Kétmillió Switchen adnának túl az első hónapban

  • Írta: fojesz
  • 2016. október 26.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo is közzétette az aktuális pénzügyi jelentését, a számok nem éppen rózsásak. A forgalom például alaposan visszaesett, a Wii U nem érdekelte az embereket és Amiibóból is kevesebb fogyott. A Switchről is szó esett.

A Nintendo szokásához híven nem negyedéves bontásban közölte a számait, azok az üzleti év első felére vonatkoznak, és az áprilistól szeptember végéig húzódó időszakot ölelik fel. A forgalom alaposan visszaesett éves szinten, 1,9 milliárd dollárról 1,3 milliárdra, a 86 millió dolláros üzemi nyereséget pedig 57 millió dolláros üzemi veszteség váltotta fel. Valami nyereséget azért így is sikerült elkönyvelnie a cégnek, miután eladta a Seattle Mariners nevű baseballcsapatban lévő tulajdonrészét.

A Nintendo 3DS jól teljesített az elmúlt fél évben, 2,7 millió példány talált gazdára belőle, a Pokémon GO jót tett a kézikonzol és az arra kiadott Pokémon-játékok eladásainak is. A Wii U-nak viszont nem ment jól, a tavalyi 1,1 millió helyett mindössze 560 ezer darabot vittek haza a játékosok belőle, ami nem meglepő, elvégre közeleg a Switch, és most nem kaptunk olyan sikercímet, mint amilyen a Splatoon vagy a Super Mario Maker volt tavaly. Az Amiibo-eladások is visszaestek, 3,8 millió figurán és 1,7 millió kártyán adott túl a cég.

Az üzleti év maradékában az új Pokémon-játéktól, a 3DS-es Super Mario Makertől, a NES Classic Editiontől és a mobilos Super Mario Runtól remél sikert a cég, illetve nyilván a Nintendo Switchtől, amely jövő márciusban érkezik. A pénzügyi helyzetjelentés kapcsán derült ki, hogy a Nintendo nem árulja majd veszteségesen a Switchet, valamint azt is megtudtuk, hogy kétmillió darabot küldenek majd a boltokba belőle az első hónapban - ergo ennyit szeretnének eladni.

7.
7.
RangerFox
#2: Nem azért, csak annyira kevés rá a kereslet hogy nem volt értelme külön megcsinálni a mozgásérzékelős részét...
4.
4.
Yanez
#2: Pedig siman osszejohet 2 milla, mivel a japanok tuti lecsapnak ra, plusz amennyit a tobbi orszagban eladnak. Persze semmi sem biztos.
2.
2.
Norbiii
2 millió az necces, de remélem összejön.

Egyébként, amikor a Wii U Riói olimpiai játék nem volt mozgásérzékeléses, akkor arra gondoltam, hogy azért nem, mert az NX sem lesz az, így akarják hozzászoktatni a Wii U tulajokat az NX-hez, és lehet erről van szó! Remélem a Switch mozgásos lesz, és az érintőképernyő is király lenne. A játékról majd összehozok egy kis írást.
1.
1.
DON GONDOCS
Nagyon optimista a Nintendo, legyen igazuk. Már csak arra leszek kíváncsi mennyi játékkal indul.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...