a hir alatt. Gratula.
122.
122.
Eltelt öt-hat óra az üzenetem óta. Gondoltam behozom a lemaradást és elolvasom az előző ~20 kommentet. A semmiből átmegy az egész oltogatásba. Én meg tegnap még nem értettem, miért maradhat egy akkora troll mint a fanni, közben meg azért az ilyen Kamgecam félék már itt vannak ezer éve és folyamatosan nyomhatja a sódert a faszságairól. A 107-es komment nem ide való, hiába nem ért egyet a másikkal.
114.
114.
kamgecam
#112: kimoderált üzenet
104.
104.
kamgecam
Nekem kurvára bejön ez a hordozható "lego" konzol tematika.Gyerekek ez egy hordozható konzol nem pedig egy kibaszott mobil, ne hasonlítsátok már össze a kettõt.Fasza, nem hittem volna hogy ezt meg tudják lépni és így össze tudják hozni!Ráadásul ilyen még nincs is a piacon, ergó nincs konkurense.Okos.Szerintem egy csomó játékos be fogja szerezni a már meglévõ konzolja mellé, mert mást jellegû igényt elégít ki.Tetszik a social jellege is.De ez a név? Swich? Ez most komoly?You fucking drunk Nintendo, go home! Viszont ha jósolnom kellene ahogyan egy évvel ezzelõtt megjósoltam a psvr sikerét(láss csodát a jóslat beteljesült,bár inkább egyszerû következtetés volt részemrõl a piacot és a fogyasztók igényeit figyelembe véve.A virágokat az öltözõmbe kérem, köszönöm!...), akkor szerintem nagyon valószínû hogy sikeres lehet , lesz, nem is kicsit.
90.
90.
anarchoid
nintendo szal soft fogja ugyis eladni, kell par exkluziv oszt hasitanak
88.
88.
anarchoid
nemtom volt-e mar


CPU:
Four ARM Cortex-A57 cores, maximum 2 GHz
L2 cache, 2 MB
64-bit ARMv8
Crypto extension enabled

GPU:
NVIDIA second-generation Maxwell architecture
256 CUDA cores, maximum 1 GHz
1024 FLOPS/cycle
Texture: 16 pixels/cycle
Fill: 14.4 pixels/cycle

Main memory:
Capacity of 4 GB
Bandwidth: 25.6 GB/s
VRAM: shared

System Memory:
Capacity: 32 GB, Maximum transfer rate: 400 MB/s
USB
USB 2.0 and 3.0
Video Output
60 fps, at a maximum of 1920×1080 pixels
Or 30 fps at 3840×2160 pixels
The screen:
6.2" IPS LCD, 1280×720 pixels
Capacitance method, 10-point multi-touch
87.
87.
Norbiii
Alig tudunk valamit sőt...ezért most szerintem nem lehet megmondani, hogy bukás lesz e, vagy siker, ez majd idővel kiderül, minden más szubjektív vélemény!
83.
83.
Yanez
#78: Teljesen egyetértek veled! Mármint azzal, hogy szerintem is inkább hagyták volna a hardware-t és több platformra elhoznának a játékaikat! Ezzel nagyobb lenne a bevétel is, meg a játékosok is spórolnának egy konzolnyi pénzt, ill könnyebben hozzáférnének a remek N címekhez. All-in-one vagy mi.

Azt viszont lehetetlen megjósolni, hogy egy erősebb asztali konzollal buktak volna-e a PS/XO mellett, vagy nem. Szerintem a kínálat a legfontosabb, s ha megtudják mindazt adni amit a másik kettő, plusz a saját N játékok, akkor még akár a Wii sikereit is megismételhetnék. Itt a vége fuss el véle!
78.
78.
tsulok
#70: Szerintem annak se lett volna értelme, ha egy erős asztali konzolt csinálnak. PS4/XO/PC mellett már nincs hely, telített a piac. A PS4/XO már 3 éve éve piacon van ~25-45 milliós felhasználóbázisuk van, jön a Pro/Scorpio így erőben se lehetne jobb.

Igazából ez volt az egyik legjobb döntés. Összevonják a 3DS-t és a WiiU-t. Nekem tetszik, jobbnak tűnik mint amire számítottam. Azt nem tudom elképzelni, hogy olyan sikeres legyen mint a PS4, de még az XO-t se fogja utolérni. Ettől még eladhatnak belőle 25-50M-t.

A legjobb mondjuk az lett volna, ha hagyják a hardware-t és helyette kiadják a játékaikat a többi platformon. Nem igazán értem miért kell nekik saját konzol. Hardware eladáson minimális a profit, nem sok 3rd party játék van a konzoljaikon (az eladások sem az igaziak), így onnan sincs sok bevétel. A nagy pénz a 1st party játékokból, meg a fizikai termékekből jön. Az meg még jobb lenne, ha több platformra is kiadják a játékaikat.
76.
76.
RangerFox
erre most nem mondok inkább semmit
75.
75.
mestermagyar
#74: A WII U nem x86 architektúrájú*
74.
74.
mestermagyar
#70: Nos, a statisztika azt mutatta hogy a WII U akkor sem ért el sikereket amikor fűt-fát megígértek hogy jön rá, és még az akkori konkurenseinél is jobb teljesítményt nyújtott. Most kihozná a konzolt ami jobb mint egy PS4 és egy xbox one. Viszont most jönnek a 4k-s konzolai a sonynak és a microsoftnak.

A nintendo vagy WII U-zna megint hogy jó áron adhassa a konzolt, vagy 4k-zna és megvehetetlenül drágán adná a konzolt mialatt a PS4 és az Xbox one is rendelkezik pár év alatt felgyűlt játékos és játékbázissal ami folytatólagos marad, és még csak le sem kell váltaniuk a konzoljaikat ha az új címeket tolni akarják. A WII U-nak nem x86 parchitektúrájú, és nem hiszem hogy a powerpc annyira szexi hogy a következő is az legyen a kompatibilitás kedvéért.
73.
73.
DON GONDOCS
Nem mond hülyeséget Yanez. Hiába az N jó címei és ötletei ha mindennel szembe megy ami a sikeressé tette a másik 2 konzolt. Olyan apróságok mint a silány Online játék, egyéni optikai meghajtó, gyenge hardver. Pedig nem sok kell hogy jó legyen,
72.
72.
mestermagyar
65.
65.
daenath
Ez a Nintendo mar nem az a Nintendo! Ez max japanban lesz meno....de hogy nem kepesek egy "eppkezlab" konzolt osszehozni! Es mi a rak az leszedheto valami, kontroller? Sega szaga van....TV-re kotheto, na buummmm es meg buuummmm! Es persze mar megint Zelda ...ahhhh, akinek van folos penze az vegye meg....ez mar vicc kategoria!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...