Kétmillió Switchen adnának túl az első hónapban

A Nintendo is közzétette az aktuális pénzügyi jelentését, a számok nem éppen rózsásak. A forgalom például alaposan visszaesett, a Wii U nem érdekelte az embereket és Amiibóból is kevesebb fogyott. A Switchről is szó esett.

A Nintendo szokásához híven nem negyedéves bontásban közölte a számait, azok az üzleti év első felére vonatkoznak, és az áprilistól szeptember végéig húzódó időszakot ölelik fel. A forgalom alaposan visszaesett éves szinten, 1,9 milliárd dollárról 1,3 milliárdra, a 86 millió dolláros üzemi nyereséget pedig 57 millió dolláros üzemi veszteség váltotta fel. Valami nyereséget azért így is sikerült elkönyvelnie a cégnek, miután eladta a Seattle Mariners nevű baseballcsapatban lévő tulajdonrészét.

A Nintendo 3DS jól teljesített az elmúlt fél évben, 2,7 millió példány talált gazdára belőle, a Pokémon GO jót tett a kézikonzol és az arra kiadott Pokémon-játékok eladásainak is. A Wii U-nak viszont nem ment jól, a tavalyi 1,1 millió helyett mindössze 560 ezer darabot vittek haza a játékosok belőle, ami nem meglepő, elvégre közeleg a Switch, és most nem kaptunk olyan sikercímet, mint amilyen a Splatoon vagy a Super Mario Maker volt tavaly. Az Amiibo-eladások is visszaestek, 3,8 millió figurán és 1,7 millió kártyán adott túl a cég.

Az üzleti év maradékában az új Pokémon-játéktól, a 3DS-es Super Mario Makertől, a NES Classic Editiontől és a mobilos Super Mario Runtól remél sikert a cég, illetve nyilván a Nintendo Switchtől, amely jövő márciusban érkezik. A pénzügyi helyzetjelentés kapcsán derült ki, hogy a Nintendo nem árulja majd veszteségesen a Switchet, valamint azt is megtudtuk, hogy kétmillió darabot küldenek majd a boltokba belőle az első hónapban - ergo ennyit szeretnének eladni.

14 komment - szólj hozzá!