Erős negyedéven van túl az Electronic Arts

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 2.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett az EA legfrissebb pénzügyi jelentése, a kiadó szerint kiválóra sikerült a negyedév. A Battlefield 1 alaposan megnyomta a hajrát, majdnem kétszer annyian voltak kíváncsiak rá, mint a Battlefield 4-re.

A júliustól szeptemberig tartó három hónapos időszak során az EA 898 millió dollár bevételre tett szert, ennek az összegnek a 63 százaléka, azaz 566 millió dollár digitális csatornákon folyt be. Habár a kiadó 38 milliós veszteséget könyvelt el, ez lényegesen jobb eredmény a tavalyi év hasonló időszakának 140 milliós mínuszánál.

A cég vezérigazgatója, Andrew Wilson szerint a veszteség dacára "kiváló" negyedéven vannak túl, ami nagyban köszönhető a Battlefield 1 megjelenésének. A játékosbázis majdnem megduplázódott a Battlefield 4-hez képest, már ami a premiert követő első hét adatait illeti. Ráadásul ez a szám tovább növekszik majd, de azt nem árt tudni, hogy ténylegesen nem fogyott kétszer annyi példány a Battlefield 1-ből, mint az elődjéből.

A FIFA 17-tel 20 százalékkal többen játszottak a megjelenés hetében, mint a tavalyi résszel. A játékosok kétharmada próbálta ki a Journey névre keresztelt sztorimódot, emellett az Ultimate Team, a Madden NFL és az NHL-játékok eladásai is 15 százalékkal növekedtek.

Noha az elmúlt negyedévet nem befolyásolta, az EA reagált a Titanfall 2-t érintő kritikákra is. Mint ismert, a Respawn alkotása nem sokkal a Battlefield 1 után és az új Call of Duty előtt egy héttel került a boltokba. Azt maga Wilson is elismerte, hogy "van némi átfedés" a premierek között, de valójában három eltérő címmel van dolgunk. Az ünnepi szezonban az eladások megugorhatnak, továbbá a kiadónak hosszú távú tervei vannak a frencsájzzal, így a gyengébb rajt sem zavarja.

Emellett az EA megerősítette, hogy 2017 őszén érkezik a Star Wars: Battlefront II, amely "egy nagyobb és jobb világgal" operál majd, és az új filmekhez kapcsolódó tartalmakkal is fel fogják vértezni.

7.
7.
GAMEROD
Ubisoft legalább veszi a fáradtságot hogy lefordítsa a játékokat. A Watchdogs 2 szerintem már egész korrekt lesz. Természetesen az is támogatni fogja a magyar feliratozást. Nemrég letölthető volt náluk tök ingyen a The Crew Wild Run, nem vártam sokat tőle, mert nem nagyon tetszettek a videók róla, ennek ellenére leszedtem és nem tudtam tőle elszakadni, egyik legszórakoztatóbb autós játék, sztorival vegyítve és még a grafika is rendesen odaver, pedig videókon ocsmánynak tűnt. El se hittem hogy ingyen szedtem le és örökre nálam marad.
6.
6.
ollie92
#5: Ubisoft ? Most komolyan ? A nagy "ígérgető" óriás ? A grafika/játék butító ?
EA nem tiszta, de az EA acces által sok minden játszhatsz és kipróbálhatsz.
3.
3.
Őrnagy
A veszteség ugye nem azt jelenti, hogy a cég vezetői nem kapnak fizetést? Sajnálnám őket nagyon... :)
1.
1.
GAMEROD
Kenjék a hajukra. Szar szemét cég marad akkor is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...