Nem tett jót a Sonynak a PS4 árcsökkentése

  • Írta: fojesz
  • 2016. november 1.
  • Biznisz
Link másolása
Befutott a Sony pénzügyi jelentése. A második negyedév magánál a cégnél és a PlayStation-részlegnél is gyengébben sikerült a tavalyi év hasonló időszakához képest - a PS4 árcsökkentése is betett a cégnek.

A PlayStation-üzletágat magába foglaló Game & Network Services részleg 3,17 milliárd dolláros bevételt ért el a szeptember 30-án véget ért negyedévben, ami 11 százalékos visszaesés a tavalyi üzleti év második negyedéhez képest. Az üzemi nyereség 20 százalékot csökkent éves szinten, 188 millió dollár volt.

A visszaesés részben az árfolyam-ingadozással magyarázható, de emellett a PlayStation 4 árcsökkentése is betett a cégnek; a konzol ráadásul nemcsak olcsóbbá vált, de 100 ezer példánnyal kevesebb fogyott belőle, mint egy évvel ezelőtt. A Sony persze így sem panaszkodhat, a negyedévben 3,9 millió PS4 talált gazdára, összesen pedig 47 millió eladással büszkélkedhet a cég, és a játékeladások is jobban pörögtek most.

A számokat az is lefelé húzta egyébként, hogy a negyedévben a játékostábor és a Sony is a PlayStation VR és a PlayStation 4 Pro megjelenésére készült - előbbi egyszerűen kevesebbet költött, utóbbi pedig épp ellenkezőleg, többet, az új masinák marketingkampányára.

A teljes Sony árbevétele 16,7 milliárd dollár volt a negyedévben, ami 10,8 százalékkal kevesebb, mint tavaly, míg a profit 85 százalékkal csökkent, mindössze 48 millió dollár volt.

11.
11.
Hunszi
#10: egyértelműen...én is ilyen elven vettem egyet és teljesen megvagyok elégedve vele
10.
10.
HunterCapybara
Nem baj, legalább olcsón tudok hozzájutni. Szerintem már ilyen 70-ezerért jobban megéri, mint ugyanannyiért egy PC.
9.
9.
NECROSMOKE
Mennyire tudom sajnalni a SONY-t :))
6.
6.
patka21991
#4: Én júniusban jutottam hozzá egy vadi új, 500 gigás, 3 játékos bundle ps4-hez 85-ért (1+1 év garis). Ez az üzlet már akkor elkezdte kisöpörni az árut.
5.
5.
dcba
#4: Ja a UKben is majdnemhogy ps3 arban ment egy ideig a ps4. Amugy persze, h visszaesett, mert sokan akik vennenek, mostmar megvarjak a Pro-t.
3.
3.
Norbiii
Nem baj ha csökken, legalább picit könnyebben lehet majd hozzájutni!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...