A Nintendo nem mond le a 3DS-ről

A Nintendo Switch egyik legérdekesebb funkciója, hogy hordozható konzolként is használható - ezzel a japán gyártó házon belüli konkurenciát csinál a 3DS-nek. A kiotóiak viszont továbbra is életben tartják a handheldet.

Jogosnak tűnik a felvetés, miszerint a Nintendo Switch megjelenése kedvezőtlenül befolyásolhatja a 3DS piacát, elvégre az új masina egy hordozható/asztali konzol hibrid lesz. A gyártó elnöke, Tatsumi Kimishima szerint azonban nem szabad a legrosszabbra gondolni. 

Az úriember a Bloombergnek adott interjújában rámutatott arra, hogy a 3DS eladásai továbbra is javulnak. Azt ő is elismerte, hogy Switch debütje hatással lesz az rá, de "nem fogja megölni a kézikonzolt".

Hála a szoftvereknek, a 3DS folytathatja saját útját a piacon. A legutóbbi negyedévben több mint 2,7 millió kézikonzol talált gazdára, ami sokkal több a tavalyi év hasonló időszakához képest. Továbbá a Nintendo történetének legjobb előrendelési mutatóját is épp most sikerült beállítani, ezt a Pokemon Sun és Moon mutatta fel.

Kimishima kiemelte, nem a Wii U és a 3DS utódaként tekint a Switchre, hiszen az eredeti kiindulási alap az volt, hogy "milyen új élményt hozhatnának létre". Nos, bemutattak egy gépet, ami nincs helyhez kötve, bárhol játszhatsz vele.

Az interjúban rákérdeztek a Switch esetleges VR-képességeire is. Kimishima szerint a márciusi premierre még nem készítik fel a masinát a virtuális valóságra, ám az elnök nem zárta ki, hogy a jövőben erre is sor kerüljön.

A további konkrétumokra januárig kell várnunk.

11 komment - szólj hozzá!